im a mexicanaa..

Nu har det hänt! Smakat den absolut godaste sangrian någonsin!! vi alla bara blev helt paff, för den var något ut över det vanliga.. till på det fick vi en stor jordgubbs margarita! Var på en mexikans restaurang här runt hörnet med Haily och en tjej från Indien, bombay.. hon är här 9 månader, hur har man råd?
Hade hemska drömmar inatt igen, vaknade av ännu värre skrik än sist. Sen vaknade jag också av att jag smällde handen i bordet allt vad jag kunde!! har jag tappat den där reflexen som gör att man ligger still fast man drömmer man rör sig? hemskt ju.. drömde jag blev våldtagen, kan det bli värre.













äntligen

Äntligen har Sandras bilder kommit upp, kul förutom den extrema tjockisbilden på mig, ser jag ut så på riktigt slänger jag ut all mat över balkongen. Men visst liknar det mig på teckningen nedan?







Vill också ha en så bra kamera, borde jag ha jag som tar så mycket kort. Min fina stad:








Festa med Jenna!

Jag har över 400 bekanta och vänner på facebook men ack så få i barcelona där jag behöver dem! Min första dag som nattklubbs promoter är ju i morgon! fick just bilden och all info nedan, anyway.. om någon svensk i barca läser det här kom till Shoko och säg Jenna i dörren, kanske jag tjänar en liten slant! kommer bli kul för mig i morgon i alla fall, middag för alla nya ansikten först.


brustna hjärtan

Att komma över någon som hade hela ens hjärta, ens första stora riktiga kärlek någon som finns där ute, någon som nu älskar någon annan.. det är då fan inte lätt. Hörde det tar 1 år, det har gått 1 år nu. 1 helt år.. kan inte förstå. Tror jag aldrig "kommer över" på det sättet. Jag tror man måste acceptera att vissa personer kommer man alltid att sakna, det kommer alltid ha den där biten av ens hjärta, det kommer alltid saknas något men med tiden kanske man finner sig själv och annat så väl att det inte märks dagligen? Har vandrat en hemsk och lång väg. Om man kan mäta det i tid skulle jag tro jag är lite mer än halvvägs för jag kan se ett slut och lite ljus där borta.. och när man väl gör det börjar det gå snabbare? Barcelona har plåstrat om mig rejält! <3


Dagens kap till mig själv från primark, typ 5€?!? jätte lätta att gå i. Köpte julklappar till mamma och alla syskon där idag.


Från bästa helgen

Har väntat en evighet på Sandras bättre bilder men dom kommer ju aldrig så får börja ta mina egna ändå..












Älskar dom här bilderna på dig linn, dom ska du visa a tycker jag!








Måndag.

Åh julbelysningen börjar äntligen tändas! hela stan kommer lysa, aldrig vart i en storstad på jul förutom London  men Barcelona är finare.. vill köpa massa julklappar men det kan jag inte för är livrädd för att pengarna jag har inte ska räcka till slut, känns alltid som att jag ligger ganska bra till men sen plötsligt har det sprungit iväg en massa pengar på typ ingenting, så ledsamt, brukar vid sånna här tillfällen köpa en lott i desperation för att sen sitta där ännu besviknare. Jaja jag ska gå ut och gå på min rast nu, kostar ju inget iaf, måste svänga upp mot något hörn där det inte finns affärer.

rumpor

Förlåt jag skrev rumpkompisar, menade inte.. kan vart sangrians fel, minns inte. rumSkompisar.

hmm

Jag läntar hem så jag kan göra allt det jag börjat sakna, och tjäna ihop pengar så jag kan åka tillbaks hit (ska väl inte va så omöjligt..) Nu när jag börjar bli mer och mer säker på att jag kommer att återvända inom max två månader känns det lite lugnare det här med att komma hem igen..  och när jag kommer hem är det inte långt till julafton, den bästa dag på hela året. Nu när jag lärt mig laga köttbullar dessutom.

Baren brinner..




julen är här

När min rumskompis gick för 6 timmar sen sa jag att jag bara skulle sova en kvart till, sen kom hon just hem och hitta mig under täcket i ett mörk rum. Helt förstörd började hon fråga om jag var ledsen, om det hänt något, att jag inte får sova bort en hel dag i Barcelona! Sött tyckte jag, känner mig så avslappnad och välkommen i den här lägenheten :) I natt när jag kom hem vaknade hon och jag frågade om det var ok jag lagade lite nattmat, självklart sa hon! Här kommer en bild på enorma drinkarna, 5 olika sorters sprit och typ en skvätt läsk och bara 6 euro :) Dessvärre låg baren i gay kvarteren, så alla snygga killar där var inget man kunde satsa på direkt (; Barcelona har en jätte stor gay area som är precis kvarteren bakom där vi bor.. Alla restauranger, allt är gay ampassat.






söndag

Har tagit ledidg ifrån livet idag. Bara ligger och somnar om i omgångar och drömmer, har inte drömt så mycket och klart på länge. Mest otrevliga drömmar men den senaste var rätt okej då jag var ute och red i gottby med Sandra och Sofia, just när vi skulle börja trava väcktes jag av vaktmästaren, suck! kunde inte blivit väckt vid ett sämre tillfälle. Var ut igår med Haly till en bar som var inriktad på shots och enorma drinkar. Mötte upp lite andra klasskompisar där också men jag var så trött så jag gick hem redan vid tolv, precis samma sak som i förr går då jag inte orkade vara ute länge alls. Så jag måste ta igen med massa sömn nu så jag blir människa igen, godnatt på nytt. + att några av killarna sa dom skulle gå vidare till en viss krog, jag kikade ner under bordet och såg de hade converse och visste dom inte skulle slippa in så, så ingen ide att stå och köa med dom heh. Inget fel med converse men krogarna är extremt strikta med klädkoden här, särskilt för killar.

och krya på dig Sara, jag tycker synd om dig - kram til dig min fina, snygga, härliga vän!


Åland eller Australien

En av tjejerna här kommer från paradiset,  Nu vill jag genast åka till Australien!! Så vackert, hon bor på en ö med vitaste sanden i hela världen. Kom sen på jag faktist också kommer från en ö som är väldigt fin och kanske kan konkuera med vitaste snön i hela världen då eller något? The whit sunday island!! ni ser ju..



och så The Aland island.. älskar dig också åland.. du är söt. Tycker om att berätta jag kommer från en liten ö med massa små öar och vi är självstyrda and so on..


k,k

Jag köpte bara tre kondomer då dom var ganska dyra så jag tänkte att de som ligger mest får varsin bara så ni vet.

oj..

Min nya rumpskompisar är jätte snälla! de bjöd mig just på välkomst champange, lite konstrast eller.. Min nya romie tyskan berättade att hon är ett vrak och väldigt ledsen. När hon kom hit hade hon sin pojkvän med sig och sista dagen då han skulle åka och hon skulle stanna och va i skolan så satt han sig ner på sängkanten och sa efter tre års förhållande att han ville göra slut, snacka om grymt. Hon hade frågat hur han kunde göra så om han inte kände någonting, jag har inte känt något under dessa år hade han svarat. Den andra tjejen flydde också hit då hennes förhållande tog slut så nu bor vi tre hjärtkrossade tjejer tillsammans med full förståelse för varrandra! Jag har redan sett dem nakna så det är väldigt familjärt, love it!!
Jag har balkong ut mot gatan nu, mycket finare och roligt och sitta ute i solen och se på folk, var upp mot 25 grader idag i solen. Har också lärt känna en ryska, så typisk rysk! Shoppar loss på Dolce gabana för pengar hennes man skickar, jag vill också ha en rik ryss till man (eller kanske inte)

min nya utsikt:



julmarknad

Var till Elepant club igår <3, vaknade av städerskan som sa att jag behövde börja flytta, jobbigt men nu är jag klar. Bor med en tjej från Australien och en Tyska. Fick ett snällt välkomnande iaf! Dom sa att här delar de på pasta, ost, bröd och sånt så det var bara att ta vad jag ville att äta, sen gick vi på julmarknaden tillsammans så känns bra att fått lite nya kontakter och inte behöva va ensam längre. Jag hade absolut tänkt stanna hemma igår och spara pengar men precis innan jag skulle lägga mig såg jag att jag blivit inbjuden till vip terass-lougen på Elepant och då var det bara att hastigt ta på klackarna alltså! Har aldrig vart vip på elepant förr (: Det va niice.

Var också snäll och köpte lite kondomer till er flickor där hemma, ni får dem i julklapp, visst är dom söta!











....

Haha när en klubb vill ha mig vill alla, har pratat på facebook med en som vill att jag börjar jobba för alla "heta" klubbar i Barcelona så att jag kan verkligen tjäna pengar.. Visste ju att om jag bara skulle börja någonstans skulle kontakterna rasa in, jag är bara så jävla trött på "fest".

tomten

Igår var jag och Diana och hennes kompis på Friis and company party till Shoko (som jag jobbar för)  Det var fri bar i två timmar och gratis mat, sushi bland annat!gott. Jag vann en väska, man fick då välja vilken väska reville ha och jag valde en fin vardagsväska. Diana vann också en, hennes vän blev dock lite för mycket på lyran av all gratis cava så vi åkte hem med henne i en taxi och fick sen för oss att åkat tillbaks och festa vidare. Träffade där lite trevliga killar, några som bodde i samma kvarter som mig så vi dela taxi hem med dom sen.

Idag när jag var efter min väska till Diana träffa jag tomten.



fettfett

Det är ju inte alls konstigt om man blir övergöd här, ligger i all skönan ro och ser på film på Josef dator jag har lånat medans han är på krogen då han plötsligt är hemma igen och rycker upp dörren och skriker jag har mat till dig! en pomes med bigmac och läsk såhär två på natten är ju nice, krogen han skulle till var tydligen stängd så han drog via mc donalds istället.

tack bella

Tog en cola light vid middagen vi åt ute ikväll, vi gick sedan till en favoritbar för att kolla på matchen barca - milano, alla beställde in varsin öl och jag tänkte vad gör jag nu då..? en cola light till? då kom jag ihåg blondinbellas inlägg från igår.. och tänkte precis som hon skrev "Hellre en fettvalk en ett rent helvete” beställde in en öl jag också, och god var den och värt kalorierna också. Skulle inte låta mig bli smället men tycker inte man behöver va i tropptrim jämt, jag brukar rasa ner mina kilon under sämre perioder i livet så det jämna ut sig.

Jag hade inte intresserat mig för fotboll förens efter en tid i Barcelona då jag träffade fc barcas tränare i hög person på krogen! utan att då fatta hur känd han var nu när jag ser han på tv varje match blir jag helt knäpp. Jag och Daniel o säkert nån till ska på och se en match snart! det ska bli häftigt att se dem spela på hemmaplan..







mmh.

Jag är nervös_för i morgon, tänk om jag inte förstår vad hon säger? hoppas människan är snäll som ska prata med mig. Hoppas det är något bra och inte bara skit. Har ingen lust att gå dit ens, va är det med mig.
Jag klänger på buddah


forever 21 julklappar

Jag har varit med Diana till forever 21, herregud vilken underbar affär!! renarna och julen har också kommit. Men var över 20 grader och stekhet sol idag.


P.S Jenny, jag hittade fler skor med vintersula! Jag köpte dessa till mamma för lite julklappspengar hon skickade över, bara 29 € Nu när mamma börjar bli lite till åren tänkte jag hon kanske behöver sånna här. Allt nedan är till dig mamma och är det något du inte vill ha så säg till för jag har 30 dagars öppet köp. Pälsen tänkte jag vi delar på. Inga överasknings julklappar i år, kanske någon liten.








yes sir

Torsdag på dagen ska jag på möte ang jobbet! och träffa chefen för marknadsföring :) När något man inte antränger sig för bara dykter upp framför ögonen tror jag det är ödet som styr utan tvekan.

ojj.

Seriöst vad är detta som händer, jag ska möta dem nu när jag har tid och om jag vill ha jobbet kommer jag få min egen gästlista på en av Barcelonas hetaste klubbar :) Jag har inte ens sökt det här, jag bara blev utvald för att jag har så snygga vänner som gör jag ser så fin och välkomnande ut ;) Det är ett drömjobb juh, tänk vad mycket folk jag skulle möta, måste iaf göra det mina sista veckor här! Hoppas det fortsätter vara bra.

men här får ni ett smakprov på vilka mina nya arbetsgivare skulle va ;)


flytningar

yei jag fick byta klasser, har morgonklasser nu! behövde flytta ner ett kapitel men det är väl skitsamma jag är så seg på att lära mig ändå så bara bra med lite repetion för mig, man går igenom ett kapitel per dag så ingen större grej. De mer avancerade sakerna kan jag ju öva på egen hand. Aja.. Har flyt på nu.

hihi

Åh jag hade fått ett mail 18e som jag missat! med ett jobb erbjudande som fick mig dö lite grann, men vet inte hur bra det faktiskt kan tänkas vara än, lön osv men oavsett är det ett grymt roligt jobb! Skulle önska det är relativt vettigt betalt och så kanske jag kan kombinera det med att studera på distans och få studiebidrag också. Men jag vet inte, vill bara åka hem och hämta Cilla nu och åka tillbaka! kan inte det vara det här som var att allt ordande sig i sista stund?? kan ju låtsas för idag iaf så får jag vara glad!

ååh

Åh vad jag har saknat er idag! inte för att jag tror jag är oförmögen till att få vänner men hur har jag lyckats få just så extremt fina, kloka och roliga, vackra vänner! Ni är så otroligt jäkla bra och då blir man ju att undra om man faktiskt är lika bra själv också, vad har jag för bra egenskaper som gör att jag passar ihop med er liksom. Hoppas det är mer än att skratta åt min klumpighet!


bad time

Jag har en tid som är jätte dålig i skolan nu! 14:30-19.30 Kan man ju aldrig göra någonting, stressig innan och försent efter. Så vill jag inte ha mina sista veckor, dessutom har jag aldrig fått haft morgonklasser som vore kul då man är färdig med skolan ett och sen har hela dagen framför sig plus att man inte går ut och dricker sangria varje kväll om man måste stiga upp tidigt. Vore skönt att få lite normala tider att anpassa sig efter och har man betalat så mycket borde man ju få kräva lite? Jag gick iaf för en gång skull och sa till! att jag vill inte ha dom tiderna och bad mig att dom sätter mig o en morgonklass, så nu ska det bli ordning och reda i morgon stiger jag upp 07.00. Hoppas jag!! har inte fått svar än, de skulle bekräfta per mail senare ikväll.

Vänner i staden

Känns väldigt tomt nu när mina bästisar är borta. Jag har i alla fall haft några av de bästa dagar i hela mitt liv! Har försökt visa det bästa av staden, så mycket man hunnit. Har tagit så otroligt mycket bilder och väntar mest med spänning på Sandras bilder då hennes kamera tar mycket bättre än min. Har haft så roligt!! Vi har varit till Razmatazz i lördags, en klubb med 5 olika våningar av dansgolv där det var riktigt svårt att hitat och veta var man var. Igår avsluta jag, Sara och Linn på Hotel W och såg ut över staden, sen gick vi vidare till cdlc där det var typ tomt så vi fick ligga i vipbåsen och slappa. Gick vidare till Opium där det var lite mer drag, kanske rätt ok klubb ändå jag som inte tyckt om den förut. Har också testat Catwalk och sutton som var helt ok, sen har vi turistat runt överallt, åkt linbana och sett allt stort man måste se! Mycket tapas och mycket sangria :)

Det bästa av allt var första kvällen då Sara fråga flera gånger om jag inte skulle gå på toa snart, knäppt tyckte jag då jag för engångskull inte behöver skena på toaletten längre. Sen gick jag iaf och när jag kom tillbaka var det ett paket på min plats, dom hade beställt ett halsband med mitt namn och ett hjärta på sidan! För att jag slänge mitt förbannade hjärta runt halsen utöver balkongen här för ett tag sen och det sen dess varit tomt, men nu har jag ett nytt och det är från mina vänner och det kan jag ha på mig för evigt!!

Har känt mig så uppskattad och älskad och ni har varit så underbart roliga alliop!! Jenny har klämt på min rumpa hela resan, lite väl mycket på tunnelbanan kanske en man höll ju på fick fel..
Var med Linn och Sara till ett jätte mysigt cafe/bar igår jag inte hitta till första dagen med Jenny och Sandra, det är som att sitta inne i en mörk mysig skog, omöjligtatt fånga det vackra på bild dock.

Hur som helst har ni verkligen gett mig en massa glädje och styrka den här helgen jag kommer leva länge på!!! Jag har något som inte alla har och som inte är att ta förgivet, en hel hög med underbara bästa kompisar som funnits sen jag var liten, vi har växt upp ihop och kommer bli tanter ihop! Fast vi bor på olika ställen har vi sån jävla fin kontakt, och då man bor lite ifrån varandra är ju sånna här resor perfekta att ta igen förlorad tid på!! Julbak när jag kommer hem!! och roadtrip till skåne i vår :) Nu har jag tre veckor kvar att leva ut














blabl



El tiempo pasa tan lentamente, que me muerta..

louis vuitton

Herregud vilken lång dag jag haft och halva har inte ens gått! Steg upp 08.00, nervös inför att mina vänner ska komma eller något.. Åkte iväg till Barcelonetta, fick något knäpp i huvudet och köpte en fejk Louis vuitton väska! Har sett den hänga där i två månader nu och nu bara blev det såhär, skäms typ. Finns en i skolan som har en äkta! men jag har inte råd att lägga 1000€ på en väska, tyvärr, då får man köpa en fejk för 15€ och skämmas istället. Så är livet. Jaja, forstatte till Starbucks där det var julpyntat! Åt frukost och pluggade lite medans jag tittade ut genom fönstret, fick bästa platsen. Gick vidare provade kläder.. det var nära men jag kunde hindra mig från att köpa något sist och slutligen. Gick till The phone house och bad om att få pengar på min mobil (på spanska!) Jag blir alltid så nervös då jag ska börja prata lite längre meningar utan för klassrummet och läraren som trygghet, egentligen så kan jag ju men när det väl gäller kommer den där nervositeten och tar övern och i värsta fall slutar det med man plötsligt sagt det man skulle på engelska. Men värst är när man börjar försöka prata spanska och så avbryter dom en på engelska! så fick man inte ens en chans.

Nu är jag hemma och ska snart ha lektion. Behöver inte känna mig gammal längre för i söndags flyttade en kvinna in i lägenhten som är från Danmark och 55 år, ska va här två veckor.



Lite biler från måndag!! crazy vodka party.











trabaja?

Var ska jag jobba när jag kommer hem? borde inte fler ställen behöva julextra åtminstonde? Har ingen aning och börjar få lite ångest över det. Den som fixar ett jobb till mig ger jag tusen pussar. Jag gör vad som helst, vill bara tjäna snabba pengar så jag kan åka tillbaka hit i vår :)

sjukhus party

Jag har blivit inbjuden till ett häftigt party på torsdag, men tror inte någon annan är sugen på att klä ut sig till sexig sjuksköterska, men vist hade det varit roligt! fri middag och obegränsat med champange som vanligt :) När jag var med Tim i Krakow, Polen så var vi på en bar där alla var utklädda till doktor och sjuksköterkor! remember?

. Thursday @ SOTAVNETO (Erasmus Loco Hospital Party + Free Dinner)
We have prepared a LOCO HOSPITAL Party for you, YES Crazy HOSPITAL. The waitresses & GO GOs transformed into SEXY NURSES, the Waiters into Sexy Doctors.

THE GAME
We will pick random girls and boys and bring them to stage and our SEXY NURSES and SEXY DOCTORS with give them some special treatment ;) ......imagine !!!!


- ERASMUS DINNER (FREE)
Menu: Ensalada pasta, Ensalada mediterranea, Croquetas, Sándwiches, Tortilla de patatas, Pasta caliente, Paella.
FREE UNLIMITED CAVA for EVERYONE from 00h till 00:45.

pimp

Är inbjuden på pimp and hoes party på sutton i morgon kväll, onsdag är bästa utekvällen :) Hoppas Sandra och Jenny inte är allt för jetlaggade.. vad förväntar dom sig utav den som blivit partyqueen nr 1 liksom. Kom just från lektion, hinner gå på lektionen i morgon också innan dom kommer, super. Opium igår var kul! Hade bara varit dit en gång förut. Vaknade i morse som om inget hade hänt, tror min kropp förbränner alkoholm väldigt snabbt. Ikväll blir det att sitta fast viud tv 3 play, 4 play, kanal fem, svt play osv och ta igen alla serier jag missar på tv. Sen ska jag sova och i morgon är det inte länge kvar..

love u chikos

JAG ÄLSKAR MINA VÄNNER HÄR I BARCELONA!!!!!!! VODKA PARTEYYY!! OCH VI HAR BOKAT BILJETER TILL RIHANA KONSERTS I DECEMBER!! AVIS ALLA I SVERIGE ELLER? där hon ställde in båda konserter.

småsaker

Jag vill fortsätta bo här men jag vill hem och vila upp mg, som F och J brukar, när de är på Åland har de alltid rehab :)

Längtar till min lägenhet, till att ha tillgång till alla mina kläder inte tio procent av dem.
Min egen säng.
Vakna upp till nyhetsmorgon.
Ålänsk OST!!
Laga mat i mitt kök
Snö, tända ljus
Baka med mamma
Cilla,
Rita med min Syster
Åka pulka med Thimmy
Se på film med Emilio
Springa över till Sofia eller Sandra
Åka till Stockholm och hälsa på Jenny eller Sara
hänga i Jennys lägenhet, Sova på Jennys I love u kudde, drick Saras kaffe (det brukar va gott)
Sova över hos pappa på vinden
Köra bil, åka årets tur ner i diket i halkan med bilen, köra in i någon bakifrån naturligtvis.
Jobba!! (vad jag nu än kommer jobba med..)
Träffa min katt
Hälsa på de dödas gravar
Rida islandshäst i snön, Rida Cyrl
Handla billiga kläder på Tjäna
Julafton, juldagen, nyårsafton
Bada badkar
Åland, hav hav hav!

Längtar att komma hem som en ny glad människa fulltankad med positiv energi. Något helt annat än jag lämnade Åland som helt enkelt! Komma hem och igen äntligen kunna uppskatta alla småsaker igen. Jag tror det är svårt att säga då man "kommit över någon" för saknaden och minnen är olika dag till dag men jag tror man klarar sig fint då man kommit till den punkt att man inte längre hela tiden föreställer sig personen vid ens sida. Då man finner sig i att nu är det bara jag här och det är okej

heh

Jag har mest bara killar kvar att umgås med nu, det är så enkelt så okomplicerat, inget funderande bara massa humor. Hittade två av dem legandes i min säng igår, med fotot av alla mina vänner på.. pekandes ole dole doff för att välja vem av dem de vill ha när ni kommer hit haha, dock är ju bara en singel, big mama får fullt upp?
Har förresten en hemsk öronvärk. Har haft problem med öronen hela mitt liv. Typ en gång i halvåret får jag värsta vaxproppen som ligger där och skaver och gör skitont och gör så jag hela tiden har lock i örat och den måste damsugas ut av en doktor, och jag bara oorkar inte gå till en spansk läkare och förklara det här! men om det inte släpper om några dagar måste jag det :(

löpande band sushi

Sushibufén var helt underbar! vi satt vi en bord där det på varsin sida kom sushi och olika tapas på rullande band! för 13€ fick man äta hur mycket man ville + det också rulla fram olika efterätter. Dit borde vi gå när ni kommer hit!? maten rullade fram längst en alltså, den stod inte still ;) Bara coola light ikväll, sparar mig för tjejerna (eller rättare sagt tills i morgon då det blir stor utgång!! (: så har jag tisdag att vila upp mig igen ;)





Jag och Philip försökte se så kära ut som möjligt, lyckades väl en aning?









snart snart

Det regnar och allt är stängt på söndagar så jag sitter inne och pluggar. Vill bara sova tre dagar och vakna upp på onsdag då tjejerna äntligen kommer!! Idag är det farsdag förresten. Jag är jätte stolt över min pappa! Han har byggt upp så mycket från att ha startat på 0 och inte fått något gratis. Såna människor ska man beundra och jag vet det finns fler som beundrar dig så tacka och ta åt dig och ha en bra dag! Hoppas inte huset är en bomb? Jag kan julstäda åt dig när jag kommer hem. När jag var liten var min pappa fiskare och borta längre tider och mamma har berättat att jag inte kände igen honom då han kom hem. Sen började han bygga och renovera lite smått åt folk och nu har han plötsligt massa anställda och den bästa byggfirman som finns tycker jag ;) + han säljer lägenhet och hus hit och dit och det är tack vare pappa jag redan sett hela världen i princip. Vi har varit i Brasilien, Thailand, Malaysia, Marocco, Frankrike, England, Usa, Teneriffa och på ett antal skidresor så jag tycker nu i efterhand jag fick en otroligt spännande uppväxt tack vare honom! Det är en annan sak att resa och se världen som barn än att göra det i vuxen ålder.. Han var också med mig på mina första ridlektioner på Aftonsol och hjälpte mig laga en trähäst. Så det var allt! Tack för att du finns. Mamma får vänta på sin kärleksförklaring till mordsdag.

Lat night

Igår va helt bra!
Men kände mig så ful och pluttig mellan de här sjukt snygga tjejer jag hittade inne på toaletten :(( Trevliga tjejer var det iaf, älskar snälla tjejer. Men där var jag i en total klädkatastrof och inte med längden inne. Vi var på en klubb som öppnade första gången igår, Operah hette den, helt ok







och så lite bilder från dagen..
Jag blir aldrig bakfull som alla andra, så alltid får jag bege mig iväg ensam på mina äventyr.





Klockan 18.00 var det 21 grader :)




vakten

Vilken prövning jag var på ikväll! fest på första våningen med folk som bara prata Spanska, då fick jag öva kan jag säga. Det är väl först då det sätter sig på riktigt. Har också förstått Champange är det bästa som finns! nu när jag hittade en cava som det kallas här, jag kan dricka. Fick en mycket bättre fylla eller jag är inte ens full jag är bara bubblig och glad :) nu ska vi till den klubb som är hetast just nu tydligen, cava parteyyy..
Förresten på helgerna så sitter det en vakt nere i trappupgången. Varje gång man kommer hem om natten frågar han efter ens namn och lägenhetsnummer och följer en upp. Har man någon med sig blir han galen! På dagarna, kvällarna går det bra men är det efter tio då jävlar skenar han efter personen och slänger ut den som inte betalat för att bo här. Egentligen rätt bra då vet man ingen främling kommer in genom dörrarna. Så mamma du behöver verkligen inte bli orolig jag bor nog på det mest bekvakade särkaste stället man kan haha.

oj

Glömde den här bilden som också var till dig Linn..


heh

Var ju vist ledig från skolan idag så begav mig ensam på utflykt. Åkte linbana upp tilll Montjuic, dit ska vi absolut när ni kommmer, Häftigt att åka linbana och parken var underbar, vart ju 25 grader varmt och strålande hettande sol så jag höll på dog i mina svarta kläder! och Linn bara för dig har jag ansträngt mig att dokumentera street modet ;) ;)

Så här kan man se ut om det är varmt:



Här kommer ju då en annan variant: Bara ben är helt ok än så länge.



En tredje: om du känner för att vara proper.







Kvinna tomar el sol..




Bilder på mig fick jag tack vare ett svensk par jag träffade i linbanan..



Fin utsikt över hamnen och kryssningsfärjorna




Fin min...



Passade inte alls med strumpbyxor idag alltså..




Ni vet hur ett svenskt medelålders par ser ut så behövdes inga bilder på dom va..
Åh vad jag stred tyst med mig själv innan jag vågade säga "ni är ifrån sverige eller" för att starta en konversation, nu säger du hej, nej vågar inte, jo hur tror du annars man får  folk att prata med blabla.



Då vet jag vart jag kan gå och simma i framtiden då







Blev uppraggad på tunnbelbanan hem! blev dunderkär inte i han men i stan. Bara jag får åka hem och rida och jobba lite flyttar jag tillbaks och forstätter plugga.



banan sangria

Dom har ändrat prognosen, 18 grader och sol i slutet av nästa vecka, hoppas det då. Idag är det 20 och sol så varför inte. Var vill ni äta någonstans? minns Sara prata om något tapas ställe hon ville till. Vi var på en jätte bra restaurang igår där de hade både jorgusbs sangri och banan sangria! Sangria experten fick pröva på nytt alltså, jordgubbsanrigan var supergod! de sätter champange istället för rödvin då. Maten var också jätte god och kosta runt 10€ bara, de hade olika tapas taldrikar också osv. Dit kan vi gå någon kväll?  Därifrån och det också bara några meter till alla klubbar längst stranden. Sen vill jag ta er till det coola vegitariska stället också, och till sushi bufen! Diana du måste visa vägen.
Linn: Det är ju supersvårt med kläder när det håller på svänger om till höst! Men än går jag utan jacka på kvällen för det är så varmt, har som kallast varit 17 grader. Bikiniväder är det inte ;) (hade varit i sverige men här skämmer man bara ut sig om man lägger sig på stranden så här sent :D Shorts går ocskå bara turister med! men det är ni ju iof. Koftor och varma tröjor blir för varmt! Ta en jacka men en tunn sådan och en tröja med ifall det skulle renga och bli lite kyligare? en tunn sjal som halsduk typ. Klänning är ok, behövs inte strumbyxor. Jag hade stövlar på mig igår kväll och det blev allt för varmt..Ni måste va förberädda för både varm sommardag och kylig sommardag helt enkelt ;) och i värsta fall ruggigt höstväder men den där kylan i luften finns inte än.

Lassange med lamm.









Vilken morgon

Sitter och störtlipar för mig själv för att Charlotte har åkt. Saknar henne ju redan så det gör helt ont i hjärtat och kan inte sluta gråta. Hon är den första som lämnar som har varit här sen början med mig och jag umgåts mec varje dag. Störtskön tjej med strålande personlighet. Vodka parteyy.. its so faab.. blala. Men sa igår det måste bli återträff på Åland i sommar! för "gänget" för de vill se min lilla ö jag talar om. Måste hälsa på henne i Liverpool. De är ju inte dyrt att flyga till Englad. Det är väl de bästa då, jag fått vänner att hälsa på i Englad, Amsterdam, Österrike, Paris och sist men inte mins halmstad haha. Har hon varit 8 veckor betyder det jag har en månad kvar. Undrar om jag kommer träffa fler vänner som blir mig rätt nära eller om de kommer bli vårt lilla gäng som minskar och minskar till det är bara jag och Daniel kvar sista veckan. Det är bara cherstie(hon jag delar rum med ;) ) som är ifrån USA, alla vi andra har ju inte längre än två timmar med flyg ifrån varandra, de är nice.

bä.

Jag har verkligen absolut ingen lust att gå ut ikväll, äter middagen och fort hem. Vill stiga upp jätte tidigt i morgon, få första brödet från bageriet och sen äta frukost med massa grekisk. youghurt och frukt. Sen ska jag göra en massa saker innan skolan. Behöver göra allt jag brukar för att känna mig älskad av Barcelona igen för jag längtar så mycket hem nu! Samtidigt vill jag inte flytta hem, men kan ju åka hem och göra en vända för att tjäna lite pengar och sedan dra vidare. Måste passa på att upptäcka världen nu innan innan jag blir kär och ploppar ut en bebis! Det är något jag kan få akut längtan efter, att få va gravid, föda barn, allt det man vill uppleva. Sen ska man gifta sig, separera, delad vårdnad blabla.. om jag tänker på statistiken. Kanske jag har mer tur än så.

Längtar efter detta...


hmm

På suttons toalett igår, skulle kunna bo på sutton, min absoluta favoritklubb och hade en hel flick med snygga karlar runt mig igår. Trevlig tills jag insåg jag tappat bort en 50 lapp. Får inte göra något på tre dagar för att kompensera detta, tyvärr är Charlottes avskeds middag på en fin restaurang ikväll. Men efter det ska det snålas.
Jag har ju mina stenar så jag är glad ändå, tänk det var så enkelt som att köpa en sten från en spådam.


Barcelona får konkurens

Så sakta men säkert börjar jag uppskatta vem jag är och var jag kommer ifrån. Så glad att jag föddes på en av världens vackraste öar. och nu är jag i världens vackraste stad, och lär mig världens tredje största språk. Det bästa av allt, jag har en helt egen underbar hund! Jag vill ut i skogen och rida. Den här läkningsprocessen började trampandes i midjehög snö efter en envis Cyril, gråtandes i stallet och torka tårarna i hästmanen. Så jag har tänkt att där ska det även sluta, i December.. Den här stenen funkar på riktigt. Jag har varit långt in i mitt liv, i gamla minnen och grävt. Massa minnen från Sottunga. Minnen som varit låsta och nersmuttsade av en sjukt tung hjärtesorg. Meen.. nu vet jag vad min största dröm är, att ha en helt egen häst. För inget har hjälpt mig så mycket som just hästar, tankar om hästar, ridturer.. Så jag vet exakt var jag vill sluta upp. På Åland med en häst, och Cilla såklart. Det är vad jag kan styra över, resten ligger i händerna på ödet.
Jag är glad jag inte föddes i Usa, eller något annat land heller för den delen, man ska uppskatta man kommer ifrån ett väldigt bra och organiserat land!! Jag är den enda av oss alla i den här skolan som får studiebidrag, sånt existerar inte för dom andra! De blir helt chockade då jag berättar att jag får pengar för att studera.

Mitt favorit ställe, pappas mark i möckelö, där är jag alltid ensam :) blir helt slut av bristen på natur och ensamhet!




Här kan man fast ligga och sola helt naken!



Jag och cyril har ju åldern gemensamt i alla fall, hans personlighet är ju störtskön, avis på dig Sandra. Åh jag minns just det där kämpandet i midjehög snö i snöstorm då han vägrade komma med in och pinade mig varv efter varv i hagen.. nuu då ska du få kämpa och så titta han helt hånfullt på mig sen sluta det med jag ringde Sandra och behövde hjälp, din häst vägrar komma med mig in. Gå efter lite havre sa hon då haha, jag var så slut av allt kämpande i snön jag inte ens kunde lista ut en så enkel sak. och jag minns den halvtimmen jag plumsade runt i snön var första gången jag inte hade tid för att tänka på det som hänt, så han hade nog ett syfte med det cyril, snällT





Spågumman

Var till en spågumma idag!! det jag föstod på spanska förstod jag, resten kom en tjej och översatte på mig till engelska :) köpte tre stenar. Två för kärlek, en antidepressiv. De kosta mindre än en euro styck så var inte något för att lura på mig pga försäljningen direkt. Tror på detta nu.
Jag och Josef killen jag bor ihop med har typ blivit som syskon, han duschar nu men jag var så jäkla kissnödig så gick in och kissade medans han duscha bakom drapperiet. Kom sen på att kommer någon annan hem nu och ser mig klivandes ur badrummet medans josef duschar kan det ju missuppfattas. Tiggde just till mig att köpa vin fast klockan är över elva och man inte får köpa mer (de har bra regler i spanien med) men med min nya lugg som gör succe gick det givetvis för sig ändå efter lite om och men och spelande på mitt utseende :)

...

Nu har jag fixat så vi (ni tjejer) och jag, kommer in i princip vart vi vill då ni är här! och vi ska ut och röja varje natt men behöver inte dricka så man är slö dagen efter för det, jag vet hur man gör för jag går ut nästan varje kväll och går till skolan dagen efter :) sådet så.

heh

Smörstekt sparris, lax, vitlök, pressad citron, och chiliflan. Jag har blivit bäst i köket realy..
Lärde mig det här idag! Handlar om när man ska träffas, var och vilken tid osv, konstigt man lär sig en så "enkel" sak efter så här lång tid..

Puedo verla el jueves en Hard rock cafe a las 13.30 o el sabado a las 12.30 o tambien damingo a las 13.00..





suck

En sak som börjar locka mer och mer är att bli lärare i spanska, att få prata det här språket varje dag även om man bodde på hemmaplan vore ju härligt. Fast mest av allt vill jag hjälpa personer med panikångest. Åh jag blir slut på det här, 25 år och vet inte vad man vill bli. Dock kan jag ta tillbaka det där för jag är redan något! nuförtiden byter ju folk yrken flera gånger under en livstid, kanske inte är en sån som passar för samma sak hela livet.

Nu ska jag och Josef dricka champge! problemet är vi inte vet vad vi ska fira.. men den har legat i mitt kylskåpsfack tre veckor nu och skrek efter att få bli öppnad.

Phjilip

Igår fyllde Philip år!! Det firade vi på någon pub där vi var de enda gästerna men spelade ingen roll var ju meningen vi skulle ha bara good time with friends.. Vi sjöng alla ja må han leva på våra egna språk för honom + att vi sjöng våran nationalsång så jag fick ställa mig upp och sjunga åläningen sång ;) På väg hem fick vi gratis biljetter till någon klubb som var sämst så vi gick bara in och dansaade fuldanser på dansgolvet, vi var de enda på den klubben också. Barcelona var dött igår, men vi var ju på de mest udda ställerna också just bara för att få det så billigt som möjligt.

Idag har det varit 20 grader och sol!! De härifrån klär sig ju som om det vore mitt i vintern medans vi bortifrån klär oss som om det vore mitt i sommaren. Man ser direkt på vem som inte är från Spanien och inte, dom är väl trötta på sommar kan jag förstå medans vi andra vill utnytja all värme vi får.






En liten dröm

Har en liten dröm i huvudet om att jag skulle få jobba med mamma. Att vi skulle öppna en affär i stan där hon säljer kläder som hon gjorde för och jag skulle ha en liten sida med hudvård och smink (klanske ett litet behandlingsr rum bakom) och Cilla skulle få vara med hela dagarna och ligga och sova. Jag skulle gå till bagarstugan och äta lunch och jag skulle bo någonstans nära havet. Om det vore så.. då kan jag tänka mig bo på Åland. Men bo där och ha något halvkasst jobb man inte trivs på med en dålig lön nej tack. Jag måste antagligen utbilda mig mer.. men jag har ingen lust, jag tror inte jag orkar med några universitetstudier, däremot vill jag läsa lite mer psykologi kurser på distans och så småning om bli samtalsterapeut men jag behöver va äldre och ha mer erfarenet för det. Om den där spanska rika fotbolspelaren kunde komma och rädda mig snart skulle jag slippa dessa bekymmer om framtiden :) Är så trött på blondinbellas entepenörs anda, så jävla enkelt är det fan inte att bara starta upp något eget och lyckas..

paella, mens osv

Det är ju verkligen omöljligt att tänka klart då man är vrålhungrig. Gick runt och titta i affärer tills hungern slog till och sen är det ju inte det lättaste att välja vart man ska ta vägen för att ta i tu med hungern. Inget duger finns för mycket att välja på, och då man är ensam vill man inte gå in var som helst och sätta sig och se ut som ett fån heller. Men det gjorde jag till slut ändå, paella + två olika tapas + dricka för 10€ lät bra tyckte jag! Där satt jag ensam och blickade ut över la rambla. Gick sen via marknaden och köpte frukt, får en hel ask för bara en euro, så nu har jag hela kylspåpet fullt med frukt. Fick ta bilder med min mobil idag för jag har lånat ut min kamera till Charlotte över dagen, tycker min telefon tar riktigt bra bilder. Köpte ett glas sangria också, när jag ändå var där liksom.

Dagens miss: En tjej stoppade mig på gatan och sa mitt linne åkt upp där bak så man såg mina trosor genom mina leggings.
Övrigt: Slår aldrig fel att mensen kommer då man är ute på stan så man får springa in och nödköpa tamponger och hitta närmaste toalett. Nu har jag laddat ner en menskalender app i min mobil så kanske blev sista gången idag ;)




kk,

Haha såg era roliga bilder ni laggt upp S och J. Börja skratta rakt ut. Jag har en sak jag tycker är lite kul. Min väns flickvän (från holland) här heter Kuk i efternamn, rekomenderar er att inte gifta sig med någon som heter så.

skola

Det här är det roligaste som finns! Först skriver man en mening och viker pappret och skickar det vidare och då ska den andra rita det som står för att sen nästa ska skriva vad som står och vad det sen blir i slutänden och hur det svävat iväg till helt andra saker är så kul. Vi brukar få leka det då vi lär oss en ny böjning av olika verb :) Det här var mitt papper Började med he bebido mucha sangria och slutade med he bebido demasida cervesa y he muerto. Bebido är en ny sorts böjning ido eller ida beroende på.



ush

Nu vet jag vilken gata du pratade om Jenny, Gick i lördags runt lite i raval, plötsligt ser jag 20 prostituerade stå på rad, en ovanlig syn för mig.. Var bara hemskt att se till på det kommer det fem stycken två meter långa killar med galen blick och ser livsfarliga ut rakt emot mig och tar upp hela gatan, det är då jag brukar bli övertygad om att nu händer det.. nu blir jag rånad, nu mister jag min htc mobil (det käraste jag har) Tänker aldrig gå in på den gatan igen i alla fall. Hade förreten den första dröm på spanska i natt! har väntat på den, när jag vaknade kändes det som jag kunde mycket mer. Det är ju väldans tur jag har den här bloggen annars skulle jag väl glömma hur man pratar svenska. Jag pratar ju aldrig svenska förutom då jag är ensam med Josef. Hjärnan har ställt om sig för att tänka på engelska, det känns så lustigt när jag står ensam för mig själv och tänker och mumlar något på engelska.Lika mycket som jag tänker på engelska tänker jag det jag kan på spanska. Men i klassen översätter jag direkt från spanska till engelska nu utan att tänka en tredje gång på svenska som man gjorde i början. Jag känner alltså jag fått alla engelska kunskaper rejält uppfriskade.

OBS
är total förbjudet att säga mitt namn på svenska numer! Jag hör flera gånger om dagen mitt namn klinga på engelska nu och "djeenna" låter mycket bättre än ett segt "Jenna" När jag pratar om mina vänner här säger jag ju också deras namn på engelska, sarahh ;) så skratta inte åt mig om jag råkar säga hey säändraa, hey djeenny.

Undrar vad Cilla gör just nu, sover antagligen, undrar hur hennes dag var då.. vad tänker hon på? vet någon hur hundar har det med tidsperspektiv? vad är 3 månader för henne? kommer det va som att hon träffa mig igår eller kommer det kännas som för 300 år sen och hon har inga mattekänslor kvar för mig? Vet ju att hundrar kan sakna så dom sitter resten av sitt liv vid sin husses gravsten, väntar varje dag att den som dött ska komma hem från jobbet osv.


grande

Jag har blivt lite pluffsig i Spanien, vissa bilder avvisar jag pga jag är rädd för att bli retad tyst i någons huvud. Ingen större fara, jag tar igen det hemma igen då jag har hund att träna med! men i alla fall så behövder jag trösta mig lite med den här bilden :) Har annars haft en rätt slö kväll i lägenheten nedanför. Italienare som skrek i munnen på varandra och vägra prata engelska så jag inte förstod ett ord och två killar som var helt inne i att spela xbox. Så jag satt mest för mig själv och tänkte.. Åt förresten middag innan med Eliot och Josef, supergod hamburgare + dricka för 6€  på rock restaurangen brevid, det är billigt. Hehe opassligt jag "klagar" över jag skulle blivit pluffsig samt sedan nämner jag åt hamburgare idag, det var inte meningen. Där avslöjade jag mig.

OBS! måste tipsa er om att sätta granatäpple i salladen! Det ser piffigt ut och är jätte syrligt och gott och så drar ni över med lite krämig balsam vinäger som pricken över i´t..



Bilder från igår då vi bara var på olika pubbar med billiga drinkar.














hem

Idag längtar jag faktiskt hem lite, ovanlig känsla. Jag saknar naturen. Saknar att sitta ensam på en klippa vid havet utan en människa inom synhåll, saknar kranvatten! vet ni vilken lyx det är vi har hemma. Att dricka gratis vatten hur mycket du vill. Saknar släkten. Hästar!! att rida.. Åland har sina fördelar. Saknar inte bittra inbitna Åläningar men dem går det att bara blunda för kanske. Mest glad är jag över att jag fann min plats på jorden så nära! bara 2½ timme bort så är du här. Så även om jag inte bor här kan jag lite titt som tätt besöka stan och när jag har pengar, då köper jag en lägenhet här! som jag hyr ut då jag inte själv är här. Perfekt. Det är ju typiskt pensionär att ha semesterboende i Spanien så om inte tidigare lär jag väl få min önskan slå in vid 60 års ålder. Och så är det ju EU land som säkert har sina fördelar.. hade ju varit betydligt krångligare att vilja bosätta sig i USA.

Hilton

Bild från när Paris var i Barcelona, miss u paris ;)


pap

Hej pappa! du kommer bli avundsjuk på mig nu tror jag. Blev en bra dag trots den dåliga starten! Jag gick ut för att gå mot havet och hamnen, där råkade det vara båtmässa och inte vilken som helst. De visade upp de lyxigaste lyxyacherna. När jag hade betalat in mig för 12€ tänkte jag direkt nej vad jag har nu slösat pengar på i onödan jag är ju inte intressead av båtar men de här yacherna får nog vem som helst att tro man hamnat i himlen, nu om något önskar jag att jag vore miljadär! Jag skulle sälja allt jag äger och har och glida runt på havet resten av mitt liv, så vill jag i alla fall sluta mitt liv som pensionär. Efter att varit in i 10 olika yacher var jag helt snurrig i huvuet, aldrig sett sådan lyx i båtväg förut. Sen gick jag vidare upp mot staden och tänkte unna mig lite tapas men tyckte allt var för dyrt. Kom då på att jag kunde gå till marknaden och köpa lite småplock. Köpte en fetaostpaj för 1€ och lycklig blev jag då hon sålde iskall sangria också! god sangria. Gick sedan hem.. här kommer bilderna!! njut. (fler på facebook)





















hatar dig htc

Sånt som är dömt för att hända mig. Kan givetvis inte somna som vanligt då man ska upp väldigt tidigt. Kollar på mobilen en extra gång, väckning 06:00 och 06:10 sätter för säkerhets även på 05:50 Nu kan jag omöjligt missa att det ringer tänker jag. Försöker somna om, kommer på att strömmen kanske råkar ta slut. Sätter mobilen i laddaren, nu måste det va säkert.. somnar halv fyra äntligen men trygg känsla över att jag kommer vakna i tid. Vaknar, det är ljust ute, helvete det ska inte va ljust ute den här tiden.. kollar va fan mobilen har för sig.. avstängd!?!?!? får på den och klockan är 07:45.. det var den utflykten det :'( Grät en skvätt.. kom sen på att jag ju har min biljett liggandes oanvänd här så får åka nästa gång det ordnas. Om två veckor, då kan jag inte för mina vänner kommer hit. Så blir framskjutet en hel månad. Då är det ruggigt och kallt ute och jag ska äntligen få se den fina lilla semesterstaden.. kul.

Var var du paris

Jag var på samma klubb, CDLC för att festa med Paris Hilton i natt men jag såg hon inte :( Letade överallt efter min kära Paris men hitta hon ingentstans och det var så irriterande då jag visste hon var där och kunde vara var som helst, jag hade ju planerat att bli hennes nya bästa vän, det regnar ute idag och jag vill bara gråta. Är inte ironisk! Hur ofta kommer jag få festa med Paris igen liksom, aldrig, kommer aldrig vara i närheten av en sådan superkändis igen, jaja jag var ju där i alla fall.. vi dansade till samma musik, eller något..

hermano

Var så extremt trött i morse trots jag bara var hemma och titta på film med Josef igår.. dundrade ner för trappan och via skolans reception för att betala utflykten på lördag och då gav dom mig ett brev jag fått. Satt mig ner och öppnade det och fick lite tårar i ögonen, Te extraño hermano! Idag flyttar Ben och det är sorligt, aldrig träffat bättre man i köket! Jag har i alla fall försökt ta över hans plats nu och lagade supergod köttfärsås till Josef då jag kom hem ifrån lektionen. Jag ska bli lika duktig i köket som Ben, han har inspirerat min matlagning till tusen. Puss.
Haha Ben som sitter mitt emot mig sa just detta:
Jenna, it appears exactly on you when you are drunk, you always start talking about lesbian sex and other weird things.. stämmer det? ;s



mmm

Var till IKEA med Diana och en vän till henne idag. Köpte glögg och krusbärsylt! Jag ska bjuda hela klassen på glögg har jag bestämt. Jag vart så upp i gasen jag sprang och ringde på dörren till dom andra bara för att visa upp min glögg som dom inte vet vad är. Slank också in i en affär på en bakgata jag aldrig skulle hitta till igen så vart ju tvungen att köpa den, min jul-nyårs dress för 30€, inte så farligt för en så snygg klänning.






mmn

Träffade Diana idag, fick dricka min battery och det var njutning av högsta grad!! Tänk att det är 1 novenber och det räcker att ha en tröja på kvällen.












haha










Sen lärde jag känna den här mannen, ingen mindre än FC Barcelonas tränare Josep Guardiola, Det är på Elephant man ska va! det är ju det "snoffsiga" stället enligt min turistbok ;) men han måste varit full för han tyckte jag linade Paris Hition.






RSS 2.0