onsdag

Morgonsolen som jag, Sandra och Patrick möttes 06:15 imorse:



Havtorn frukostbilden skippar jag för den var så ful, vidare till Godby häng:



För att när vi kommit den långa vägen in till stan igen vara hungriga på nytt och sugna på piknick lunch..







sov gott





vinterbad

Tog mig ett dopp i iskalla havet i morse igen btw.. häftigt reaktion man får i kroppen, hjärtat kickar verkligen igång.
är bra för bla:

När en vinterbadare utsätter sin kropp för det iskalla vattnet, frigörs ett fyrverkeri av så kallade endorfiner, som är kroppens eget morfin. Endorfiner har en generellt smärtstillande effekt, som i regel håller i sig i två till fyra timmar. Det gör att kalla dopp har en positiv effekt på flera smärtsamma åkommor. Dessutom fungerar endorfiner antidepressivt, vilket gör att vinterbadande helt enkelt förbättrar humöret och kan dämpa lättare depressioner.
Många vinterbadare framhåller att ”blodet rinner fortare i ådrorna” efter ett dopp. Det är faktiskt precis vad som händer, visar en undersökning som gjorts av den finske läkaren Kyllikki Kauppinen. När huden kommer i kontakt med det kalla vattnet, drar blodkärlen ihop sig för att hålla kvar värmen, medan blodtrycket stiger för att motverka nedkylning.

mmh

Har morgonsimmat, fått frukost på havtorn, kaffe i godby, lunch utomhus, dog sen väl hemma igen och vaknade nu och kunde inte förstå vad det är för dag idag, om det var morgon eller kväll, så förvirrad. Sandra tog mig till en vacker plats, ungeär lika vacker som alla platser på Åland.


Sörjer min läpp

Jag har alltid älskat mina läppar, gillar dem skarpt! men sen min cykelolycka förra sommaren är jag lite ledsen över att de aldrig kommer bli sig själva igen. Jag fick ju sy några stygn och har sen dess haft en klump av vävnad som nu lagt sig och så här kommer de förbli, ett "hack" inte som förut.. jävla cykel


Ibland händer det:

Shopping av kläder sker inte ofta längre, inte som när jag bodde i Stockholm och Barcelona direkt. Lite tråkigt, nu gäller det att hets-shoppa varje gång man är ifrån ön istället liksom och under tiden har man missat en massa fint som kommit och gått i affärerna, en nackdel med Åland men för liten för att jag ska tycka illa om Åland för det just nu! Det jag skulle komma till var att jag ju igår ändå hitta mig en DRÖM! det var längesedan men den bara skrek JENNA! och det var ingen tvekan om saken, den skulle jag ha oavsett pris.

Låt livet komma nära.

Min dator har rasat därav frånvaron! Dog  mitt i ett blogg inlägg så här kommer mitt liv på senaste i bilder istället.
Efter gårdagens cirkelträning åkte jag via träningsverket och köpte celsius, drack en och sprang några kilometer då jag kom hem, kanske inbildade mig men fick en jäkla energi.
På g
I söndags var jag på en ridtur med Cyril:
Ser ni hur solen tog tag i oss:
Kvällspromenaden:
gillar mina coola bilder.

tröjan du hatar

Har legat på en underbart skön soffa hela dagen, typ i fyra timmar låg jag in och ut i en vaken-sömn dvala och hade en massa deep talk med mig själv.. Åh vilken INRE FRID jag har nu!! och jag firar det med att dansa runt i lägenheten till den här låten, ääääääälskar den.


tomt

Känns lite konstigt då jag lämnat bort mina "nycklar till livet" åt Sofia men jag garanterade henne att hon kommer återvända som en ny människa med böckerna sen och göra någon radikal förändring på ett eller annat sätt. Jag filar på att någon gång i livet knäcka en ännu lite bättre bok än dessa böcker:






m,m

Har en dejt med mamma ikväll:



Mitt underbara armband jag återfann på jobbet idag:




Eftermiddag med brorsan

Det verkar bli en riktig syskon helg för mig! Pappa ringde och fråga om Angelina kunde vara med mig några timmar i morgon (: Thimmy har just åkt hem. Han skulle inte orka göra något då han hade varit i skolan hela dagen så vi har bara varit hemma men innan det behövde jag köpa hårfärg och vin. Hitta ingen parkering utanför alko och var tvungen att snurra några varv för han sa "Du kan glömma jag tänker gå många meter för lite alkohol och hårfärg!! Vin var jag tvungen att köpa för jag ska laga sangria ikväll och testa en ny läsk! Jaffa har kommit ut med en ny lemon/citurs variant som påminner väldigt mycket om fanta lemon så jag gissar på att det kommer bli precis lika supergott som sangria på fanta lemon är..



Fina fötter..


Ledig!

Har slutat ett i två dagar i rad nu och nu är fredags feelingen på topp! Ledig helg med INGET planerat! Så skönt, jag ska bara vakna upp och göra precis det jag vill eller inte vill! Har inte problem för att bara va och göra inget speciellt alls :) Har blivit lite av en expert av att njuta av just det som finns i nuet.


...

Håller på framkallar en kuddhörna


Vill du hångla med mitt stål?

Idag har jag varit till tandreglerare och det var en hemsk upplevelse som alltid hos tandläkaren.. i maj ska två baktänder dras ut och i agusti får jag tandställning i 1-1½ år! Kul, nja..  Men jag ska väl leva rätt så länge till och blir rätt häftigt att göra det med raka tänder då det är något jag aldrig har haft! Jag var ju med om min lilla cykelolycka i sommras då den redan från början snea tanden tog stryk så får allt på försäkringen, tandställning är annars dyrt efter 19 år.. Nog hade det ju varit att föredra om jag inte hade varit så envis då jag var liten och haft det överstökat nu men då kom den här cykelolyckan och fick fart på det hela. Inget ont som inte för något gott med sig.. Frågan är om jag kommer bli okysst i ett år nu?

gogo

Jag för fan klara matteprov nummer två! mot alla jävla odds, på gränsen va det men vad spelar det för roll då jag blev godkänd! med tanke på att jag skrev det i fullständig panik elva på kvällen med EN timme på mig istället för tre då jag hade missat att det gick ut på söndag inte på måndagen som jag trodde och jag hade inte hunnit plugga också hela måndagen som jag hade tänkt så tycker jag det va ganska så bra kämpat!!!

Lite bilder från påsken:
Alkoholfri drink afton



Kände mig som en lycklig grottmänniska ända ut i fingerspetsarna framför brasan, det är något speciellt med människan och elden..:




Min bror Emilio







Hej Jenny!

Medans du är i Indien allt för länge ifrån mig ger jag mig själv ut på en resa som i viss mån kan påstås vara just bara för din skull.. Sommaren närmar sig och med den närmar sig din hemkomst! Lagom till den behöver jag insipiration till nya sangria recept att bjuda dig på! Därför åker jag till Barcelona och med mig har jag inget bättre stöd än B-m! Varje sangria klunk är för dig! I miss u <3


ah.






BARCA 4 gången.

Jag kunde omöjligt somna i natt, sista gången jag kollade på klockan visa den 04:45, tänk er paniken då man ska stiga upp 06.00 nog den stressen som gör det ännu svårare att somna. Jag har inte haft några sömnproblem på evigheter men igår var något tydligen fel. Gick ändå bra på jobbet var när jag slutat ögonen bara sveeed och jag har ändå inte gått och lagt mig än trots jag lova det dyrt och heligt! det pga det tog 3 timmar att få min och Sandras bokning till Barcelona klar. Var en massa strul och inget kontokort ville funka osv osv, men gick till slut. Tack min supersnälla kollega som bytte helg med mig som gör jag får den här långa ledigheten som gör jag kan dra iväg :)) skulle ju nu inte förvåna mig om jag missat ngt men i värsta fall borde det gå att byta en morgon mot kväll men jag är rätt säker på det var kväll jag jobbade. Om en månad exakt drar vi dåå!! SANGRIA!!!! SOMMAR OCH SOL.



Kom du också Linn ;) inte mig emot


sunss

Jag älskar solnedgången, den är lika vacker var man än i världen är och jag delar den med resten av jordens befolkning varje dag, härlig grej.. Ikväll missa vi den precis! Cilla och jag jaga den ända ut till tellholm. Bättre tur i morgon..


dumma potatiis..

eller DUMMA LCHF som verkligen sprider sig som en sekt.. Jag har blivit kolhydrats rädd.. Får ångest om jag ätit bröd eller pasta, potatis vill jag bara spy åt så de äter jag inte! men fullkornsbröd och fullkornspasta har jag försökt att ska vara okej och kört lite mer åt GI håller men nu går inte det heller.. är helt hjärntvättat av lchf mest pga den här grejen som ju faktiskt är sann och stämmer..

”När man äter LCHF behövs inga 20 minunter träning för att bränna fett eftersom man öppnat upp fettcellerna och bränner fett dygnet runt (insulin spärrar fettcellerna dels via socker inne i fettceller, men även genom påverkan på enzymer som splittar fettmolekylen). ”


jag kommer aldrig bli smal om jag inte kan lära mig aldrig äta bröd osv känns det som i princip. Jag är en sån som aldrig tittat åt några dieter överhuuvdtaget förr men efter min viktuppgång i spanien är jag desperat att gå ner dem igen! och jag har gått ner 8kg och vet inte hur i hela världen jag ska få bort det som är kvar så jag blir i mitt urpsrungliga skick igen.

Jag äter aldrig godis, jag är aldrig sugen på sött, jag känner mig allergisk mot sött, äter jag chocklad är en bit max. Så jag skulle inte sakna godis direkt så LCHF skulle passa bra för mig redan nu pga det.
Tycker som sagt inte om potatis längre, pasta har jag fått obehag för.

Däremot älskar jag att äta smörgåsar! ;/

kaffekokare, korv, påsk

Idag har jag vart ledig! har en riktigt skön vecka i ledighet. Var ju ledig helgen, jobbade måndag, ledig idag, jobbar i morgon sen ledig två dagar igen för att jobba helgen och ledig måndag igen :) inte vanligt med så mycket sammanhängande ledighet så det njuter jag då av. Har räknat matte idag som vanligt mina lediga dagar. Haft brorsan på besök och köpt en ny kaffekokare. Oväntade utgifter var det eller.. inte för det var så hemskt dyrt då jag hittade en svart snygg på sparhallen för 23€ + att den har timer! så kan vakna till kaffe färdigt på morgonen som vanligt som jag brukar, fanns en för 13€ men hur ofta måste man köpa ny kaffekokare? var väl då lika bra att sattsa på en rediger en..

Lagade ungskorv med zucchini, körsbärstomat, sweet chilli sås, paprika och kasterholms ost samt lite matlagningsgrädde och kryddor. Mitt egna påhittade recept, blev gott! Passa på då Thimmy var här och mamma kom så jag hade någon att bjuda härligheten på också. Till det brynde jag lite vitkål i lime-hounung istället för pasta eller potatismos till, försöker köra lite lchf inspirerat igen! fst då borde jag väl ej fått ha tomat i.



Min nya kärlek:



Mitt påskbord.. älskar traditioner, dom håller jag hårt på..



Sant




kisse katten

Mulle är en katt som fått uthärda mycket..








te extraño

Känns som hela den här dagen går åt till att sitta och sakna människor. Kommer sakna ihjäl mig efter Jenny. Saknar Sara.. saknar Linn, Tim och inte nog med dom.. Ngt förslag på ngt roligare jag kan göra? Känner mig ju inte direkt på något gott humör för att hitta på det där roliga, ska försöka tvinga mig. Tycker bara det inte finns något fint och bra i den här saknads känslan den är bara tung och jobbig och den vaknade jag till. Omöjligt att somna om, dra täcket över huvudet och gråta eller stiga upp, jag steg upp men har fortfarande inte kommit ifrån den här deppiga känslan.


RSS 2.0