...


(Sjuka) funderingar

Är för trött för att vara uppe men kan inte sova heller. Är då det brukar bli tanke explosion i hjärnan. Har legat och funderat över livet som vanligt. Det har gått ett år nu som singel igen eller hur jag ska säga. Det tyngsta året i hela mitt liv, men ett år har gått och framåt har jag ju kommit, försökt finna min plats i mig själv igen och sådär. Jag mår så dåligt av att tänka på hur det var nu förra året för det var så hemskt, så mycket tårar + en tre månaders lunginflammation som gjorde mig sängliggandes i eländet. Sen en hel del annat man drar på sig då man inte är i fas. Men nu efter Barcelona känner jag att jag lyckats springa framåt en bra bit och det hänger god energi över mig. Allt är så nytt också, ny lägenhet, nytt jobb verkligen nya tider.

Vill inte planera någonting nu, vill bara må så bra det går att må i alla stunder och i nuet för det är det enda vi har. Glöm inte det. Vad vi än planerar kan det ske något som gör allt rasar i morgon och det förflutna har varit och kan aldrig göras om. Så det är bara nuet vi kan göra något av, och planera i viss mån. Vill bara jobba nu och allt det ger en, längtar till min första lön, bra ekonomi, spara, köpa saker till lägenheten. Sen tänker jag på mitt älskade Barcelona som ligger där tre timmar bort bara och tänker på när jag kommer vara där igen, gå på alla mina favorit gator, se solnedgången i medelhavet men känner ingen stress över att jag måste dit nu, nu nu liksom. Jag hinner nog..

Tänkte på mina tre gymnasieår i Norrtälje jag vantrivdes med men jag gick ändå ur dom med något bra (min vän Tim! och en studentmössa) Tänkte på mina tre år på Södermalm i Stockholm och hur mycket jag trivdes där men hur jag sen kände att det räckte och inte är platsen jag vill bo resten av livet på, kanske inte ens finns någon sån plats för mig. Jag har i alla fall varit borta från Åland så mycket att jag nu uppskattar varje liten sten och havsvåg här! Speciellt efter Barcelona. När jag körde efter Sara körde jag ner längst Pommern osv i solnedgången och det var så fint! Åland är så fint! Jag ser hav överallt och blir helt förälskad i alla bilder som lagras i näthinnan. Helt fantastiskt vad fint vi har det här. Sen tänkte jag på lite på karriär, jag vill någon gång ha min egna lilla hudvårds salong men just nu är det inte läge eller tider för det men utbildningen jag har finns ju alltid kvar där i mig till använding då tillfället kommer. Vill bli samtalsterapeut men behöver kanske bli ännu lite äldre och klokare. Jag tror jag skulle nöja mig med det. Samtalsterapeut och en egen salong på sidan av. Vi får se va de äldre kloka människorna jag kommer möta i jobbet lär mig ;) Orka ni läsa romanen om mitt liv?

POMMERN! och jag (där var jag smal, jag och ofis har bestämt vi inte ska festa eller häva i oss någon form av alkohol förens i februari då Sandras födelsedag är ;) träna träna träna..)


Häj där

På  måndag börjar jag mitt nya jobb som innebär lite mer än heltid vilket känns bra då rusar hela tråkiga januari och februari bort i ett svep. Jag ska ta hand om äldre gummor och gubbar igen och det känns jätte roligt. De har så mycket att lära en och ger en så mycket! Just nu är Sara här och jag har visat henne Ålands stora snackisar Havtorn, där vi åt och sen den nya gallerian vi gick igenom på 1½ minut. Åland är ju litet, så man måste väl böra smått kanske.. Jag har också visat henne kändishuset (barbros hus på klinten, känt från halv 8 hos mig ju ;) ) och så har Sara fått handla på kantarellen och även sett s market + varit med mig till stallet. Gårdags kvällen med tapas var jätte trevligt, få lite Barcelona känsla. Vi lagade goda räkor i chilimarinad bland annat och lite sangria såklart.

Nu däremot är jag sjuk, riktigt sjuk. Så sjuk att jag har ansträngt iväg min sjuka kropp för att få ett sjukintyg, jag vågar inte anstränga mig ute på sjön i morgon för mardrömmen vore att vara sjuk första dagen på nya jobbet, det är bara absolut förbjudet och får ej hända så nu tänker jag flytta in tvn i sovrummet och bo där tills det är nytt år.. fast hoppas ändå jag skulle orka komma och äta middag och vara med en liten stund på nyårs afton.











tvn ingmar (som han heter)

Dagen började med lite soffhäng med Linn och avslutades med Sofia, världens bästa ofis har visat mig att jag har usb utag i min tv så nu kan jag se filmer jag laddat ner där! Jag är inte lika teknisk som min kära vän tydligen. Ps, spökar fortfarande, lyktan i fönstrer rör sig fast det inte är något ljus i ;(

Det spökar!

Sitter i fotöljen med tvn avstängd, kontrollen långt borta och plötsligt slår tvn på sig och trean kommer fram! från ingenstans. Vet inte om jag vågar sova här i natt  nu ;(

Det spökar!

Sitter i fotöljen med tvn avstängd, kontrollen långt borta och plötsligt slår tvn på sig och trean kommer fram! från ingenstans. Vet inte om jag vågar sova här i natt  nu ;(

fatta det går bra nu

Har fått slängt i ansiktet två gånger den här julhelgen att hur mycket jag gått upp i vikt. Ingen behöver oroa sig. Det går bra nu jag har ett gåband jag lånat:
Varför är det bara skit på tv då jag parkerat mig i soffan? ps, höll på elda upp hela skönvik då jag kom hem i natt men jag hann rädda situationen. Måste nödvändigt få upp min brandvarnare fortast möjligt! Jag som är så glömsk är livsfarlig i nyktert tillstånd så onyktert borde jag kanske sätta alkolås på spisen.
Eller ännu bättre: Dixie Jonny kan ställa sig och steka hamburgare igen så jag kan ta med mat hem efter krogen istället för att laga den själv (: Saknar devilsburgaren, den riktiga!!

Och så en fråga, varför ser jag inte kanal tre? är det något sånt påhitt nu att man måste betala för att få se svenska trean? hände det för längesen eller medans jag var i Spanien? Jag behöver ju se på lyxfällan.




När jag inte har Cilla

Så har jag Mulle..


Julafton och juldagen

ser ut som vi hade roligt i alla fall.
















God jul igen

Kan inte förstå att jag lovat bort min hund över julafton!! Vad tänkte jag med, men jag tänkte väl det vore trevligt för henne att umgås med gamla husse  då han frågade om han fick ha henne och hon får en trivsam jul i skärgården där hon trivs så bra. Hmm det blir nog bra för henne men så tomt i sängen för mig! och jag får inte tillbaks min käraste förens tisdag ;/ ett + är ju att jag kan sova bort hela annandagen efter juldagens fest och inte behöver gå ut med någon hund på morgonen då man nog helst vill dra täcket över huvudet ett antal gånger extra ;)

FELIZ NAVIDAD!!!!!

FEEEELIZ NAVIDAD på er!! Är trött. Satt uppe sent och pratade med Josef på skype, han har hittat en man till mig (det är hans uppgift, så jag ska till sthlm nu i januari och träffa dom haha. Nej men ska bli kul att träffa Josef igen, vi bodde ju ihop en månad i Barcelona och man lär känna varandra rätt väl då.

Cilla är tröttare, när jag steg upp nu innan henne låg hon kvar i sängen och tittade surt på mig "Va fan gör du uppe redan?" och jag svarar med men gumman klockan är nio och normala hundar hade velat varit ut och kissat för längesedan "man övar väl upp urinblåsan för att få sovmorgon typ.." Går inte att få upp henne innan tolv på dagen! tvingar man henne ur sängen förstörs ju säkert hela hennes dag hehe.

Lyssnar på Rihanna och undrar hur hög musik jag kan spela nu när jag inte bor på toppen längre utan har en granne ovanför mig. Musiken stiger väl uppåt? När jag bodde på toppen där uppe kunde jag ha hur hög musik jag ville, när jag ville.. På över ett år har aldrig något klagat och då har jag haft riktigt hög musik men jag antar det är för att jag bara gränsade till en granne och hade ingen ovanör mig eller åt de andra sidorna. Men nu är det inte så längre buhu. Skulle skämmas så om någon ringde på och bad mig sänka, speciellt om man lyssnat på någon pinsam låt jag gör rätt ofta.


Den där dagen innan.

Jag har haft lite uppesittar kväll med mamma på akuten.. men nu är hon utsläppt. Hoppas inte samma sak upprepas mitt på julafton så jag plötsligt blir sittandes ensam i julklappshögen eller ensam med tomten (ni vet.) Har en god nyhet att berätta i alla fall. Sara kommer till mig redan den 26e!! och stannar till torsdag kväll. Så glad!! Och jag tänkte att vi gå kunde passa på att ha en Barcelona reunion med tapas och sangria, passar 27 eller 28e? Annars (får väl jag och Sara ha det för oss själva :)

Det här var min dag: Åkte ut till pappa för att hämta en tapasbok och se den sönderslagna bron, synd om den. Naturens krafter.. Åkte sen till stan igen och träffade upp Jenny, Sofia och Maria på Havtorn för att sen åka ut med julklapp till Linn och sen hälsa på min moster och så lämna julklappar till min farbror med familj.

Pappas katt Sluggo

Bryggan som inte mår så bra..

Stora vågor

 

Cilla


Boken jag var ute efter

havtorns systrarna


 


Someday


Svamp

Hej! Har farit runt och flängt hela dagen som vanligt sen jag kom hem. Lagade just svampröra och sallad till det (försöker inte äta pasta till allt)  Får liksom inte ens jeansen över rumpan, åker aldrig utomlands tre månader igen tss.. Har slagit in 11 julklappar till mamma! Hoppas hon blir glad. Varit med Cilla i skogen också, tog lite fina bilder. Älskar att laga mat nuförtiden och passligt är Tinas kök på tv. Har inte hunnit njuta av att bara vara hemmaaa. Ska göra det nu.








Gårdagen

Jag tror att när Cilla såg mig igen var det första hon tänkte "äntligen sovmorgon!" Idag var första dagen sen jag kom hem jag inte behövt ha väckarklockan att ringa så vaknade nu halv tolv med något varmt bakom ryggen, vaa har du inte behövt kissa än frågade jag? fick ett svagt grymtande till svar. Då svänger hon sig på rygg med benen upp i vädret och ska bli kliad, masserad och pussad på i minst fem minuter innan hon funderar på att börja gå ifrån sängen.. Allt är som vanligt alltså, min prinsessa blir behandlad som en riktig en.. nu ska vi ut och leka i skogen i alla fall.

Igår var jag med Linn och Jenny ut till Kinot, var typ inte en enda åläning jag kände igen men det var kul att vara ute på ålänsk krog i alla fall. Var hemma tidigt men den förfärliga upptäckt att jag råkat ta Linns väska ur bilen hon körde och hon hade båda sina telefoner i den, fick ringa hem till hennes föräldrar och väcka upp dom mitt i natten och säga Linn måste svänga och köra tillbaka :( Hade ju inte hunnit sätta någon extranyckeln hos Sandra än.. 

Jag lagade lite sangria igår också!! den blev så god, måster erkänna den godaste sangrian är den jag gör själv.

Se hon har krypit tillbaks fast jag bäddat..





Innan Linn och Jenny kom skrubbade jag mig själv med Sephoras underbara chokladskrubb! Samtidigt tog jag den godaste chokladbiten som finns i munnen, riktig chokladupplevelse alltså..



Och så lagade jag brysselkål sallad med fetaost.






Julgodis

Julbak hos Linn! En tradition som kommer hålla tills vi dör





Ofis upprörd ;)




Första ridtur på 3 mån.

Phuu! Dagen började med att favorit moster var hit och hjälpte mig få upp och ner lite lampor och sätta en ljusslinga på balkongen. Åkte sen och Hämtade Jenny och vi fikade på hemlig ort för att sedan åka och sola solarium :) Skickade hem henne och tog Cilla med mig för att åka iväg till Cyril för att skynda sig upp på hästryggen innan mörktret faller på årets mörkaste dag som är idag. Var nog min bästa ridtur någonsin för jag var så närvande!

Jag gjorde exakt samma sak denna dag för ett år sen men det var skillnad. Jag grät på väg till stallet, ifrån stallet i boxen, på hästryggen, överallt. Min kropp rörde sig fysiskt framåt men jag var utslagen och död inombords och den som aldrig känt så kan inte förstå hur ont ett brustet hjärta och förhållande kan göra pga omständigheter, egna förutsättningar och situationen i sig. Fortsatte rida Cyril till sommaren och han var min fasta punkt i livet ett bra tag.

Meen nu idag, efter tidens gång och tre super härliga månader i Barcelona var jag tillbaks uppe på den bekanta hästryggen och jag var där! jag var så jävla mycket där. Jag kände varje steg han tog, varje rörelse. Ibland blundade jag och kände bara den starka hästkraften under mig för att sen öppna ögonen och se stora vackra landskap så man ryggar till och undrar är jag vaken? Mina tankar var bara koncentrerade på hästen, Cilla och mig själv. Efteråt körde jag hem och steg in i min nya lägenhet jag trivs så otroligt bra i och har bara accepterat och köpt att Life goes fucking on with out you...after all.. Nu är det julbak hos Linn!



Så kul att se Cilla så glad!






God kväll

Har inte hunnit varit hemma så länge och haft fullt upp med flytten men hunnit njuta av lite efterlängtade saker i alla fall.
1. Sova naken (glatt och näck vandrade jag in i köket i morse och lite mer förskräckt över ihågkomsten av att jag : Har ju inte gardiner! bor så jag har insyn rakt in!)
2. Druckit fyra battery
3. Andas in färsk havs och skogs luft.
4. Försökt njuta av svensk tv men Cilla jävlas med att sätta huvudet rätt i rutan så fort jag inte kastar bollen..

Men mysigast hitills var i morse. Igår kväll när jag gick och la mig höll Cilla på lekte i bollen. Somnade ensam första natten i mitt första sovrum men när jag vaknade i morse kände jag något varmt bakom ryggen, där låg hon och hade tassarna under täcket :) Är glad min hund har det bra i alla fall.

I morgon ska jag sola solarium, rida, mocka, dofta på hö, Cilla ska få komma med och rida och sen ska jag julbaka med alla hos Linn och däremellan städa det sista med mamma. Ska till Kantarellen och göra lite annat ålänskt jag saknat. Sandra måste komma hit nuu!! behöver en tändare så jag kan få igång min rökelse. Ska upp 08 och ringa viktiga samtal! Ledsam är att mitt löshår har raserats så jag känner mig grå och ful och har inte råd att köpa nytt till jul (rimma ju nästan ;)


Bolla med min boll

Hej det här är jag och jag älskar min boll.
Hon har inte släppt sin boll för en sekund som hon hitta under soffan för två dagar sen, hon måste saknat den någge ryrsliigt..



Idag
när jag först kom hem åkte jag upp till fyran och steg in i en tom lägenhet. Kom då ihåg jag flyttat ner och var på fel.. Brorsan är här nu, vi har privatsnack, sånt han bara berättar för mig.

Happy mondays

Yeihi! Hola bandola. Jag steg upp sju i morse och gjorde mig redo för att åka till barnmorskan och ta livmoderhals cancerprov, lite osäker på om man fick göra det då man har mens som jag fick precis när jag skulle åka. På väg ut genom dörren ringer de och säger att barnmorskan är sjuk så de måste ändra min tid, samtidigt frågar jag då om mensen och fick veta jag inte skulle fått ta provet då oavsett, vilken tur. Så åkte ut till skogen med Cilla istället, till vår favoritplats. Efter det mötte jag upp Jenny och Sandra i stan och vi åt lunch på nya Havtorn, Mariehamn har verkligen fått ett ansiktslyft medans jag varit borta! Besökte också den nya gallerian! och Dermalogica butiken. 

Sen såg vi en lös upprörd och förvirrad schäfer som sprang runt ensam mitt i stan, vi fångande in den och ringde polisen. Fick nummret till ägaren som uppgett den försvunnet, det lustiga var väl att ägaren bodde mitt på den gata hunden sprang lös fram och tillbaks!? och att ägeren då jag ringde upp henne svarade "ja ni kan ju komma in med henne då dörren står öppen" efter att vi segat oss kvar i djuraffären där vi fått låna ett koppel kom ägaren till slut, om det var så kul att lämna tillbaks hunden vet jag väl inte ;( Så fin hund, så ledsamt.. ville ta hem den, mår så dåligt än över den här vetskapen.

Nu har jag lagat örtkyckling och sallad! min första middag i nya lägenheten. Dricker battery (mmh!!) och väntar på mamma.. Ikväll kommer Sandra och Jenny hit för lite klädbyte oss emellan :)

Ciao..







Tillälligt känd..

Hjälp kan någon säga mig vad hände den 14 decembder då jag gick från 24 besökare ber dag i genomsnitt till plötsliga 256!?


ÅÅÅÅLAND.

Har förstått jag har några läsare som inte är mina vänner/säktingar och kanske inte hänger med lika mycket i svängarna då jag inte nämnt viktiga saker. I alla fall. Jag har nu flyttat tillbaks till Åland där jag är född, för att jobba och ta hand om min hund, njuta av min nya lägenhet!! Sen ska jag väl tillbaks till Barcelona tids nog :) SÅÅ Åland är: (snodde från vistialand.com

Åland är ett självstyrt och enspråkigt svenskt landskap i Finland med sin egen flagga. Åland har också egna frimärken, egna registreringsskyltar och en egen toppdomän (.ax).

Sammanlagt bor 28.000 personer på Åland fördelade på 16 kommuner. Av dem bor cirka 11.000 i Ålands enda stad,Mariehamn.

Unikt för Åland är den orörda skärgården och de vackert slipade klipporna som får sin röda färg från den åländska rapakivigraniten. Med sina 6.500 öar erbjuder Åland en övärld där havet alltid är nära. Visste du att Åland har flest soltimmar i Norden från maj till augusti?

Kännetecknande för Åland är också midsommarstängerna med sina färgglada midsommarkronor och de gammaldags väderkvarnarna.

OBS vi pratar inte finlandsvenska.


Jag har flyttat två våningar ner.

Jag har flyttat hela dagen och är i princip klar! tänk jag klara det på en hel dag. Fick ner min 120 säng själv! Jag är stark. Känns så bra att bo här!! Jag har blivit större (äldre) och vill ha mer yta :) Är så lycklig över lägenheten! Känns mer som ett riktigt hem. Mer fönster och bäst av allt det där sovrummet!! Jag har ett sovrum!!! När jag är i mitt sovrum kan jag tänka "nu ska jag gå till vardagsrummet och så har jag det också.. whoo.. Den här flytten behövdes för min själ! Känns som när man haft en riktigt bra dröm och vaknar upp lycklig bara det min dröm har hänt på riktigt, har harft en härlig tid i Barcelona och nu har jag flyttat och har min hund hemma. Förra ägaren hade lämnat vinglögg i skåpet så nu dricker jag upp den! ;) Tog lite bilder, ha översende att jag inte är helt klar och bara pockat upp saker huller om buller.














Ciiiiiiilla

Hur i hela jävla fridens namn kunde jag skriva ett blogg inlägg utan att nämna jag fått min prinsessa tillbaks!!!!!!!! Hon pussa sönder mig, åt upp mig, höll på åla sig ur sin egen kropp och shit vilka muskler hon har! Hon är helt hård och kroppen och så stark. Så i topptrim. När vi kom hem gick vi och la oss i sängen, tillsammans.. precis som vanligt. Hon tassar efter varje steg jag tar som vanligt, jag har någon att prata med hela tiden som vanligt.. jag och min andra halva. Känner jag inte kommer kunna lämna henne på ett bra tag! Är så kär i min hund.

Förr går

Var ska jag dricka Sangrian ikväll då? Förvirrad. Är i alla fall jätte glad över att jag fått ny lägenhet och ska flytta! inte så långt bara rakt ner två våningar kommer ha exakt samma utsikt bara det att jag också kommer ha ett sovrum. Så det blir inte allt för stor omställning hehe.

Lite bilder från i förr går.




















EXAMENS bevis

Har inte tid idag!! kommer jag aldrig hem har jag somnat på Prags flygplats.. Har druckiit Sangria överallt och åkt skridskor det sammanfattar dagen. Nu är det ett sista party som gäller! Hinner inte lägga upp dagens bilder men tänker lägga upp en bild jag är stolt över, klarade min examen vilket man inte fick ta om man haft mindre än 80% närvaro Hade jag inte som förstått.. Jag har klarat A1 nybörjar kursen och första boken i spanska alltså. 


Åh tack.

Blondinbella har visat sin kropp i bikini idag och skriver om att hon älskar sin kropp och insåg den är väldigt likt min nuvarande tapas-sangria kropp och det gav mig lite självförtroende nu tycker jag också om min även om jag inte är lika smal som när jag landade i Barcelona :) Jag har jus större bröst och rumpa som brukar va omtyckt haha. Var i alla fall väldigt omtyckt av Jenny då hon var här ;)

El bosc de les fades

Har varit på en kaffe till El bosc de les fades ett café som är som att sitta inne i en regnskog, jätte mysigt och stämningsfullt, jag var dit med Sara och Linn, Jenny och Sandra missa det, tänkte inte på det den dagen. Sen på väg hem gick jag in i kines affären som jag gör varje dag. Varje dag är jag där och  handlar någon småsak för 1€ idag var det en bh för 1:50€ han har allt! Jag har verkligen en stammis där, borde börja få rabatt snart men det är väl inte så mycket att ge rabatt på hehe. Snart är det dags för RIHANNA!!!!! SOM JAG VÄnTAT.... ÄLSKAR HENNE.. Spelar hon love the way u lide svimmar jag ;(( får alltid sånt rus i kroppen av konserter (undantag Britney som var väldigt lam..) Tänk om Eminem plötsligt skulle dyka upp ;))

Haha såg det där blev lite tokigt skrivet menade jag var dit med Sara och Linn när dom var här inte idag såklart.
El bosc de les fades..




vad är verklighet.

Jag förstår inte riktigt de som säger till mig "välkommen tillbaka till verkligheten" Det sårar mig lite för vad är det som inte gör att det här livet jag har nu är verklighet? Jag har lärt mig grunderna i ett nytt språk och kan tala och göra mig förstådd i det och avancerar varje dag och jag har ett syfe med att lära mig Spanska. 1 För att jag vill forstätta bo i Barcelona, 2 för att jag vill jobba här. 3 för att det är inget fel med att lära sig världens tredje största språk och det är alltid eftertraktat med personer som kan tala många språk oavsett yrke. Jag kommer ha det som en bra merit även på hemma plan och mitt mål är att nu jobba så jag kan åka tillbaks och plugga spanska. För det är det jag gör, jag studerar..

Sen gör jag det inte på Åland där det inte ens finns ett vanligt fik öppet efter sex på kvällen och har en krog värd att nämnas som väl är mer eller mindre dött på vintern . Nej jag gör det i Barcelona som är en storstad som är fyllt av liv dygnet runt och jag är i Spanien med en annan kultur innehållande sena middagar och en helt normal grej att dricka ett glas vin till lunch. När jag har lektioner på kvällen varför inte också njuta av partylivet? Jag är ung? Jag har inga barn, ingen pojkvän är fri att passa på att göra vad fan jag vill.

Säg inte jag kommer tillbaks till verkligheten för jag är mitt i den just nu.


break my fall

Jag hade en jätte fin eftermiddag och kände mig glad. Tills jag hade ett telefonsamtal med en i min närhet som bara verkar vilja det värsta för mig, är så ledsen och den glädje jag kände inombords raserade han på två sekunder. Allt känns nu meningslöst, jag klarar inte av den kalla kyla som blir öst över mig.

Men.. ska försöka berätta hur det var innan. Jag väntade tills skymning och begav mig då ut på promenad i hamnen längst vattnet och bland palmerna. Glömde kameran och svårt att beskriva hur otroligt vacker himlen var ikväll. Helt lila och rosa och vattnet blänkte så klart. Kände att jag inte vill vara på någon annan plats än denna. Sen vandrade jag vidare in på stans alla små gränder och gator som är så fint jul uppbelysta nu. Gick i massa små affärer osv.

Såg en lockande ingång och klev in i vad som visade sig vara en enorm kyrka, plötsligt väller det ut massor med nunnor och väluppstylade katolska präster. Visste inte vart jag skulle ta vägen då och kände jag måsta stanna helt enkelt, fick något vatten duttat i min panna och sen började massa sång. Alla tände ljus och plötsligt var jag också inne i sakristian och köpte ett ljus jag sen tände. Det är så man firar lucia här? De har ju ingen lucia här..
Det var väldigt fridfullt att befinna sig där inne hur som helst och det var en jätte vacker kyrka. Nunnorna gav ett sånt lugn efter sig.

Gick sedan då det kändes läge att smita ut och kom ut på en proppfull gata. Ångrade jag inte stanande i kyrkan.
Nu är jag hemma och hade tänkt gå med dom andra till CDLC men den lusten finns ju inte kvar mer :(

Tänkte också på er vänner en massa, har saknar er så mycket här. Eftersom jag jobbar och är borta nyår tänkte jag att jag vill bjuda er på en "im back" middag. Spansk julmiddag med tapas och, glögg och sangria med julfeeling. Tänkte skapa event på facebook men Linn har ju inte det (grr..) så skriver här istället. Vem vill komma och när har ni passligt? Bara en middag alltså, ingen fest, kan va vilken dag som helst. Nu mellan 18 och innan 30e helst. Vem vill komma? alla som känner de vill äta tapas med mig och suktar efter min sangria är välkommna :)

snart hemma

Jag hoppar ni tar emot mig med stora björnkramar då jag kommer hem för jag är väldigt ledsen över att jag snart måste åka hem.. även om det kommer va skönt att göra sånt jag inte kunnat göra här. Men tänk vilja valmöjligheter då det kommer till att gå ut och festa loss, jag kommer bli galet frustrerad om jag blir festsugen på Åland.. Så jag har tänkt koncentera mig 110% på jobb och natur upplevelser och sen inom tre månader vara tillbaka hit :) Hoppas min plan går vägen..



det jag längtar mest till är det här: att vakna upp så här varje morgon är det bästa i mitt liv.. Men har hört att min hund numera är i topparnas topptrim och får minst 2 timmar motion om dagen och vaknar sex på morgonen, allt annat än den slöfock jag lämnade ifrån mig alltså.. det blir nya rutiner för mig het enkelt.


dumma gris

Jag har handlat alla mina julklappar klara här i Barcelona, på gott och ont.. gott att ni får sånt som inte kunnat köpas hemma och ont jag inte får med det härifrån. Det är tex den här feta grisens fel.. som sagt. Jag hade ju inget val, vem vill börja stressa med julklappar sista dagarna inför jul.. och så har jag ju kommit undan med det mycket billigare i år den där grisen kosta inte många euro om ens två tex.. det är en toffla ;) Inte till någon av er som läser tror jag.


blää

Den här dagen har bara gått på skit ;( Tur dagarna i Spanien är långa.. Lekionen bara full med italienare som vanligt..(så man har svårt att hänga med) Sen skulle jag åka till Tibiado äntligen, dit jag var på väg med mina vänner då dom var hit men var åt helt fel håll. Åkte buss långt upp i berget och när jag väl kom dit var det stängt!! fick snällt åka tillbaka. Jaha men jag kan gå in på Wok och äta lite god wok då istället tänkte jag men så valde jag en ny sås så det blev inte alls lika gott som vanligt! man ska inte välja bort sin favorit, aldrig någonsin... Gick ledset hemåt då jag såg att det just började en bio på 3D bion här brevid "måste bara slänga woken" tänkte jag och såg en sopkorg på andra sidan gatan, sprang fort över utan att tänka och var en sekund ifrån döden antar jag, aldrig blivit så nära på att bli överkörd!! men det blev jag uppenbarligen inte.

Chokad stod jag sen där och började gå hem då två stora poliser kommer springandes efter mig. Som hade sett "olyckan" och vill jag ska visa mitt pass. VEM går med passet på sig dagligen?? Det är man ju rädd om och lämnar hemma då man inte ska flyga. Jag hade för ovanlighetenskull mitt körkort med mig så jag visa det och dom var nöjda. Vad hade hänt om jag inte haft något id alls då? och vad trodde dom jag var egentligen.. Vet inte om jag borde hålla mig inne resten av kvällen, ser ju inte ut att gå åt rätt håll den här dagen. Köpte sen en stor väska för 9€ bara där jag tänkte mina resterade kläder och saker skulle få plats för min resväska är redan proppfull. Men nu är den nya också full! fan jag borde tagit en större ändå.. Det är dom där förbannade billiga stora tofflorna jag köpt i julklappar på primark som är boven i väskan!! suck, vet inte hur jag ska göra nu, får klä på mig i 10 lager kläder då jag åker bara.. Jag kommer mellanlanda i Prag igen och den här gången är det inte 20 minuter utan fem timmar!! men har väl ingen rätt att klaga efter Saras 8 timmars väntan på flygplatsen i Barcelona då hon skulle hem. Jag får väl slå mig ner och dricka tjeckisk öl. Har för mig den är god?

En bra sak idag har i alla fall hänt, jag har köpt en tidning det är alltid kul att köpa tidning här för man får så mycket mer för pengarna än bara en tidning. Nu fick jag med en duschkräm från ett spansk märke som är svindyrt + en spansk agenda från Escada. Det är kanske bra jag använder en spansk 2012 så jag håller spanskan lite uppdaterad. (Ja jag kan läsa tidningen, en del iaf..)



Här har jag mitt egna hår, det har blivit ganska långt. Jag har bara en extension i som är mitt egna hårets längd bara för att få det lite tjockare.




Nyår på sjön

Tyvärr flickor men ni slipper mig på nyårsafton! Jag ska fira nyår ombord på ett faryg ;) Jag är jätte glad över det (efer lite om och men i tankarna..) för när jag påminde mig själv om vilket hemskt föra nyår jag hade tänkte jag det vore skönt att bara fly detta nyår och jobba och slippa ens ha några nyårsförväntningar :) En kolega berätta en gång att det är roligt att jobba på nyårskryssen för alla är så glada och vi har ju tillgång till att sminka upp oss i de bästa märkerna vi står i och säljer + spruta på oss massa dyr lyxig parfym, ska jobba tre dagar efter de också så blir nog bra. Festa tillräckligt kan jag lova jag gjort här i barca!


kyrkan vs opium

Jag var till Opium med Julia och Natacha igår men jag har inte så kul på klubbarna längre, har roligare på alla billiga pubbar där man fakiskt kan unna sig drinkar utan att plånboken blöder. Man har ju inte alltid tur och blir uppdragen av någon kostymgubbe till ett vipbord, eller ngt. Är ju så det funkar. Så jag drog hem ganska tidig. Gick inte att dansa var för mycket folk. Vill till elephant de är där det alltid heaven.. där träffar jag alltid barca kändisarna :p

Vet inte vad dom gör?



nissarna, men är faktiskt rätt sexigt med kostym! tycker bara bättre om killar med en egen stil man ser ju inte deras stil när de är gömda bakom en kostym.



Bild från i förr går då vi festa i en "kyrka!" mycket roligare..




Äntligeeeeeeen

Äntligen har jag en tjej som gillar mig att dela rum med!! Vi dansade sönder fötterna på sutton i natt och kom hem vid sex snåret tillsammans och lagade nattmat, älskar henne! fast hon är från Frankrike och kan jäätte lite engelska så vi får haka oss på med min knakiga spanska :) Först var vi alla på väg mot Elephant club var planen, men där var det tydligen lesbian party så killarna var inte välkommna in! ojdå.. vi fick iaf in en stund och jag hitta då en övrevåning jag tidigare inte sett, där kunde man ligga i hängmattor och dricka sangria, åhh måste tillbaka!!  Hade jag vart ensam hade jag nog kunnat stanna på lesbisk fest ;) Jaja.. Sutton var kul i alla fall och det var skönt att bara dansa och inte dricka något, glad var jag idag medans alla andra var bakfulla (:






FC barca

Varit på min första fotbollsmach.. på Europas största arena (; Barca vann såklart med 4-0 så Barcaborna var glada och lyckliga! Jag med för det var en upplevelse. 45,€ gick biljetten på men var det värt, gillar fotboll härdanefter. Roligast tyckte jag var att sitta och spana på  Josep Guardiola, han stod upp hela matchen och verka så engagerad och bra tränanre, de andra lagets tränare satt ner och gjorde aldrig något synbart.. Åh tänkte på vårt möte på Elepant club och HATAR mig själv för att jag inte visste vem han var då!! okunnig om fotboll som jag var.....







char is back

Har varit ut och ätit middag med gamla gänget, Älskade Charlotte är tillbaka för en vecka!! hon har flygit ända från liverpool för att hälsa på oss :) Så underbart!!! bästa tjejen. På väg hem i taxin höll vi alla på pissa på oss.. vad händer då inte i hissen (som ni vet hur liiten är) jo den fastnar! där står tre akut pissnödiga människor och lider och jag säger "we gonna need to pie on each other.." och skrattet gör så magen verkligen liider.. ush.. till slut startade äntligen hissen igen och åkte upp och ner tre gånger innan den stannade och vi kom ut!! Nu ska jag sova, godnatt. Jo förresten så lämnade vi en (oanvänd) tampong som dricks, vem gör det? lämnar en tampong och springer iväg? Vi..

När jag kom hem var det full musik här inne för Natascha ska just dra till Opium.. (like it..)












Tomt igen

Kom hem till en nystädad och tom lägenhet. Luktar bra, bara min mat i kylskåpet, alla spår av de andra är bortstädade och det är som att jag alltid bott här själv! Om det ändå alltid vore så.. Mår fortfarande illa då jag tänker på i natt men är väl som det är. Jag kanske blivit pryd men jag tycker faktiskt det är en aning äckligt med okända engångs ligg. Speciellt utomlands. (inget jag gör mamma) hehe. Lite bilder från dagen.. Var till en park jag inte besökt tidigare. Man fick ro i vattnet om man ville.












Gracia

Ahora estoy en casa otra vez.
Fui a Garacia y de camino a casa me tomé un Chai Latte.
Ahora tengo una siesta.

Säkert helt fel men!

Nu är jag hemma igen
Jag gick till gracia och drack en chai latte
Nu ska jag ta siesta.

Min klass nu är bara italienare och mig! Italiernare har jätte lätt för spanska ju, de kan typ allt redan, alla små lätta saker som inte alls är självklart för mig. Så jag sitter mest där och inte fattar någonting för dom kan heller inte engelska så är ju omlöjligt att jobba ihop, saknar min gamla klass. Hoppas jag har en bättre klass nästa vecka för just nu känns det meningslöst att ens gå dit. Hur som helst så kan jag prata enkla konversationer, göra mig förstådd, prata om mig själv, fråga saker, jag klarar mig bra på den spanska jag lärt mig och det handlar mest nu om att böja all verb rätt för att inte låta som värsta invandraren men jag är liksom rätt nöjd med det jag lyckats lära mig på tre månader bara. Det är svårare att prata själv men när jag lyssnar på en spansktalande som pratar långsamt förstår jag nog en 70-80% av allt och resten kan man lista ut själv. Många ord som saknas man inte kan, det är väl det som tar tid..



dec

Nu är all julbelysning tänd, så fiint! ska gå ut och gå en massa ikväll då det är mörkt. Första december men jag ligger i underkläder och solar på balkongen jag nu har så perfekt ut mot gatan, högt upp rakt i solen är säkert minst 25 grader på mig.. Helt fab.. Jag och Haily gick vilse igår så vi kom för sen till Shoko missade maten men fick champange, visa mitt ansikte för marketig chefen, sen kände vi bara näe.. och drog till mc donalds, tog med massa mat hem och satt här hemma för ett glas vin istället.. haha hur gammalt har man inte blivit då. Men jag hade gärna velat stanna egentligen men jag är ju snäll och följer med hem och någon annan vill det, känner ett sånt sug efter at få dansa av mig, måste åka till sutton ikväll! de är ju bara det jag somnat före ett i en hel vecka nu hur lång siesta jag än tar innan.
Jag har en koka ägg timer app nu! så bra.. sen ladda jag också ner en app där man kunde se vart i ens närhet dömda sexbrottslingar bor.

Min frukost:




RSS 2.0