Dop

Min kusins barn döptes idag. Nu är jag på kvälls jobb :) 




Cilla killed The radiostars


Eftersom

De väl ingen annan än jag som bryr mig än andra hund älskare lägger jag alltid upp sådana här bilder på hundar på Facebook o för massa likes o förståelse :)




Godis

Är jag den enda som helt ärligt inte tycker om godis och sötsaker. Kan absolut inte äta lösgodis känns så äckligt kemikaliskt! Kan äta en bit choklad men sen räcker det blir mättad på det direkt. Medans jag var 14-15 åt jag inte godis på ett lite lätt ätstörningar och efter det kom aldrig suget tillbaka.. Däremot älskar jag chips o dipp o salta saker! 

Godmorgon

Godmorgon!

Kan ni tänka er hur trångt det är när även min pojkvän är med? Men både han och jag vill ha dom med oss i sängen, så vi trängs gnäller men det är värt det :) och det är ett. Stort plus hos min pojkvän att han vill låta Cilla sova i sängen..:) mitt ex skulle aldrig gjort det, då fick hon ligga på golvet två år och det led jag av o har ångest över än idag.. Hon vill ju ligga o krama sin matte! Och cizzy också. 

Idag har jag en timmes lektion i sjukdomar.. Sen ska jag träffa en tjej  från klassen över oss och räkna matte, kommer knappast klara andra tentan men inför tredje omtentan har jag mer tid än en vecka att läsa..


Film

Ni måste se filmen som går söndagskvällar kl 22 på Åland  Dom är skit bra!!! filmer baserade på Liza Marklunds böcker.. Snygga bra svenska skådisar också! O kul att se hur Expressen arbetar..  Kul att se min favorit film i en annan roll också inte sett henne sen i skuggan av värmen, malin crepin alltså.. 






Dumhuvud

  1. Papaverin 40mg
    Herr Andersson får 240mg papaverin per dygn, fördelat på tre doser.

    a. Hur många tabletter innebär det per gång.
    b. Förpackningen innehåller 100 tabletter. Hur många hela dagar räcker

    förpackningen?



    då räknade jag så.. Men räkna först fel då jag ställde upp 40/240 i trappan.. Insåg med hjälp utav miniräknare jag direkt hade kunnat minska talet och tänka hur många gånger går 4 i 24 = 6 gånger..  Men med värdelös på huvudräkning sitter inte sån snabba hjälp trix där automatiskt.. Försökte sen upg B dela 6 i 100 i trappan som blev 16,6666666 i de oändliga höll jag på. Rätt svar är 16,6 dagar men där finns också säkert någon snabb huvudtäkningslösning att man bara vet 6/100 är 16,6 men inte hos mig!! :( 

Så intressant!!



Blanco

Saknar blancos smycken så mycket! Spansk butik går inte att shoppa online hit :( 





Loppis

Älskade den "nya" loppisen loppis o sånt! Fanns jätte fina klänningar, kavajer, skor, tröjor i bra storlek och skick oh smycken måste tillbaka i morgon. Gjort Frans förlängning idag hos Joanna också, supernöjd som vanligt! Hitta också vita gardiner för billigt pris så nu är sovrummet vitt igen!


Älskar tröjan bara 3€ !!


Gardinerna 6€ för två stycken 






Elephant club i Barcelona bästa stället på jorden! Ska visa Patrick det i augusti :))




Firade halloween där med en baby 




Tidstunnel?

Går inte bra att plugga matte då jag blivit besatt i vad som hände planet från malaysia som fortfarande är spårlöst försvunnet! Kan det kanske försvunnit in i en tidstunnel som hände denna pilot runt bermuda triangeln tror jag som ju har mycket mysterier och teorier kring sig.. Annhöriga säger ju också att signlar fortfarande går fram till deras anhöriga och att sista signalen från planet var ifrån en ö mot den riktning det hade vänt om? Blir knäpp på detta! måste komma fram snart! Är liksom en sån som är öppen för allt, kanske någon som pga ngt vill mörklägga det hela och staten går inte ut med information de vet om, att det var planerat av de högre makter som styr världen mer än de flesta tror.. eller att de bara sitter fast i en tidstunnel o snart landar på Åland efter 4 dagar ;)
 
)
 

Känns lite mer hoppfullt

Och det alltid är 3 nollor bak eller framför.. 
























Hej onsdag

Vakna först 8 i morse alltså en timme senare än vanligt i värk.. Somna om och sov till 12. Börjar bli frisk :) Vakna i ett desperat ryck skulle ju va vid fina fisken och hämta en addidas tröja! Hann dit.. Langa en tia och fick tröjan. Drack den iskalla batteryn i bilen och släppte Cilla lös på nabben som är typ hund himlen finns så mycket pinnar där!  Insåg det är onsdag svängde via tjäna och köpte vita hm skor för 3€ så har jag det klart inför sommaren.. Kom hem och åt marinerad grisfile, klyftpotatis och aioli till lunch made by Patrick.. Insåg det är läkemedelsmatte vi nog har nästa vecka!! Tur Patrik är hemma då han är så bra på huvudräkning och bra på att lära ut.. The secret help me...




hjärtesorg?

Har försökt och önskat jag skulle listat ut en snabb fix för det, men finns ingen. För drygt tre år sedan blev jag totald krossad. Jag befann mig i Thailand då min pojkvän ringde och gjorde slut med mig. Efter två veckor i paradiset låste jag in mig två dagar på hotellrummet och bara grät och grät.. och fick väl hemma en telefonräkning på 1000 euro. (konstigt?!) vem gör efter 2 år tillsammans slut då man är på andra sidan jorden? men jag har inget hat eller gammalt groll som ligger kvar, jag har accepterar, förlåtit, gått vidare för mig själv. Men det tog lång tid. En jävla lång tid. 1½ år innan jag inte grät varje dag. Min räddning var att lämna Åland, flytta till Barcelona, vara kring nya människor, lära mig ett nytt språk, vandra runt i en stad jag älskade. Få nya vänner ifrån hela världen. Det fick mig koma över den 1 års kris jag hade hemma. Jag jobbade på färja då för tillfället, jag grät mig igenom nätterna på hytterna, skötte jobbet exemplariskt på dagarna. Ingen kunde ana den kaos och sorg jag hade inombords. Mitt första spruckna förhållande och ingen aning om hur jag skulle ta mig vidare. Men att tvinga mig igenom jobb veckorna och sedan flytten var min räddning. Väl tillbaks från Barcelona fick jag drömjobbet mitt i svåraste tiden december och jobbade kvar där tills jag nyss började studera med de underbaraste arbetskamrater jag någonsin stött på!!... ( till sjuksköterska. Jag träffae min hund jag inte sett på nästan fyra månader och började finna mig själv igen, på hemmaplan, ett liv. Träffade en ny kille och idag efter två års bekantskap bor vi och har ett liv ihop. Jag tycker han är den mest rätta för mig i hela världen och har insett jag hade mycket fel förut, båda gjorde fel, skyller inte på någon.. men mitt råd och dit jag ville komma var att.. känns det totalt nattsvart och kört, flytta! byt miljö! bytt livstil! för en stund.. tills du är redo att gå tillbaks till ditt "riktiga liv" igen. Jag älskar Barcelona och största moroten för min utbildning är att klara den, få ett jobb i barcelona och kunna bo där och leva mitt liv där största delen utav året någon gång i framtiden.
 
Hinner återupptäcka mycket gammal bra musik under en sjukskrivning. På måndag är jag tillbaks i skolan.
 

Chailatte

Var just på fika med Sofia och drack en chailatte! Mhh det är så gott! Vi hälsade på Sandra också en sväng och kom hem med ett rosa linne från hm. Har jätte ont i magen borde utesluta laktosfria produkter helt egentligen.. 


När jag kom hem hade Patrick lärt Cilla diska!


Alltså Patrick hur mycket medel var det jag skulle hälla i nu igen?





Battery


 Varför kommer inte battery isglassen hit? Drömmen vore ju bo på fastlandet där de har iskalla battery automater på stan :) följer battery på Facebook och de har massa häftiga produkter som ingen verkar fatta ta in till Åland, skärp er!! 




Lånat böcker

Förstår inte varför de flesta i min klass köper! Skulle aldrig ha råd.. Fanns alla 5 exemplar att låna.Verkar ju va en enorm kurs.. Men kan väl inte va värre än anatomin. Börjar skolan igen på måndag.. Är ju redan klar med förra kursen så tänkte ligga steget före typ..






Oh

Behöver inte fylla badrumsskåpet på ett tag.. Gratis smakar bra.


Har alltid velat testa detta! Skiter i de visats sig inte va så bra för ögonen. Allt är farligt, äta chips är farligt, äta östersjölax är farligt som gravid trots farmor och farfar åt fisk flera gånger i veckan, pappa va fiskare och jag har inte fått några men. Tror mer på de vill vi ska köpa odlad lax från Norge för att de ska tjäna pengar och jobben som fiskare i skärgården i princip slutat finnas till.... Pappa fiskar flera kilos laxar varje höst vi äter, så nä. Man dör inte utav att äta det två gånger i veckan..
 
De flesta hudvårdsprodukter är testade på djur, kan ge allergiska reaktioner osv osv, neu lash varnar ju själva för eventuella biverkningar och har ändrat formulan så det läkemedelklassade ämnet inte längre finns kvar.










Simmat

Älskar att simma! Var till mariebad med Patrick. Lätt när man är allmänt svag för tillfället också! vattnet gör ju man flyter o känner sig lätt och man kan ta det i sin egen tackt. Jag kan ju dock inte gå någonstans utan att göra bort sig. Frågade en dam om jag fick låna en borste? Såg sen hon ju va snaggad så knappast hade hon behov utav att borsta håret.. 

Älskar att simma ut och få kylan mot ansiktet och blicka ut över Mariehamn bäst är det ju vid solnedgång! 


http://www.funofart.com/pools-need-jump-die/

Pooler som ska besökas innan man dör.. 



 Den här på koh Panag Thailand, där jag och Patrick bodde var inte så tokig heller tyckte jag. Vi bar typ ensamma på hotellet såg kanske en person om dagen! Så kändes som man va en kändis som privatbokat hela placet. 








Lördag

Morgon promenad med Cilla aka fladder-öra. 


Såg de va nybörjar kurs för agility i vår? Är de bara för ungdomar eller vuxna skulle verkligen vilja testa det med Cilla någon gång.

Med halv amerikansk boyfriend får man räkna med sådana här frukostar ;)



RSS 2.0