Jag är barnvakt

( tar förgivet huset bjuder på gratis rött tills vidare, börjar sent i morgon) Jag är alltså barnvakt och skickade just detta sms till min pappa: Jag kan bara se benen kvar av barnen! Tror huvud och kropp dykt igenom dataskärmen vid tillfället. Har du tur ser du en häl kvar att dra i och rädda då du kommer hem"

Vi sitter här tre barn till honom framför varsin laptop, livlig barnvakt var jag alltså.


Jag och du Jen

Det var en gång 1 januari 2011.. eller nej vi glömmer den dagen helt förresten och spolar fram till valborg istället för det var där livet började om. Jag och Jenny satte oss på tåget mot uppsala och hade en hejdundrande skön helg. Jag vaknade upp utan den snygga klockan på armen och lätt traumatiserad av natten pga värdparet (;
Sedan rullade sommaren på i samma takt uppåt, Midsommar på föglö, Jenny höll mina kalla ben varma i sängen vi delade, mer förklädda till coola tanter på landet än i vimmlet i uppsala
Sen åkte vi vattenscoter, drack godare och godare, starkare och starkare Sangria... Vi gjorde allt mer, allt intensivare och allt med mer känsla och kärlek än förr med alla mer närvarande än  någonsin (;
och vackert var det.. så vackert..
som sagt..
Jag åkte till Barcelona och hälsade på Diana.. och gjorde mig nya bekantskaper :
Jag fick sen för mig att flytta till Barcelona och jag drack och drack, åt och drack.. och drack och åt  (upp mig 10kg) och 10000000kg i vänskap från världens alla hörn



Jenny kom och hälsa på mig till Barcelona, ok nu ska jag sluta låtsas som Jenny är min man hahahm förlåt mina andra bästisar.



Nu är det 2012. Jag hade ett bra uppvaknande, jag behöver inte spola fram till valborg den här gången för redan 2 januari börjar det bästa jobb jag haft på länge + den finaste lägenheten jag hitills bott i fick jag. yeaah följ mig och Cilla här. Min stora hundkärlek fått slicka bort många tårar och tvingat mig upp ur min kärleks-sorgs grotta i sängen. Jag orkar inte hymla och hyscha om hur jävla ont kärlek kan ta, någon behöver va ärlig så då får det bli jag.

Em em

Ni har väl inte glömt han här herrn? Jag har inte, hehe.

Work

Oj vilken trevlig nyhet jag fick då jag kom till jobbet idag, har förlängt till 30.7! alltså många månader till. Då måste jag väl dugit och vart duktig hoppas jag :) Som pricken över i så trivs jag ju väldans bra där också! När jag sökte var det ju bara ett fem veckors vikariat så det har verkligen varit överaskande roligt det blivit så här mycket mer. Lite ekonomisk trygghet klagar jag ju inte över.


åhh

Vad händer i mitt hus? Vaknade av ett jävla liv utanför och tur det för hade råkat stänga av väckarklockan i sömnen. När jag sen hastigt fick på kläderna och kom ut så mötte jag Cilla i famnen på sex stora poliser typ och dom sa det va ingen fara och gav Cilla vidare till mig, var två stora polisbilar och en ambulans och jag tänker det måste ju varit något större om dom måste åka två polisbilar? och sådär på morgonen en vardag, är så nyfiken!!!

hang in



Ledig dag

Ledig idag! Sov till halv tolv för jag behövde förlänga min sovmorgon eftersom att Cilla väckte mig fem på morgonen för att hon hade ont i magen och behövde ut och tömma sig lite, hon hade nog ätit kattmat i smyg hos pappa igår. Inte alls kul att stiga upp sådär mitt i natten, klä på sig och gå ut. Tänk då att ha bebis och bli väckt varje timme om natten?! kanske bra jag börjat med hund.

I alla fall åkte jag sen vidare till stallet och drog iväg ut med Cyril och Cilla på en lång ridtur, upp i skogen drog vi och insåg sen det bara var stora diken runt så jag kom ju inte därifrån, lät Cyril bara gå vart han ville för att se om han viste någon lösning men hittade ingen han heller så vi fick vackert vända tillbaks samma väg. Måste komma ihåg att åka och släppa in honom ikväll också nu bara. Ser inte framemot vägen dit ut en andra gång, den är ju så låång. Var sen på ett trevligt möte (ni som får läsa min privata blogg vet vad ;) heh.

Tänkte bekänna min dåliga ovana. Jag öppnar inte posten på väg hem utan påväg hemifrån. Jag går via postlådan, sätter mig i bilen, öppnar räkningarna, suckar och sätter dom på instrumentbrädan (heter den så?) och där får dom sammlas i en hög tills jag tar in dom någon gång för att betala dom. Vem känner sig skyldig till att gett mig denna dåliga vana? kan det tänkas vara en viss pappa som alltid har den tredubbla kaos i sin bil?! Jag ska ta kort i hans bil någon gång så får ni se.. Så här ser i alla fall min ut i dagsläget ;)


suddenly

När jag körde från jobbet ikväll var det som jag dök djupt ner i mig själv, blupp blupp.. och dök upp med världens jävla insikt! Blev rubbad i hjärta o själ igår, inte känt så starka känslor på länge och skakades om rakt fram helt mot rätt riktning! jag höll på gick in på fel väg inser jag nu i efterhand och då tog ödet saken i egna händer och ordnade mig på rätt spår igen. Onödigt att ge sig in i spel där man vet att man skulle riskera att förlora hela sig själv, så jag avstod. Alltså efter det här året släpandes på världens tyngsta hjärtesorg så vet jag varenda svaghet och ömma punkt inombords och känner mig nu tacksam över att jag tack vare den kommit tillbaks med en stark självinsikt och klokhet, redo för smarta beslut. Så jag är en aning nöjd och glad över situationen. Un poco feliz acerca de la situacion.. Skulle inte det vara för det igår skulle jag inte befinna mig där jag är i mig själv här och nu.
Det är ju bara helt jävla underbart att veta exakt varför man reagerar och känner och tänker som man gör, att man lyckats reda upp knutar som suttit så hårt hårt hårt inombords så länge. Äntligen är jag ju på väg någon vart, hejja på mig!!! Åh vad glad jag var över jobbet idag, just över att även om man har en ledsen natt så stannar inte livet upp, utan det finns kvar och man behöver stiga upp för att åka iväg och göra något viktigt.



Runkeeper

Jag har upptäckt runkeeper! Så kul! Tänk att en gps registrerar allt sådär :p jag är nog lite efter i tekniken. Blev så pepp av att se sekund för sekund hur många kalorier jag brände och hur många mil jag gick i timmen, jag gick nog väldigt långsamt men ändå! 35 min promenad och 150 kalorier mindre.

http://runkeeper.com/user/403511304/activity/67681573 Hur gör man för att spara bilden av kartan som visar vilken runda jag gick?


Ny tapetserat o säkrad framtid ;)

Säg jag har finast sovrum i hela världen, säg det! typ, nej men då jag kom hem hade min mosters man just tapetserat klar med nya fräscha vita tapeter i ett fint mönster som synd i vissa sken/ljus. Ni ser om ni tittar noga. Fattar inte hur förra hyresgästerna lyckats med den groteskt äckliga fläck som fanns på väggen. I alla fall att vakna upp nu kommer att va som att vakna upp i himlen på ett mjukt behagligt moln varje dag! mmmh :) dessutom har jag sovmorgon i morgon för jag jobbar kväll! Såg också på jobbet idag jag hamnat upp på schemat för heltid en tid framöver. Skönt det att veta man kommer ha fullt med jobb och kunna planera sitt liv utefter schemat istället för att hoppa in på massa strödagar hit och dit.








who are u

Snälla ni.. 25 personer läser den här bloggen varje dag och jag vet bara vilka 5 av dessa är, skulle jätte gärna veta vilka ni andra är så ge er till känna please? och förresten började jag den här bloggen för att skriva om mitt liv i Barcelona. Ska jag fortsätta nu trots jag är tillbaks på Åland? det kan ju inte va lika intressant längre men ändå hänger ni 20 kvar som inte är mina närmsta vänner så säg nu vilka ni är och vad ni vill läsa om. Annars riskerar ni att missa mig totalt om jag sätter lösenskydd (hot brukar funka..)

buff

Mina trosor alla dissar:



Min thaigryta



Min socka jag är så kär i



Vinter


Vill ha en tvättmaskin

Det är massa snö ute nu! ska just gå ut på en promenad och ta med mig hem lite energi för att städa garderoben för där har det slagit ner en bomb igen.... och allt annat måste också städas för jag städa inget i fredags eller i lördags för det blev ju en riktig sangria-helg. Saknar städerskan i Barcelona hon skulle ju gärna få komma hit nu.

Ps, min högsta önskan just nu är en liten nätt tvättmaskin så jag kan få känna doften av nytvättade kläder här hemma. kan de inte bara ploppa upp en superbillig någonstans.. Jag saknar det jätte mycket, att få tvätta kläder hemma! har faktiskt ju aldrig fått göra det men tvättstugan i Hornstull då jag bodde där tre år var mysig. Den här vill jag inte använda dessutom skulle jag aldrig ha tid nu när jag jobbar heltid, att börja boka tid och sånt och om jag väl tar mig tid och släpat ner kläder och pulver så har jag aldrig den där 1 euron med mig som behövs för att starta maskinen ushh! så nu åker jag till mamma och tvättar hur roligt är det ;(

I alla fall så har jag haft en jätte bra helg!! med big m, hippo, bananen och murris.
Jag visade mina trosor åt sandra i stallet igår hennes kommentar var "de är ju bättre med spets än om det hade varit naturfärgade typ" sen visa jag dom till Sofia här hemma och hennes barska kommentar var "USH!!" Mina nya trosor är alltså sådana där riktiga mommotrosor som går upp över magen ;D men dom är coola och bra, oavsett. Bild kommer..

miss you miss belinda...

..har haft den låten på repeat i två dygn ungefär, stackars grannar men gött för mig! Den sätter fart i mig :P Har fastnat på Barbados också, riktigt dansbands nyter denna helg.. Drömmer bort mig till sommaren.

Sandra står och lagar mat till sig i mitt kök så det känns som vi bor ihop nu, ja nu slog hon sig ner min soffa framför gladiatorerna med en omelett hon lagat till sig så jag antar vi är ihop nu då, för ikväll i alla fall haha.


pust tapeter

Skulle bara köpa tapeter idag "bara köpa tapeter..." det är inte bara det vet jag nu det är ett rent helvete ungefär. När man väl hittade något man tyckte om i den stora tapetdjungeln insåg jag att dyrt är det med tapeter också. Kom på jag vill ha en lila fondvägg, ringe hyresvärden (pappa) och frågade om det var ok. Det var det men däremot snörpte han åt budgeten enormt då han slängde ur sig en rulle inte fick kosta mer än 10€ så fick bege mig in i reahyllan då och där hitta jag till slut ett par vita glansiga ngt snyggt typ, hatade tapeter då jag gick ut ifrån affären och hade tagit vad som helst till slut....

Nu ska jag och nattmata hästarna med Sandra sen kör vi igen precis som igår men ännu lite till ;)

Det är helg!!

Sedan jag körde från ett hembesök på jobbet i morse har den där härliga det är fredag känslan infunnit sig!! Föurt har jag ju inte jobbat sen ett tag på sådant sätt att helgen får den här samma heliga betydelse! men nuu så. Förra helgen var jag ju sjuk så den här helgen ska jag njuta ordentligt och ta igen med att egentligen inte göra något annat än sitta mjukt någonstans med ett glas iskall sangria i handen! behöver ingenting annat. Har i uppdrag att ta hand om en vän ;) men har inte några krav på helgen direkt.

Har inte orkat skriva här på ett tag pga jag på fritiden bara varit ledsen över x som är lika svårt att komma till klarhet med som alla x och y ekvationer är för mig. Ibland känns det som jag är på snudden av fri, snart släpper taget och jag flyger iväg men sen dras jag alltid tillbaks av någon jobbig tanke eller för underbart minne och så är jag fast i alla fall. Jag kommer aldrig glömma, kommer alltid sakna mer eller mindre men försöker lära mig acceptera den känslan kommer finnas, komma och gå, kanske någon gång avta helt.. men just nu är det ju som det är. Trots nog Barcelona gav mig en himla massa glädje och skjuts in i lyckan. Håller på planerar en Barca reunion med mina vänner runt om i världen så någon skidresa för mig är nog inte aktuellt, vill bara åka tillbaks till min käraste stad och träffa gänget.

Annars känns det som jobba är det bästa för mig just nu och jag trivs jätte bra på mitt nya jobb! Har nog aldrig blivit så snabbt bekväm och trivsam på en arbetsplats förut som denna så hoppas verkligen på att få forstätta nu i vår/sommar, är så trevlit att va närvårdare igen! Gjorde lite affärer med köks Jenna på jobbet idag, köpte ett fint linne för 2€ som sitter perfekt över bröna, bröna =bröst lärde jag mig idag!  Just ja fick hem ett brev på posten om mitt livmoderhalscancer prov jag tog förut och jag har ingen cancer stod det. Sitter nu här och väntar på en tjej som ska komma och ge mig lite päängar för saker jag sålt, 55€ borde det bli + jag tidigare idag sålde för 30€ tror jag sammanlagt den här veckan sålt gamla saker för över 100€

Tre härliga, intressantra, extremt givande fina månader i Barcelona och nu ett supertrevligt jobb direkt då jag kom hem igen, om de bara får fortsätta rulla framåt i den här fina farten så kanske jag kommer upp på ytan igen ifrån alla jävla x, y z å ö uQ igenom 5pii o så vidare känslor.

Jennys hit

Ni har väl inte missat Jennys nya hit hon skrivit för mig!?? Jag undrar nog jag om det inte är hon som skrivit texten till den här låten och ligger bakom videon? Tack! puss. Blir glad av den


Ålänskt kött

Har legat däckad hos pappa i ett dygn och åkte hem till stan nu i eftermiddag. Skönt att ligga där på soffan för han har så många tvkanaler att glo på och så slipper man känna sig så ensam då det rusar folk omkring en men har mest sovit. Känner mig lite bättre nu på så sätt att det bara kommer segt snor ur näsan och inte rinner som en vattenkran längre, då brukar de betyda det går åt rätt håll! sen har hostan börjat avta men det är väl för jag klunkar cocillana så jag är helt snurrig i huvudet ;( Meen har ju ingen feber! förra gången jag var sjuk hade jag bara kroppsvärk och feber, nu blev det hosta och riktiga förkylningsymptom, konstigt hur de beter sig så olika i kroppen varje gång. Kommer nog ändå va tungt att jobba på måndag antar jag för jag kommer omöjligt hinna bli helt bra känner jag men det går juu, får dricka hostmedicinen bara..

Tänkte visa kvällens outfit! Den här tshirten ärvde jag av min moster Gretel som nu är någonstans där ute, saknar henne! men ibland har jag denna på mig och tänker på henne :)



Man ska inte ge sig

Åh jag mår så dåligt, måste ändå skriva av mig. Jobbat hela dagen men blev hemskickad då det var två timmar kvar för jag hostade ihjäl mig och mådde inte alls bra. Körde direkt till apoteket där jag mötte upp mamma, vi köpte någon dålig receptfri hostmedicin där och väl sittandes i bilen igen kände jag bara nej det går inte, och i all impuls steg ur bilen igen och sprang in till cityläkarna som ligger mitt emot apoteket och sa att jag måste få ett recept på cocillana om någon läkare skulle kunna skriva ut det eftersom jag alltid brukar få det mot min hosta men sköterskan sa det inte är bra att ta cocillana som dämpar så ifall att det är en lunginflammation som ligger och lurar så hon greppade tag i första bästa läkare där och  utan att ens beställt någon tid tog han in mig emellan några andra patienters tider och lyssnade på mina lungor och skrev ut cocillana till mig han tyckte jag kunde sitta och smutta på istället för vin i helgen :P Älskar cocillana, det tar bort hostan på någon minut! Gick tillbaks till apoteket och lämnade tillbaks den hostmedicinen som läkaren för övrigt sa "det där är bara skit, gå tillbaks med den"
Så tacka vet jag privatvård! Hade jag åkt till sjukhuset hade jag ju fått vänta på hälsocentralen i flera timmar för en ynka flaska medicin, de här kosta väl ngt på 80€ för någon minuts besök men jag har bra privatförsäkring :)
Nu ligger jag uppe på övrevåningen hos pappa i en sängen och tittar ut över havet genom fönstret :) känns så skönt! här ska jag ligga och rehaba mig hela helgen men hoppas jag skulle piggna i lite och kan följa med på Sandras upptåg i morgon också men just nu känns det ganska kört.
Åh längtar till det blir sommar här ute i kopnäs! då är det alltid så fullt liv i huset just för att alla vill vara här, pappa får aldrig va ifred då ;) alla vill va här som sagt och alla tar med sig vänner som kommer och går, pappa grillar oxfile vaarje kväll! (passar min LCHF stil) det är vattenskoter, sangria, ormar, sol, strand, åka hem från stan i båten och se soluppgången efter en krogkväll eller Sandra som förvandlas till kapten och lånar båten så vi kan ta oss ut på sjön. 2012 's sommar blir nog fin! Sen skönviksligan föddes i sommras kan aldrig något gå fel. Åh tänk vad roligt om jag får jobba där jag nu jobbar även i sommar, vad nära jag skulle ha hit och kunna slänga mig och sola på en av klipporna direkt efter jobbet :)
Nej nu ska jag bli frisk och klunka av denna till och från, fick en halv liter så har jag på lager till nästa gång.

energi chock

Jag är så jäklars förkyld, smittan går på jobbet bland alla så klart den når mig med. Började få värk i bihållorna igår och det är den värsta sorts värk jag vet, det bränner och skär så i pannan man bara inte orkar tänka en tanke. Men det går på tv reklam om en receptfri medicin som ska lindra värk i bihållorna! annars är det ju så besvärligt så att man alltid måste ta sig till läkaren för att få något mot den saken. Så var jag till apoteket och såklart är den receptbelagd i Finland men inte i Sverige tydligen :( Hittade som tur var lite rinexin kvar från sist jag hade i bihållorna men tycker inte den är så bra däremot var jag pigg som en elitidrottare på topp! Jag har gjort om totalt i lägenheten och rett upp på ställen jag aldrig orkar ta mig för. Jag fick sådana ideer. Läste sen på biverknignar att det står såhär.

"Rinexin kan förstärka koffeinets effekter och biverkningar. Detta bör beaktas vid intag av koffeinhaltiga drycker, till exempel kaffe och te."

Det märks ju verkligen kan jag säga! hoppas jag får sova i natt nu.
Syns det Cilla flyttar sig och vill va med på varje bild eller.. inte jag som bett henne.












åh.

Två bästisar från Barcelona har blivit tillsammans, det tycker jag är så coolt. Han är från Sverige, halmstad och hon är ifrån England, liverpool.. det blir ett svenglish förhållande o de bästa då måste han ta älskade charlotte till Åland i sommar :)


oog

Wow jag är vaken! När jag vaknade 06.00 i morse lovade jag dyyrt och hederligt att jag skulle få sova vidare direkt då jag slutat jobbet! kändes lättare att stiga upp då.. men nu verar det inte bli så i alla fall för ligger i soffan och dricker battery och ska snart laga green curry thaigryta.. igår lagade jag med röd curry. En vän jag har var hit igår med en present, teater biljetter till på söndag på alandica, älskar teater! men har nog aldrig nämt det för någon alls tror jag. Så blev glad i alla fall :) Jag har planerat att åka till pappa direkt på fredag såjag får vakna upp till havsvågorna på lördag morgon och sitta still och glo på havet hela dagen och njuuta av ledigheten efter då 9 arbetsdagar i rad. Har saknat mina vänner jag inte haft ork att träffa den här veckan, så jag har lekt lite med dom i min mobil istället. Jenny höll jag tydligen på skrämde livet ur då hon trodde jag spolat ner vår vänskap i toaletten, se nedan. Sandra gjorde jag en efterlyst bild av, Sara var jag söt emot. Sofia har jag kvar att överaska.
Älskar det bildprogramet det finns hur mycket som helst att trolla till!









nyvaken

Jag har varit så trött på morgonen de senaste dagarna, väl på jobet är jag ju pigg för då har jag fått köra en bit och hunnit vakna men jag menar de första minuterna i bilen. Jag måste tänka till och lokalisera mig var minut, "kör jag mot lemland, kör jag verkligen mot lemland nu?" för att efter nån minut igen få plötsligt panik och tänka "helvete håller jag på kör mot geta eller ngt nu, jag känner inte igen mig..tänk om jag kommer försent, osv osv. I morgon blir det via esso för en kaffe först, måste sluta köra som en zombie. Väl hemma kände jag att jag måste sova en timme bara, det blev fem timmar men skönt var det!! och städningen blev ogjord idag igen. I spanien hade vi städerska, jag har alltså inte städat på tre månader.. inte konstigt jag undrade om det inte skulle bli dammsuget snart för att sedan sätta mig ner och inse det är jag som måste göra det om det ska bli gjort. Men nu är jag sådär huslig igen lagar morgondagens lunchlåda, gröna linser och halloumi ost och stekt ägg, mmh.nyvaken

trött..

..kroppen har inte omställt sig från de spanska siestorna än... Har jobbat 07.30-15:30 sedan åkte jag och hämtade Cilla hos pappa. Vi stannade och kissade vid nabben för att det var så fin himmel jag försökte fotta! men har ju ingen kamera nu så det blir som det vill sig med mobilen istället. Birgit hade lagat korvsoppa så det räckt för sju byar så åt middag med mamma där och sedan åkte jag till mamma för att bada bullelbadkar, läste ut Katrin Zytoimerskas LCHF på mitt sätt, bok och den var percis så bra jag tänkt mig. Inte bara recept utan en massa hårt kritik om varför det är dags att banta typ i stil med"fett är äckligt och avtändande det kan du absolut inte bära mer".. gick hem hos mig i alla fall. 1 februari då jag fått lön så jag kan handla massa tillbehör börjar byter jag livsstil till en utan kolhydrater! tills jag är i mitt ursprungliga skick och då ska man ju tydligen vara så hjärntvättat man aldrig vill äta en potatis mer oavsett. Är glad Katriit den skrivit boken så man själv slipper googla en massa.

Socker har jag inget besvär med, eftersom jag inte äter godis och inte tycker om sött, bara chipsen som blir ett problem.









god morgon

Sluggo trivs inte med kontors arbetet.. i hans kattvärld äger han nog huset. Cilla vågar inte ens gå upp för trappan efter mig då han sitter där, och han ligger i mitten och vaktar för att hon inte ska slippa upp till övrevåningen, den vill han ha för sig själv. Skulle varit skönt då hon väckt mig tre gånger i natt och behövt ut.. tror de är för hon ser rådjur hon vill spana på om nätterna här ute i skogen. Så jag är trött nu :(
Morgonutsikt:

fy för blossa

Idag har jag jobbat min första riktiga dag! alltså ingen inskolnings dag utan idag var det dags att ha full koll :) det gick nog helt bra hoppas jag. Jag jobbar i ett streck nu till nästa fredag så då om inte innan lär det kännas som jag har koll på saker och ting :) På vägen hem kunde jag inte sluta tänka på det jag börjat tänka på.. att  jag vet vad jag vill vidareutbilda mig till. Sjuksköterska.. För jag älskar att ta hand om människor, älskar att ta hand om människor inom hudvård och äldre och nog alla åldrar så jag skulle vilja va sjuksköterska så jag har möjligheten att utvecklas vidare i det oändliga typ. Tycker jag är en snäll, empatisk, lugn o trevlig person! och sådana behövs i vårdyrken.. Men när jag är så kass på matte, dock har jag aldrig förut försökt ge med an den riktigt helhjärtat. Jag har mest hoppats på att det ska gå vägen och jag ska bli godkänd fast jag egentligen inte orkat plugga för jag redan innan sett det som ingen ide och jag har heller inte haft en riktig dröm jag brunnit för att vilja uppfylla.. men det har jag nu. Så det är skillnad. Mina syskon har tagit hand om Cilla idag, pappa ligger jätte sjuk utslagen på soffan. Han som aldrig är sjuk. Har druckit blossas vinglögg men nu mår jag bara illa, den va inte alls god.

Min brudkista

Låt mig pressentera min brudkista som för tillfället agerar som soffbord. Tycker det passar rätt bra så kanske man få förbli så ett bra tag? Passar väldigt fint till vasen jag köpte av din Kusin Linn, är det en vas som kommer ifrån släkten någonstans eller är den privatköpt?

En brudkista var ursprungligen en kista i vilken en kvinna förvarade en del av hemgiften, det vill säga föremål de tog med sig från föräldrahemmet när de flyttade ihop med sin make. Det var framför allt linne, som sängkläder, borddukar, servietter och handdukar, som kvinnan själv vävde tyget till och broderade monogram på.

I dag används ibland begreppet när föräldrar ser till att sina barn samlar på en servis, finbestick och liknande att ha när de flytt""






Kål, hästar, lchf, utifall att pasta

Phhh. Idag har jag varit till läkare, tagit hand om mina syskon, städat upp pappas hus en aning. Hitta ett medel som äntligen tog bort belägningen i duschen. Städtanten i mig blev glad då. C har pysslat på själv ute på gården och luktar piss, någon jätte skum pisslukt, typ från älg eller något. Vem vet vem hon mött i skogen idag. I eftermiddag var jag på ridtur med C och C och sen åkte jag hem och lagade korvgryta med oliver och chilli bland annat och så vitklål och gröna linser till det. Jag har börjat försöka LCHF:a mig lite. Få se hur det går.. Vet ni att kålväxter är jätte nyttigt.

Alla kålväxter innehåller massor av vitaminer och mineraler: främst mycket C-vitamin, beta-karoten (A-vitamin), kalcium, och järn mf. De är goda antioxidanter.
Precis som de flesta grönsaker så är de väldigt energisnåla. Innehåller bara ca 1 - 3 % protein, 0 - 1 % fett, 2 - 6 % kolhydrater, 1 - 3 % fibrer, resten vatten.

Kålväxter är även bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL- kolesterolet, renar kroppen från toxiner mm.
Kål anses även renande för levern. se leverrening.

Ät kål:



Dagens..









Ifall jag skulle ha ångrat mig med kålen och linserna så kokade jag pasta för säkherhets skull men jag behövde inte använda nödpastan :)


Boken jag vill ha! Har alltid varit smal automatiskt men för mycket sangria straffar sig hårt. Såg att den fanns på Mariehamns bokhandel för bara 25€, verkade va mycket text och bilder på henne själv i boken, den verkade va spännande! annars somnar jag till receptböcker och dietböcker speciellt..


exet.

"Ponera att du haft en pojkvän som man kan tacka du ens står på benen" Läs den här texten av Zandra, skulle kunnat skrivit den själv. Har någon svaret? det har ju då inte jag.. men jag undrar..
Så bra skrivet (hur jag själv känner) http://blogg.aftonbladet.se/zandra/2012/01/omojliga-fragor

act

Jag beställde en bok förra veckan och nu idag hade den kommit, den är egentligen utbildningsbok för läkare och terapeuter men den är så intressant jag måste läsa den. Russ Harris är en klok man.
Målet med Acceptance and Commitment Therapy (ACT) är att skapa ett rikt och meningsfullt liv och samtidigt acceptera obehag som en oundviklig del av att vara levande. Russ Harris förklarar den komplexa teorin bakom ACT på ett lättillgängligt och inspirerande sätt, och beskriver hur man som behandlare arbetar med ACT. Boken innehåller dialoger från terapisessioner, övningar och metaforer, förslag på upplägg av terapisessioner och många praktiska tips.



inredning

Jag håller på fönstershoppar på nätet. Jag klickar alltså in en massa i varukorgen men jag kommer inte avsluta köpen. Men nån gång kanske, om de då finns kvar. Måste stoppa mig nu kan ju inte skapa mitt vardagsrum rosa, eller? känns också enformigt att köra på lila även där som i sovrummet. Men jag älskar ju lila, kan bo i ett helt lila hus och nu när jag inte bor med någon kille som tycker för mycket rosa vore osmakligt kanske jag borde passa på att köra på rosa? Det började med att jag föll för den här lampan ifrån Ellos: 50€
och dessa gardiner för bara 9€ för båda längder.
Så i slutänden när jag är klar om några månader med vardagrummet kanske det blir såhär??

promenad

Heu.. Jag har varit ut och gått med C och P, det var trevligt :) men kallt om öronen.. Cilla blev så till sig då det var en karl med på promenaden så när hon skulle skita drog hon med mig långt in i diket :) Nu är jag tillbaks ut i skogen hos pappa igen! Tog en sån vacker bild av soluppgången. Tror jag flyttar hit ut över jobbhelgen för då behöver Cilla va som minst ensam eftersom dom lär va hemma mycket i helgen och så har jag så nära från jobbet. + det är skönt att vara bort ifrån stan!!

AB

Nu har jag varit till Angelas Beautybase på Ansiktsbehandling 60 minuter! Pormaskarna är borta, skönt, och så behandlade hon mitt inflamerade öga och tillfälligt jätte stora rynka jag fått pga nyårets glittersmink. Var svårt att inte ligga och tänka på vad hon gjorde och inte gjorde hela tiden dock. Allt var nog jätte bra men hon gick iväg under ansiktsmasken låg på, då låg jag och drömde om att hade fått lite extra massage istället ;) men sen vet jag att som terapeut är det såå skönt att då få tid att smita ut 10 minuter och pyssla med sånt man inte hunnit med eller bara ta lite vatten och sitta och andas så om jag hade egen salong skulle jag också passa på att lämna kunden under den tiden men jag har jobbart på ställen där man inte får lämna kunden en sekund och kan säga det är bara ett stressmoment, brukar då tex bli rädd för att behöva gå på toa under kanske den 1½ timmen man har behandling. Det var det. Har sålt Mickes lampa han lämnade efter sig i taket här! hahaa där förlora han pengar, jag fick 30€ för den och hon som köpt den kommer dessutom och skruvar ner den! Jag klarar inte av den där 80 tals fläkten som ser ut som en helikopter i taket ;( Jag vill ha en sån här boll:

Bort med dig!!



In med dig. Var du nu finns? Vet någon?


tröttt

Jag kan inte beskriva hur otroligt tacksam jag är för att jag efter mina tre månader borta på vift i Barcelona dimper ner hemma till ett nytt trivsamt jobb i flera veckor framöver (förhoppningsvis längre också, hoppas) Trodde inte det skulle ordna sig så stabilt och bra direkt, trodde jag skulle få haka mig fram på massa extrajobb eller gunga och må illa ombord på någon färja. Men så hade inte ödet planerat!! Börjar känna mig lite varmare i kläderna nu efter två dagars inskolning. Ligger uppe på vinden hos pappa, hade Cilla här då jag jobbade kvällspass, nära att sova över i lemland sen då istället för att köra hem. Verkar va storm ute.. Nu är jag ledig två dagar och i morgon ska jag på ansiktsbehandling! Ska berätta hur den var sen. Vet inte hur jag ska bete mig. Jag vill inte höra något prat om dermalogica, jag kan dom produkterna utan och innan redan.. Jag vill bara ligga och njuta.

Första dagen på året jorden ska gå under..

Årets första dag sov jag till två, Cilla med! hon har nog fortfarande matkoma sen igår. Direkt när jag sen kom igång åkte vi ut till skogen och tog igen oss med motion. Är glad jag inte följde med vidare igår, hade nog blivit sjukare då. Var en jätte fin nyårs afton med vänner i kändishuset från halv 8 hos mig med jätte god middag! Är så facinerad över Barbros fina skålar och vinkaraffer. Det är något jag önskar mig. En vinkaraff (lägg det på minnet..)

Satt och väntade på solnedgången i möckelö på mitt favoritställe men insåg det nog inte skulle bli någon då det är för molningt. Det här är min absoluta favoritplats på Åland. Det är aldrig en människa där. Kanske för att det är pappas privata mark heh. I alla fall brukar jag sitta där och fantisera om att där ska mitt framtida hus stå. Jag ska ha bara 5 meter ner till vattnet i den fina viken som går ut mot öppet hav lite längre bort. Bara 5 minuters bilväg ifrån stan dessutom, väldigt nära till mamma också. Den gamla stugan skulle rivas bort och bastun skulle renoveras upp. Men jag antar pappa har mycket mer storslagna planer för den tomten än att jag skulle få bygga ett hus där om typ 5 år? ;D

Men nu vet ni vad jag drömmer om då jag sitter där i alla fall, jag åker dit med Cilla nästan varje dag för att det är så nära och vackert. Tyst och tomt.

Förätt: getost? rödbätta, honung och rostade pinjenötter i ugn tror jag



Barbros fina skål




Varmrätt: Oxfile, potatisklyftor, barbros vitlöksmör, barbros extremt goda rödvinsås, rödvin och vitt vin + deservin




Trion guldlock




Jag trivdes på Brages pilatesboll



Cilla var glad att vara med






Min plats i Möckelö jag tjata om.. På vintern vs sommaren.





RSS 2.0