Fynd!!

Älskar tjäna!! så frächa fina kläder det finns där hela tiden för inga pengar alls. Jag köte allt detta för 20€ idag. Koftan verkar va helt oanvänd och glad över lite klänningar att svänga runt i till Barcelona. Den lila klänningen var ju verkligen en dröm för mig som älskar lila. Kan inte ha den på hemma hos mig för då är allt verkligen lila.









Sangria!

Ska massera idag så börjar jobba först i eftermiddag. Äter knäckebröd med turkisk yoghurt på. Ny rätt? På lördag måste jag dricka sangria! längesen sist.


* Rött (sött) vin
* Frukt i skivor eller bitar
* Något sött: bananlikör, honung eller apelsinjuice
* Cognac eller annan spritdryck (kan uteslutas)
* Sodavatten, mineralvatten, julmust eller tonic
* En bit kanelstång
* Isbitar


afg

Håller på raderar och gör om i inlägg så jag blir trött, tänkte inom en snart framtid låsa upp bloggen! är slött att inte kunna få kommentarer ifrån andra och mitt barcelona life ska va offentigt, hemligheter får ni maila om och fråga eller skaffa helgon.se!

häst

Var just ut och red!! ensam, helt underbart. På morfor och morfars gamla vägar jag letkte på när jag var liten och drömde just om att rida ut på en egen häst. Känns som jag uppfyllt en dröm varje gång jag rider där.





Sara kom och mötte mig och red sista biten




Måndag

Tog mig upp och tröstshoppade. Insåg det går att stänga av mobilen. Hade förresten ett enormt cp.ryck igår! Thimmy höll på pissa på mig och mamma blev så upphetsad hon tvinga mig ringa och bröla ut från hennes mobil till Sandra. Som blev chockad..




Jag köpte en jacka jag tyckte var snygg. När jag är osäker tar jag på fågeln. Den gör mig trygg. Jag hade även den då jag åkte till Helsingfors på äventyr i vintras.



Lånade böcker.





hmm


Här kommer en bild till dig Jenny. När jag åkte i all hast efter min moster tog jag på mig mammas skor och insåg jag igen förvandlats till Michael Jackson, det verkar alltid råka sig så för mig..
Kvällen i sin helhet, lugnt. Klockan elva går jag nu och lägger mig. Upp 04.00 i morgon igen!

En trött frukostvärdinna.


map

Google maps, så enkelt! men tycker det är lite synd för jag gillar geografi och kartor, det var mitt favorit ämne i skolan! Här är vägen från där jag kommer bo och till Plaza Cataluna! tar 5 minuter att gå står det och ungefär lika långt till stranden, fint. Tror det där är en väg för om man ska köra bil, tycker det ser ut som man bara kan ta raka vägen fram istället för de där svängarna


Gumman

Min stora dumstrut.. kan tänka mig det är uppskattande att ha den i 10 dar..



Råttan..
'


Räddningen! = Jag 130 € fattigare, dock får jag äntligen nytta av min hundförsäkring!!


Biotherm

Gillade inte Biotherm.. Tills jag fick hem den här produkten Biotherm Multi Recharge Ginseng. Vill ni ha en ansiktskräm som ger en riktig kik! (på riktigt) och som inte är superdyr, köp den.. Ginseng är uppiggande, finns i tex energidrycker. Alla hyllar Dermalogica så men jag tycker inte dom är bäst, dom har bra behandlingsprodukter, det man enbart får använda i behandling men hemmaprodukterna är tråkiga och inget speciellt, då är Babor mycket bättre! men inte så känt då det ju bara säljs på salonger, det är också en negativ sak med Dermalogica att de fläkt ut sig så och säljs överallt! Seriösa märken ska bara säljas av hudterapeuter och inte kunna köpas på internet eller på Åhlens och felanvändas och dom började ju så men sen tog väl pengasuget över. Om man bara hade råd.. själv anväder jag Lumene hehe, men det är det absolut bästa budgetmärket som finns!




kuddar

Hej flickor! Tänkte visa vad jag köpte för ert pressentkort, jag hade fått två kuddar av mamma och köpte idag två till ifrån fyndet, så att jag nu har till alla stolar. De var rea på dom så har pengar kvar så tänte i morgon köpa liter kläder för det som är kvar (: Känns som inredningen i mitt kök blivit lite väl blommig  och tantigt men jag är ju tant nu? I mitten står kärleksblomman, den har växt som tusan, jag hinner inte ens med.. men den symboliserar all mitt hopp och tro! Väntar fortfarande på att den ska börja blomma.. just nu skapar den bara nya grenar



Fick den här fotoramen och lila vasen brevid när jag fyllde år också.



och den här lyktan, folk har förstått jag gillar lila! senaste cosmo köpte jag typ enbart för att det var så piffigt rosa omslag! Pappa ringde just och frågade om det skulle va okej att han lyssnade lite på mitt spotify eller om jag måste lyssna på musik nu, det tyckte jag va gulligt.



Testade just en hårmask jag köpte på s-market, luktar underbart men var värdelös! nej finnar kan inte det där med hårprodukter. Nu ska jag tända ljusen och se på Vicky Cristina Barcelona. Ensam, inte har jag någon filmkompis, hörde desperat av mig till tjockmagen i går då jag såg på fb han blivit singel, nu gråter han bara men kanske får lite respons senare dock ångra jag mig direkt.. letar upp magrutor istället för ölmagar i Barcelona.


Regn..

Regnar idag.. perfekt dag för att shoppa! Har köpt kuddar till stolarna i köket för ett presentkort. Åkte sen vidare till Tjäna och ser ni nu Linn på stan är det inte Linn utan jag som köpt halva hennes garderob ;) köpte hennes gamla fornarina skor för 3 euro dom har kostat över 100 euro det tycker jag är fynd! Sen shoppa jag mat. Ska laga makaronilåda hade jag tänkt. BTW.. nu sätter jag lösen! de som får läsa är Sara, Sandra, Sofia, Jenny, Linn och Therese, har ni lust att ge lösen till någon annan fråga! Vill kunna öppna mig lite mer som jag gör i min helgondagbok men den kan ju bara Sara och Therese läsa, lite synd ;)

De vita koftan är nog inte Linns.



Skorna!!




blä

Känner mig tom och ledsen. Åt pizza med Sandra och just oxfile hos pappa så känner mig mätt också. Ska just bada bastu, sen tänker jag sova här, får ångest av stan igen. Hemska spökstad nu när hösten slagit ner som en bomb efter sommarens sista partyhelg. Nu blir det inget mer party före min avskedsfest. Pappa funderar på att åka ner till Barcelona med syskonen på höstlovet, det blir roligt! då har jag bestämt vi ska gå på Zoo. Nu vill jag sluta känna mig ledsen och tom! Har åkt limousin hela natten..
Det är ju bara det att ingen kan ta din plats..
och jag skulle behöva få en massa smarta ord för alla känslor som släpar efter..

Ordning på torpet



Sitter hos den här vackra damen med sangrian brevid mig <3

shit!

Ok kom på det värsta. Hur ska jag klara mig utan battery!?!?!?! Dricker just för tillfället en vidrig redbull för inget annat fanns i pappas hur! känner paniken krypa i mig...

Dreams come true..


My dream dooooooooo..


Det enda jag vet om mitt liv där borta i den förtrollande charmigt vackra staden är att jag kommer gå i skolan 8.30-13.00 och ledig på helger. Alltså mycket fritid och jag hoppas under dessa tre månader jag kommer få något besök! vem skulle inte vilja besöka mig där jag befinner mig!? kolla just ryanair min flygbiljet går på 300 kronor enkel resa alltså 600 kronor tur och retur och vill jag flyga från arlanda blir det 1500 inte så farligt det heller. Jag vet att skolan ligger 10 minuters gångväg ifrån La Rambla och ungefär samma till stranden. Jag tror jag kommer va nervös som en galen ledsen höna på planet på väg ner..
När jag får lägga mig på stranden kommer jag nog finna ro igen...
Vad kan gå fel? att jag får en arg rumskompis? att jag glömmer något superviktigt hemma? att jag är för dum i huvudet att lära mig språket? Jag kommer sakna Cilla så tårar kommer rinna det vet jag.. och jag kommer oroa mig för henne och jag vet än inte hur det ens löser sig :( men det är väl bara en del av livet att oroa sig. Som när man har egna barn och de flyger och far runt om i världen, då lär man oroa sig.. Bara jag vet hon får va hos någon som tar bra hand om henne! På Åland är nog bäst.
Sitter fortfarande här med barnen, den här dagen har känts som två veckor och jag vet precis varför. För det är ruggväder och man sitter inne och jag har inte suttit inne många minuter denna sommar! Jag har aldrig tillbringat så mycket tid som på sjön som denna sommar, stranden och i solen, aldrig haft så mycket lediga perfekta sommardagar i solen och nu ska man vänja sig vid att sitta inne och glo? blir ju knäpp, hur klarar ni andra bara av tanken på en höst jacka, vinterskor, slakssnö!! jag orkar inte.. vafan har jag rätt att klaga för? Jag flyr ju snart fältet!!

Senil som vanligt

Min telefon har varit utan ström sen igår och har laddaren hos mamma så har inte orkat göra något åt det. Lovade tydligen mina vänner igår på Kino att jag skulle knacka på hos dem innan jag åkte till Lemland idag för att va barnvakt. Men det glömde jag totalt bort, förlåt! fick veta det då jag satt mitt simkort i pappas telefon. Jaja nu är jag här ute i mitt (pappas) paradis i alla fall! med mina två småsyskon. Vet inte vad vi ska hitta på? jag är ingen van barnvakt men jag ska laga spagetti och köttfärsås. Ingen lagar godare köttsås än jag så ingen lär bli besviken. Roligt att mitt avskedsparty verkar va uppskattat! Som jag skapade som event på fb. Jag bjöd på skojj Birgit och mamma, tror inte dom dyker upp hehe, inte någon långvarig stund i alla fall. Synd Lain inte kan vara med, hur hade du tänkt vi ska ha vårt avsked? Tänk om jag träffar en spanjor och aldrig kommer hem mer! hur lever du då vidare med att du inte fick en sista kram? va va? ;) Nu plingar ett ägg här, det betyder att Angelinas teckning är färdig torkad men jag tror inte hon hör för hon ser på Hannah montana, lite kul det här med barn ändå. Något helt annat jag tänkt på: vad hände med skottlossningarna i Malmö det var sånt liv om innan sommaren? fick de fast någon? sluta de skjuta mitt i allt? den nyheten dog ju bara ut.

Vill ha en sån här dag igen! ps. kan någon hjälpa mig få in min header? har blivit dum i huvudet :( får inte dit den!



bhjh

Sitter hemma hos sandra och väntar på att hon ska duscha klart, när hon ringde och sa kommer du snart trodde jag ju festen var i full gång men ikke. Har idag fått mitt schema från jobbet tills jag åker iväg. Fick välja de dagar jag vill jobba, perfa. Perfekt att få in lite extra cash innan flyger lyfter. Jobb tiderna däremot, 05.30 börjar jag ochkörtiden är 45 minuter. Vad ska jag ha för musik i bilen för att hålla mig vaken världens morgontröttaste som jag är? inte lugna låtar förstår jag. Annars blir det roligt att åter igen pröva på något helt nytt är ju ändå samma trygga vackra arbetsplats.. alltså snälla nån, Sandra sa hon bara skulle duscha en snabbis. Tror det gått 20 minuter nu, vet hon annars gör det i typ en timme men.. jag vill ha någon att festa med! kanske ska gå över till grannarna här.. skriver en lapp till big mama att vi syns på krogen istället ;)

love

Elepant clup jag inte hann besöka sist!



Tårtan..




Mörkrädd.

Jag sov hos mamma i går natt och antagligen i natt också. Orsak? förjäkliga vänner som tvingat mig se Ritualen! Finns inget som skrämmer mig mer än exorcism, inget.. Så ja nu bor jag hemma hos mamma tills traumatiseringen lagt sig en aning. Jag var bara hem en gång idag, för att hämta gårdagens födelsedags tårta. Den är sjukligt god. Jag såg mig själv just i en situation jag undrar om är normal? Låg på soffan och såg en dokumentär om kärlek och par som varit gifta mer än 50 år i olika kulturer. Så stegar jag plötsligt iväg maniskt till kylskåpet, tar en sked och öppnar locket lite grann, börjar gräva diskret ur tårtan och står med kylskåpsdörren öppen och äter och fort måste det gå för jag hör hur mamma är på väg in igen, fyller skeden och handen med tårta och går iväg och trött suckar ur soffa då jag inser kladdet från handen inte går att slicka bort. En normal människa hade väl tagit en tallrik.

nervis.

18 september får jag åka upp i luften och flyga igen som jag älskar! För att studera spanska i Barcelona. Jag kommer hem till lagom en vecka före julafton! Slipper den tråkiga hösten på Åland och när jag kommer hem och Jul och nyår är över är det ju bara att börja räkna ner till våren och sommaren igen, för den här sommaren har varit great! Skönviksligan are the best <3 Vill ni se hur min skola ser ut kan ni se den här filmen! Jag tycker den verkar fresh men skönast är att lägenheterna ligger i samma byggnad som skolan jag kommer alltså inte behöva ta mig så långt för att komma till den, behöver inte oroa för att hitta till skolan och så ligger skolan mitt i centrum. Måste säga det som gjort mig mest positiv till filmen idag var de snygga killarna haha, såg liksom lite lovande ut. Livet som 25 kan inte börja bättre än just såhär. Så har jag min trygghet Dina i staden! hon får va min tolk innan jag lär mig prata själv :)


hoppla

Åh jag red ut på Mådis idag, min kusins islandshäst och det var så underbart! hon har krut i benen den hästen men hon är lydig och lyssnar bra, vi hade en härlig gallopp i skogen, ridturen kändes slut alldeles för snabbt och när jag kom tillbaks och hade hoppat av sa min kusin "jaha då sadlar du om och tar nästa häst på samma runda" ooh hästälskaren i mig trodde inte sina öron.. men så var det och så red jag samma runda med Frigg!!  Två pigga glada hästar som för stunden tog all min uppmärksamhet, då inget ont kan röra vid en, inget dåligt ens nudda en! Jag är som en liten flicka igen, ska baara tänka på hästar, ingen kärlek! Det behövs inte, det räcker med mina isläningar!

B<3

Finns en plats i världen där mitt hjärta trivs, att jag hittat den platsen ens.. Av alla många länder jag varit i, alla storstäder. Så var det inte så långt bort det bästa fanns. Är det något jag skulle ge allt för är det den här staden.
Två flygtimmar bort finns min himmel!


Barnmat

Barnmat till lunch. Ganska ok om man saltar rejält. Inget jag skulle orka banta på dock! Är däremot okej om man är under ett år eller har trasig läpp :)

Jag vill inte att vi ses mer.


Lite bilder

Här kommer lite utvalda bilder från den galna rock off veckan, var den roligaste rock off vecka jag haft hitills i mitt 24 åriga liv faktiskt. Mest glad var jag för att Therese var här och drack sangria med mig <3

Mysigt med pizza i parken! förutom att jag slog huvudet då jag skulle leka i lekparken (finns det någonstans jag inte skadar mig?)



Härliga dagar på sjön!





hot hot jo.



Snygga friends jag har.



Linn lain läderpiska är hemma!!!




Och den otroligt fina bästa Therese! <3


Ambulans åk

Vilket drama. Jag hade en jätte trevlig kväll ute och tog sen taxi till Sofia och tänkte cykla den sista korta biten hem för att få hem cykeln. Efter 5 menter for jag över en gupp. Flög handfallen över styret och slog tänder och läppen rätt i den hårda asfalten. Blodet bara srputade ur min mun och jag blev rätt rädd. Någon ringde efter ambulans och väl på sjukhuset sydde de min läpp. Några tänder blev skadade också men de går att fixa. Ser alltså ut som ett riktigt missfoster nu och kan bara dricka vätska ur ett liitet sugrös. Fyfan så jag ser ut, så ledsen kan inte gå ut i helgen som planerat, kan inte visa mig någonstans alls! värst av allt kan inte träffa den personen jag velat träffa så länge.

RSS 2.0