bhjj

Sminket är inte klart men jag har inte så många andra alternativ än att vara en leopard ikväll..


elephant igen

Ska fira haloween på Elephant club ikväll, jag dör.. den bästa krog som finns!! vi är lediga ifrån skolan i morgon så.
http://www.elephantbcn.com/
är på gästistan, som vanligt ;p man måste i princip vara på en gästlista för att slippa in på alla bättre krogar här.. märkte jag i lördags då jag inte slapp in på sutton för jag var inte på listan för jag hade inte planerat att åka dit från första början buh.

gråtit nog för idag.

I had hoped you'd see my face and that you'd be reminded
That for me it isn't over.

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too



Nu är det haloween i barca...


sangrado por la nariz

Kvällen slutade med grekist runt hörnet och näsblod och senaste gossip girl.. sangrado por la nariz




4 rätter indisk

Jag och Josef var sugna på pizza men det var stängt, så såg vi en indisk restaurang som erbjöd 4-rätters middag för bara 12€ vi gick in dit och då man väl gått in i en helt tom restaurang känns det ju pinsamt att bara backa undan så vi fick slå oss ner helt enkelt :) så där satt vi de enda i hela restaurangen med servitören blängandes på en konstant, de trodde nog vi var på en date! typiskt nog funkade inte Josef kort då vi skulle betala så jag fick hala fram pengarna och servitören tyckte säkert det var en total katastrof för våran date ;p







Vid trappan måsta vi ju köra det klassiska "får jag komma med upp eller?" och såklart fick han det! faktum är ju att vi redan bor tillsammans ;)

Bild från igår.


vic o girona

Idag har jag då besökt två städer i katalonien (regionen i spanien jag bor i) Katalonien är lite speciellt då det är den rikaste delen av Spanien och de talar sitt egna språk katalanska men spanska också då såklart.
Först ut var vi till Vic. En liten mysig stad och sedan Gorina (där ryanair landar..) Båda städerna kändes betydligt smutsigare och stökigare än Barcelona och så + de hade inget hav eller vatten bara smutsiga åar och det gjorde jag kände mig helt kvävd, måste till havet i morgon! Det bästa med Åland är allt vatten och jag saknar det otroligt mycket, skulle intekunna leva resten av mitt liv någon annanstans än på Åland samtidigt som jag känner att jag inte kan leva utan Barcelonas arkitektur och underbara atmosvär! så hur ska man då hitta rätt? går det att komprimissa ihop på något vis? Önskar jag hade ett jobb så jag kunde resa fram och tillbaka och bo där jag vill. Sommaren på Åland och resten av tiden i Barcelona.
Nästa lördag ordnar samma organisation utflykt till två andra städer som ligger vid havet! Tänker absolut åka dit också, känns som jag får mycket mer utav min tid här så jag får besöka närliggande städer och för så billigt pris.
Har varit en skön dag då jag bara varit och smält in i miljön jag gått i.



















paris

Såg just att Paris Hilton brukar festa på sutton då hon är i Barcelona :) http://www.thesuttonclub.com/ ta en titt.



sutton

Sutton är verkligen bäst! vilken tur jag gick ut igår. Hade den bästa utekväll i hela mitt liv utan att överdriva! Vart så upp i gasen jag smsa pappa och fick svar direkt 4 på morgonen!? förlåt om jag väckte dig. Mirhad hade som sagt vip bord (vilket tydligen kostar 400€) de brevid oss var sinnesjukt rika och spenderade så mycket pengar jag gör av med på ett halv år typ. Känner mig så bortskämd, aldrig behöva stå i någon kö, inte ens behöva gå till baren och köpa en drink, de bästa platserna och blada sina egna drinkar. Hade som sagt inte kunnat drömma om ett sånt liv i Barceloa ens.. vill aldrig gå ut och festa någon annan stans mer. Nu ska jag ha mitt prov! En bra utekväll är ju när man stiger upp på morgonen om man bara hade sovit hela natten, känner mig pigg. Ikväll ska jag bara ta det lungt för utflykten startar sex på morgonen. (bara vänskapliga kramar! däremot tog en spanjor tag i mig på dansgolvet och bara rakt av gav mig en djup kyss och sa jag var det vackraste han någonsin hade sett + han sjäv var väldigt vacker :) men vi tappade bort varran i vimmlet.






food

Jag gjorde så att jag åt två brakmiddagar idag helt enket, mätt som en plätt. Först sjukt gott kött nere hos Eliot och sen kanadensiskt här uppe, ytterigen intressant. Nu är vodkan och fanta lemon i frysen för Mirahd har V.I.P bord på sutton ikväll så lockas att dra dit. Sutton verkar va den bästa klubben i Barcelona utav alla bloggar jag läst.



...

Kärlek är gift som förstör människor föralltid, slutar läsa bloggar som nämner det ordet seriöst. Jag klarar inte av det. Kärlek är orsaken till jag efter 10 månader fortfarande ligger på botten och krälar. Till slut blev även jag bitterf*ttan som inte tror ett skit på att det för något gott med sig. Tills för två dagar sen hängde jag fast vid att ödet kommer förändra och försa något gott med sig, att äkta kärlek existerar, kanske även för mig men sen hände något.. vil ni prata om det? mm tänkte väl det.

utflykt

Nu har jag just betalat 30€ för en utflykt skolan ordnar på lördag. För det åker vi buss till två olika städer i Spanien och det ska bli så kul att få åka mer ut på landet och få se något annat än Barcelona.

middag

Har två middagar jag får gå på ikväll vet inte viken jag ska välja. En kanadenisk och en annan. Vi har haft tema den här veckan på skoj och lagat typiska rätter ifrån våra olika nationaliteter åt varandra. Igår lagade jag och Daniel köttbular och mos. I förr går fick vi smaka på Hollänsk mat och i morgon är det Engelsk och sen ifrån Österike och Frankrike. Nu ska jag och Josef (svenksen i min lägenhete) pugga!
Tycker inte jag liknar mig alls, är det nu mitt utseendet plötsligt ådrats 10 år över en natt? ångest.
p.s mamma vore snält om du kan skicka med fickorna lite laktosintolerans-tabletter hit till mig för mina börjar just ta slut och det finns inte laktosprodukter alls här så har jag inte tabetter att ta kan jag aldrig äta och svälter ihjäl ;)






regn

Det äts så mycket sallad här då det är så billigt med grönsaker! kommer måsta forstätta göra sallader hemma även om det är dyrt för nu är jag van att alltid äta en innehållsrik sallad till lunch. Det regnar massor idag och jag har suttit på mitt favorit Starbucks hela dagen, det ligger på en mysig gata och har man tur, som idag får man fönsterplats! gratis wifi och det godaste kaffet. I morgon har vi ett test. Klarar man det testet flyttas man upp en nivå annars får man fortsätta repetera lite tills man klarar testet helt enket, det är ju bra. Sov 13 timmar inatt igen, la mig vid elva. Har helt bytt livsstil för tillfället. Efter att festat i princip varje dag i en månad tröttnar man för ett tag, det är ju bra. Att man tröttnar alltså, och inte forstätter festa i det oändiga. Måste hylla Barcelonas metro, den är den bästa jag någonsin åkt! Överallt står vakter med "farliga" hundar, man känner sig så säker och trygg. Den är superlätt att förstå sig på. Känner också jag lärt mig känna av rätt bra vilka som är ute efter att råna en och inte, då är det bara att backa några steg. Har sett tre människor blivit rånade precis framför mig, alltså väskan ryckt av, allt utom värde slängts på marken och sen står de där utan plånbok. En kille på stranden lämnade sin väska för typ 5 sekunder för att slänga en burk, när han kom tillbaks var den borta och han fråga desperat mig om jag sett vem det var men det hade jag inte, dom är så sjukt skickliga de där tjuvarna.

(Den som undra, Primark ligger inte centralt, man tar metron några stationer ca 20 min till ett jätte stort shoppingcenter)







Vakterna och voffen!






Köpte risgrynsgröt!! eller "ris med mjölk" som det heter i spanien tydligen


novivas..tjejkompisar

När ni kommer och besöker mig så önskar jag mig jätte gärna en battery! skulle dö för en battery.
Egoboost magasine/ solo och cosmopolitan (jag borde fått cosmopolitan i brevlådan så mamma har den) och sura remmar. Betalar såkart när ni kommer fram (: och en eller två ålandstidningar bara för aatt..

primark

Jag tycker inte om gramatik! det börjar bli alldeles för svårt, inperfekt, infinitiv, presens, indifinido, oregebundna verb jag vet inte skillnaden på svenska så att då veta den på spanska blir knepigt. Har försökt reda ut det sen jag steg upp för igår var jag värdens sämsta student som inte fattade någonting och dessutom hade glömt att göra läxan! men vet inte, om jag inte lyckas reda ut det här snart måste jag nog backa en klass för att ta igen det jag inte fattat. Det är ingen ide att bara flyta med och inte förstå något då går jag hellre bak en klass och får göra om de kapitel jag har svårt med så jag lär mig något. Men ska försöka förstå det på något sätt för jag tycker så mycket om den klass jag nu har. Sen är spanskan lite som finskan att man plussar på orden man lägger inte till, vi, ni, dom innan orden utan dom bakas in i orden likt dom går så blir andas andamos.

Köpte också en filt igår jag inte borde ha köpt. Den är så mjuuk!! har aldrig känt något så mjukt material förut. Som att ligga i den mjukaste mest lyxiga bomull. Sov 13 timmar.

kosta bara 8€ från primark.



Köpte också dessa stövlar som korvar sig perfekt längst benen! når upp till knäet på mig. Kosta 10€. Primark <33
var får man annars nya snygga stövlar ör 10 euro.


regn

Sommaren i Barcelona försvann över en natt. Denna veckas väder är regn alla dagar utom en! och då är det inte lite regn, skyfall. Men temperaturen är fortfarande runt 20 grader. Blir en vecka med mycket plugg alltså, det är väl bra.

mmh

Jag är bra på att leva i nuet men jag är dålig på att i efterhand förstå jag faktiskt var där. Att jag upplevde det bilderna bevisar idag. Svårt att förstå jag faktiskt bor i Barcelona, svårt att förstå då jag tar hissen ner snart och stiger ut på gatan kommer jag mötas av samma underbara känsla som alltid. Jaja vamos vamooooos....

Parken


park

Det har varit en lång dag men rolig. Vi var till en vacker park upp i bergen som hade en labyrint där vi gick helt lost. Åt sedan middag ute och nu är jag hemma och ska fixa till mig inför natten!

kommer bilder sen, en annan ifrån vodka festen istället ;)


jobb

ooh hitta ett passande jobb  "looking for a therapist knows swedish massage, age:25-45, proper attutite at work, english speaking and som eknowledge in spanish.." ska maila!

texas

Jag pratade med en kille från Texas igår, som går här på skolan. Han berättade att om en Mexicansk person flytt över gränsen och inkräktar på ens gård är det tillåtet att skjuta ihjäl honom. Det är ju helt sjukt men så är det. Sen räcker det att ringa polisen och säga man skjutit ihjäl en mexican som var besvärlig. Började även försöka övertala honom att vi borde gifta oss så jag kan få green card och stanna i usa.

Efter att pratat ut med Josef kom vi fram till detta:

Natten till fredag kom Jenna hem ifrån att varit på en vodkafest våningen ovanför.
När hon steg in genom dörren stekte hon ett ägg.
Det lät ju en del då Jenna stekte ägget såklart, vi vet inte exakt vad som hände, antagligen lossade hon två hårstrån.

Har ni hört något, sett något? hör av er till Efterlyst..

Vi har intervjuat ett par personer och det är väldigt viktigt vi får tillbaks dessa två hårstrån

Enligt vittnet så skall man ha sett flera hårstrån vid andra tillfällen med det vi behöver nu är era iaktagelser då Jenna kommer in genom dörren:

Det som är väldigt viktigt nu i detta fall är att stekpannan aldrig blev diskad.

Enligt vittne två som för tilläfället satt och sket på toaletten när Jenna klev in genomt  dörren:
- Ja jag sat då på toaletten klockan var väl ca 2:50, ja jag tyckte det var väldigt skumt, ja dörren öppnade sig ju så jag satt jub bara kvar där jag och sket och hörde ju då hur hon började steka äggen och jag tänkte ju då: ska jag ringa polisen? men jag tänkte nej och gick in till mitt eget rum jag då och fick ju hörae nu dagen efter att det försvunnit två hårstrån så och jag vågade ju då inte ringa in direkt ifall kanske Jenna skulle komma in och rycka några hårstrån av mig, jag visste inte vad jag skulle tro. Men jag känner en fruktansvärd sorg för dessa personer som tvingades hitta hårstråna i rummet. Jag har blivit rejäljt skadad utav detta och går nu i terapi då jag lider av en återkommande förstoppning pga denna händelse.
Har du sett något, hört något? ring efterlyst..


låt

Giulina spelade upp den bästa sång någonsin för mig ikväll. Den är på italienska men översatte den till engelska. Sångerskan var väldigt känd i Italien och tog livet av sig strax efter att låten kommit på radio. Nu är klockan 00:12 och kvällen har inte ens börjat, vi håller på lagar middag sen ska vi ut. Har umgåts med Megan och Giulina hela kvällen men nu ska dom på dubbeldejt så jag bytte lägenhet till Josef och Niklas.

I have also been a child
in love with my father
For him I' always wrong, and I'm
his ramshackle daughter
I tried to conquer him
And I never made it
and I fought to change him
you would need another life.

But why all the men that born
are all women's sons
but they are not like us
Love, men that change
are almost an ideal that doesn't exist
they are the ones in love like you

comprar ropa en un viernes

Jag och mamma har sålt gamla kläder på tjäna i fem veckor nu och det fira jag idag med att köpa lite nya, en ursäkt för att få shoppa ;) Finns en klädbutik med jätte billiga kläder, Shana..typ HM fast hälften billigare. Det blev en kjol, två tröjor. En topp och två klänningar samt en väska. Kjolen var ifrån pull and bear (bästa butiken någonsin, finns på nätet också..) Så det blev ändå inte superbilligt, men inte mer än vad jag sålt för hemma. Min fredagsmiddag var soppa medtaget från sparhallen så jämnar ut sig.
.




klänningarna, väskan och arga lappen..






suck.

Min roomie har tydlig en problem med att jag lossar mycket hår, fick en arg lapp i morse ;( men hittar inget hår någonstans just nu, trodde att åh nej har jag lossat massa hår o i badrummet. Men nej jag borstade håret i sängen igår. Hittar inga hårstrån i köket heller. Blir så ledsen på sånt här.. varför skriva "arga lappar" här försöker jag köpa mjukaste toapappret och diskar upp efter alla andra väldigt ofta.. så orkar det ändå klagas på mina blonda hårstrån. Får väl raka mig skallig då. Efter att varit ihop med "pedantast i hela världen" har jag lärt mig en hel del vad jag måste städa upp efter mig! men då kom det i lite snällare form som "alltså älskling ta inte det här personligt eller negativt nu men kan du inte försöka komma ihåg att tvätta handfatet efter att du sminkat dig så det är massa puder där och ta bort hårstråna" och så en puss på halsen.. Nu kommer det arga lappar istället. Livet är hårt ;)

bilder

1.Glömde ladda upp dessa igår.. (ps, Linn tycker det är synd att du inte kan ta del av alla foton då du inte har fb..)
2. Vaknade upp och saknade mamma massor.
3. Saknar också att sova över hos pappa och vakna upp och se havet det första jag gör
4. Föräldrar måste vadet bästa man har så länge man inte har en egen familj men sen är dom ju också viktiga för då är dom någons mormor och morfar.
5. Förhoppnings vid gör väl mina föräldrar aldrig slut med mig..(det kan ju faktiskt hända det med)








vodkafest

Vodka parteyy.. vi spelade drinklekar hela natten som tur var slapp jag alltid undan shotarna. Så jag lever idag! Men har lite roliga bilder från bla en "naken" kycklingdans! (inte jag) Fick kyssa två killar dock! Philip i tre sekunder och Ben i fem ;) Jag måsta ju skaffa tillbaks facebook för annars kan jag inte se happynations info om var vi är på gästlistan osv utan skulle alltid behöva smsa och fråga. Ikväll är vi på gästlistan till SOHO en av klubbarna vid standen jag inte vart på en, men har ingen lust att gå ut.. får se. Det är alltid så, när väl fredag-lördag kommer har jag ingen lust för vi har redan vart ut tre gånger under veckan typ. Det är ju synd för är då spanjorerna sjävla är ute och festar, måste göra något åt det.







beber vodka

Åh dagens lektion var så svåår. Men vi repeterade en enkel sak, skulle pressentera min familj. Man får ju ta av de orden man kan helt enkelt, håll till godo!

Mi mamá no le gusta cocinar.
Mi papá siempre tiene hambre y yo trabajamos muy
Ellos han hecho el divorcio.
Tengo una hermana que es lindo y los dos hermanos que son diferentes el uno del otro.
El abuelo es muy viejo y su abuela, y vive en una pequeña isla
Mi tía es el director en el vertedero

Min mamma tycker inte om att laga mat.
Min pappa är alltid hungrig och jobbar mycket
Dom har gjort skilsmässa.
Jag har en syster som är gullig och två bröder som är olika  varandra.
Farfar är mycket gammal och farmor och han bor på en liten ö
Min moster är chef på soptippen


Nu ska jag på vodkaparty!

Köpte förresten en jacka idag, det finns många spanska märken som är billiga här. Jackan kosta bara 29€ och är fodrad (som man kan ta bort) så kan både va en varmare och svalare jacka. Jag kom ju hit i mest sommarkläder så behöver något varmare då hösten snart kommer hit.



Sen städa jag i min HTC, min bebis. Som fått en liten smäll men jag ska pynta den med bling bling i hörnet så gör inget.


Min dag.. än så länge..

Jag har varit överallt och är så trött. Somnar på lektionen, garanterat.



























hah

Jag översatte just ett kort personligt brev och cv och skickade iväg till typ 25 mailadresser, hittade hur många annonser som helst när jag började kolla på spanska sidor. Typ 10 nya hudterapeut jobb varje dag, den bästa lön jag hitta var en på 1400€, inte så mycket att hurra för men man lever ju billigare här. Mest bara på skoj för att det vore roligt om någon svarar, det är ju ändå inte möjligt jag skulle kunna jobba som det här nu ens.. men det är bra att öva på spanskan, jag behöver inte ta så mycket hjälp av google translate, som jag brukar då jag har bråttom :p men jag översatte hela cv delen direkt där, tycker det låter så mycket vackrare i spanska, alla ord blir finare!

Hola soy una chica de 25 años, que pasó de Finlandia a Barcelona hace un mes para estudiar español, lo que voy a hacer hasta la Navidad. Desde entonces he pensado estar en Barcelona si puedo encontrar un trabajo. Soy esteticistay maquillaje, y tiene tres años de experiencia laboral en la profesión. Soy amable y simpático y el amor a mi profesión. Habla bien Inglés, sueco y un poco finlandés Por favor, póngase en contacto con nosotros si está interesado puedo enviar mi CV y mis calificaciones.
Muy Atentamente, Jenna Eklund

formación
2003 - 2006 estudiantes en Rodé Gimnasio - Programa de Medios
2007 Escuela Internacional de Belleza de Suecia -  Esteticista certificada y Terapeuta del spa
2008 - Maquillaje Instituto - Make up artist

Experiencia laboral
2008 - Eckerölinjen - café asistente
2009 - 2010 Cleopatra spa y wellness - Spa y tratamientos estéticos
2008 Suave y Liso - esteticista y maquilladora
2010 - 2011 Birka Paraíso - esteticista
2011 Esteticista y
masajista - HavsVidden

snyggt va.

,,m

Åh jag har hittat 27 arbetsannonser på spanska jag översatt som söker

ESTETICISTA s (;

Hudterapeuter.. undrar hur omöjligt det kan va när man kan språket.

...

Får verkligen panik över min framtid då jag inte vill flytta här ifrån, jag vill verkligen bara stanna hemma över jul och sen få forstätta bo här tills våren då jag kan tänka mig komma hem igen om inget stadgat sig bättre för mig här. Visst ni säger jag kan jobba som telefonförsäljare men det är inte något jag skulle må bra av. Vist vill jag offra mig för att få vara i den här staden men viktigt för mig i mitt liv för att jag ska må bra är också att komma någon vart karriärsmässigt. Dels känns det också som att jag skulle vilja studera spanska kanske en månad utöver de tre månader jag gör, för att verkligen få den sitta bra och inte bara låta som en stammande utlänning. Jag har nu läst ut nivå ett på en månad så det betyder att man kanske är i början av nivå tre den tredje månaden (det är sista nivån de har på skolan tror jag) Säg inte det finns en vardag och verklighet att komma tillbaks till för det finns ingen verklighet att komma tillbaks till för mig, min enda verklighet och fasta punkt och det jag mår bra av på Åland är Cilla och hon kan jag ta hit om så behövs..  Ahh jag hade ju hoppats någon fotbollspelare skulle sprungit in och blivit kär i mig vid det här laget så hade det vart enkelt fixat eller något.. nej men seriöst vet jag inte vad jag ska ta mig till, har sökt till den gratis skolan Dille går men vet inte om jag kommer in, tror inte min spanska kommer va tillräckligt bra! Eftersom mina betyg inte räcker till för att komma in på det jag kan tänka mig studera har jag fantiserat lite löst om att börja studera till spanskalärare! för det räcker mina betyg till för men jag har ingen lust att flytta till Sverige heller. Det är ju här jag vill va. Då jag såg "cilla" på stan idag tänkte jag på hur underbart det vore att ha henne med här. Hon skulle inte bli glad på mig men hon skulle få sova i sängen åtminstonde, sen vet jag inte hur många hyresvärdar som accepterar hund? kanske ingen. Mitt forstatta liv här ser ganska svart ut om ingen trollar för mig ;(

spanskan forstätter.

Idag lärde jag mig prata om hemmet och alla ord för saker i hemmet.

Mi apartamento es bastante pequeño. Una habitación con cocina y baño y una terraza bastante grande. El apartamento está situado a cinco minutos del centro de Mariehamn. Yo vivo con mi perro Cilla. Tengo un sofá blanco, mesa blanca. Me gusta la decoración India y Tailandia. Mi cuarto de baño es grande. No tengo bañera.

Min lägenhet är ganska liten. Ett rum och kök samt badrum och en ganska stor terass. Lägenheten ligger fem minuter utanför centrum i Mariehamn. Jag bor med min hund Cilla. Jag har en vit soffa, vitt bord. Jag gillar indisk och Thailänsk inredning. Mitt badrum är stort. Jag har inget badkar.


godnatt

Är hemma ikväll, vill orka umgås med min stora kärlek hela dagen i morgon. Jag ska va uppe före 8 är det tänkt. Har skrivit en lång lista på allt jag ska göra, ensam för mig själv. Jag behöver en dag ensam med staden. På kvällen är jag bjuden på vodkafest till Charlotte ovanför. Finns en regel, du kommer inte in genom dörren utan en vodkaflaska och har man en så fin vodka som "absolute vodka" då hamnar man på vip sidan.. (lite ironisk ja..) Om vi klarar av att stå på benen är det tänkt att vi ska vidare annars får man krypa hem till sin egen lägenhet sa hon. Engelska tjejer är galna i vodka. Jag tycker inte om vodka men får väl offra mig för ett så fint påfund som vodkaparty. Jag kan ju äta vodkajelly i alla fall, Igår när vi var ute och drack sangria efter maten hade jag en konversation med en 40 årig chef för någonting, som han skröt väldans över, han var ganska rolig att prata med men vi kände nog inte riktigt av samma vibbar haha..

- so how old are you?
- 25
- oh no you are joking, was nervous you were under 20, may not be appropriate to have sex with a 40 year old man, I thought
- should we have sex?
- uh yes I thought we had something going on here? do not you?
- no not really
really?
You do not want to have a big boss?

Flytta bord efter det.

blalba

Bilder från min förmiddags promenad. Oftast går jag net mot havet men idag gick jag upp mot bergen, lite modernare lyxigare kvarter. Spanjorerna sätter lunchen i halsen då nyvaken blondin går förbi, nej men är kul med lite mer uppmärksamhet än hemma, killarna är inte lika försiktiga med att säga vad dom tycker här även om de behöver ropa tvärs över gatan :) PS. vet ni några bra utländska bloggar? det kan väl inte va bara svenska tjejer som bloggar, trött på bella, tyra, paow och alla hundra jag följer.. vill läsa en blogg från typ en cool tjej ifrån texas.

Det här är "mitt" hus: kolla skönheten! toppen, högst upp.. mariehamn framstår som väldigt tråkigt i jämförelse.. Pappa: tänk på arkitekturen, du som är i rätt branch för att förändra...











TRÄFFADE CILLA!!






Tapas

Igår kväll gjorde vi lite (mycket) tapas här hemma hos oss. Vi var 10-13 personer som alla lagade varsin rätt. Jag och Daniel stod för köttbullarna, mormor hade gråtit om hon sett hur dom såg ut men dom var goda i alla fall. På lektionen insåg jag att vi är på sista kapitlet i båda böckerna, jag har alltså just studerat ut två hela böcker! och är ingen nybörjar spanska längre. Går snart in på nivå två. På tal om mormor så har jag umgåts med morfar hela natten. Det var en sjukt verklig dröm, vi var hemma i Ödanböle och åt stekt potatis och läste ut Allers tidningar (kronblom) och pratade om allt möjligt, jag var medveten om att jag drömmde så ville få ut så mycket som möjligt av det hela. Vi gick ut på gården och plockade plommon och krusbär som vi brukade göra och han sa åt mig att "visst är det bra att drömmar finns så jag kan hälsa på dig ibland och vi kan ha det precis som förr" "men herregud vad nervös jag hade varit om jag levt, att du är där borta i Spanien!" och jag frågade "kan du inte börja komma oftare, jag saknar dig så mycket.." "jo vi får se hur jag har med tiden" fick jag till svar, hmm vad är han så upptagen med undrar jag då.. sen måsta jag ju passa på att fråga det man alltid gör då man får besök av någon från de döda.. "kan du inte berätta var du finns nu och vad du gör, hur ser det ur, existerar ens något?? och det får man ju aldrig svar på, han började försöka prata sig ur frågan och jag blev irriterad och frågade igen! och då sa han det kan jag inte berätta.. Det är precis som när man alltid vaknar i en dröm om man drömmer att man dör. Är inte meningen vi ska få svar på det, någonstans. I alla fall hade vi ju en trevlig natt morfar och jag. Sen undrar jag varför aldrig mormor hälsar på mig? morfar gör det ca en gång i halvåret men mormor kommer aldrig. Kom ihåg du är min Jenna, bäst i hela världen sa han sen och därför är jag vaken nu såhär tidigt nu. Vill söva ner mig och drömma hela tiden.














Min fina beskrivning av Åland jag gjorde igår. Vi lärde oss beskriva platser just igår.

Åland tiene una isla muy pequeña y se encuentra entre una gran cantidad de agua. En verano son los turistas que nos visitan. Se trata de un lugar seguro para quedarse, pero no hay mucho universitario. Necesario contar con varias cosas que hacer para los jóvenes. Acabamos de recibir un cine. Buen lugar para crecer en, por muy ferry, tenemos problemas con las drogas. La política es buena.Vi es muy natural, tenemos el alce y el zorro. dos horas para Suecia y ocho horas para Finlandia

Vad jag klarar av utan google translate ;)



bä.

Att ta bort facebook är det bästa jag gjort på länge. Känner mig så fri, anonym, privat.. mitt liv har ingen koppling till den skitsidan mer. Såå.. Jag steg upp två idag (tidigt för att va spanien..) Gjorde min vanliga morgonrutin. Kaffe på Cafe urgel som ligger en meter bort om dörren. Till bageriet för nybakat frukostbröd, gjorde läxorna ute på Cafe urgel. Gick på en promenad åt något av alla de håll jag inte hunnit med än. Hem och åt middag (förmiddag..) riktiga middagen äts ju efter tio på kvällen. Kollade på viner i affären, hitta ett för 35 cent. Undrar hur det kan smaka? Lyckades också bli av med min förkylning på ynka 4 dagar! det beror nog på medicinen jag fick på apoteket, de är inte lika stränga här så jag fick nåogt jag vet är receptbelagt hemma. Har inget ont i halsen mer är bara svag och trött som en åsna.

Tänkte på att högst på min önskelista just nu är att pappa skulle komma hit med Angelina och Emilio över en weekend.. Skulle verkligen vilja uppleva det.

Nu ska jag ta hissen ner till skolan.

ojdå

Fan trodde ju jag slagit Ben för idag i alla fall men då känner jag en söt lukt ifrån ugnen.. han har satt igång att laga banana-split! Jag hade inte tänkt på att man behövde efterätt på en måndag ;(

Paprika med köttfärs - pimientos con carne molida

Nu har jag lagat köttfärs i paprika för första gången! Det blev utsökt, lagom tills det blev klart kom Ben hem och passligt att bjuda honom för en gångskull!



Jag älskar att handla mat här i Spanien för det har så mycket vi inte har hemma, mest onyttiga saker men sånna här barnsliga saker älskar jag. Sånna här youghurtar muntrar upp vardagen.


pollo asesino

Om jag kände mig som en styckmördare med mina små kycklingfiér så försvann den känslan då jag kom hem och hittade Ben i köket med handen inne i magen på denna.. han stoppade upp den med massa saker linda in den i skinka och in i ugnen och sen bjöd han mig på middag då vi åt upp den. Har aldrig träffat en kille som är så duktig på att laga mat förut, och så avancerade saker. Jag ska försöka äta lite mindre kolhydrater och var idag så sugen på köttfärsås, mitt största problem hur jag skulle kunna äta det utan pasta? vad äter man det då till liksom. Så gick jag förbi en restaurang där det satt en person och åt paprika fylld med köttärssås, perfekt ju! det hade jag inte tänkt på. Perfekt att också paprikan är så stor i spanien. Så nu ska jag laga det till middag idag, hoppas Ben blir lite imponerad ändå.




duktigt

Jag har varit till apoteket och på spanska förklarat att jag har mycket ont i halsen och behöver något starkt.
Tengo mucho dolor de garganta necesita algo fuerte.. Jag köpte också ett te man ska bli trött av. Nu drar jag täcket över huvudet resten av helgen.

kaktus

Klockan är fem och jag har legat vaken sen tre timmar, kan inte sova då det känns som jag har en hel ilsken kaktus i halsen ;'( gör så ont!! vet inte vart jag ska ta vägen. Har i desperaton snott någon annans te, glass och gjort isbitar men det blir bara värre för varje minut. När jag försökte testprata lite med mig själv gick det seriöst inte att få fram ett pip utan att jag ville skrika av smärta. Hur ska jag överleva detta..

Soy una reina en la cocina - Jag är en drottning i köket!

Man får sån matinspiration här! Pesto och och lime kyckling med fetaost, avokado, cashewnötter och sallad.. vad sägs som det. Upplevde däremot något obehagligt då jag skulle skära kycklingen! Jag har aldrig skurit kycklingkött förut jag har alltid köpt färdiga små filébitar men nu fanns det bara större. Det rös i hela kroppen då jag började skära och jag började kallsvettas och fick värsta panikänslorna! kändes som jag typ stod och styckade en hel människa, var så obehaligt så det sluta med jag slängde halva kycklingen i soporna och resten stekte jag och åt upp i rekordfart och sitter nu här och försöker komma över mitt trauma. Behöver inte oroa mig för att råka bli någon styckmördare iaf. Vill bli vegetarian nu. Min hals gör riktigt ont nu. Hela klassen börjar bli sjuk, jag och Daniel gick efter andra halvan av lektionen, jag kan ändå inte få ett ord ur mig just nu. Har 38 i feber blä. Tur att både Dexter och gossip girl kommit ut med nya avsnitt jag kan kolla på ikväll. but i look faab anyway right?


hola

Hemma tidigt och städad! kan man va fast baren är fri ;) Jag har tänkt ikväll och jag tänkte på att jag aldrig hade kunnat föreställa mig att mitt liv i Barcelona skulle bli såhär härligt. Jag hade inte trott jag skulle lätt få så många nya speciella och unika personligheter till vänner. Jag trodde inte att jag skulle lära mig spanskan så bra. Jag trodde verkligen inte jag skulle bli en V.I.P gäst till alla Barcelonas coolaste, exlusivaste klubbar. (ja för mig som är van vid sunkiga arken blir jag lika överlycklig varje gång jag stiger in på en snygg klubb, det sägs att stransklubbarna är Barcelonas motsvarighet till stureplan men stureplan har inget att komma med i jämförelse..) Jag trodde inte jag skulle kliva gratis in på evetns som ikväll då vi fick gratis drinkar,vin, öl och gratis bufe middag och bli gratis sminkade i olika fantays make up. Jag trodde inte jag skulle va vip gäst på 5 sjärninga dubbel w hotell och få sitta i deras skybar på 26våningen som kvällens avslut. Trodde inte mina nya vänner här skulle säga "du är så rolig Jenna" då det känns som på engelska som inte är en eget språk kan man inte visa allt man vill? men tydligen syns det. Utan att behöva ge något, smöra inför någon, låtsas någon utan bara tack vare att vara just jag, mig själv har jag fått allt det här i Barcelona! Om jag ändå kunde hitta ett jobb här eller kunna studera vidare, snälla snälla snälla.. ta inte det här ifrån mig. (ps alla vänner, vi får alltid ta med +tre pers på gästlistorna så är säkert något kul vi kan gå på då ni kommer hit!) I morgon ska jag på friis and companys event då de lottar ut gratis väskor och skor, gratis drinkar och bufé då med. har ju kvällslektioner nu så kan va ute hur sent som helst.<3 Om jag inte dör av halsont i morgon, tror inte vodka dödade viruset som jag hoppats på.



skeptisk make up artist..



happy, real happy!!!!





jaja jag ser gravid ut men det är jag inte jag är laktosintollerant som slarvar.... som blondiinbella brukar säga.



...

Chersty har varit sjuk i två veckor, riktigt sjuk och nu har jag blivit det också. Har haft en kniv i halsen hela dagen som bara blir ondare och ondare :( Måste va något av det värsta att ha sådär knivont i halsen så det skär för varje sväljning. Oftast får jag inte ont i halsen utan bara andra förkylningsymptom som feber och ont i kroppen men nu har det satt sig i halsen tydligen. Blir rädd för det här! glömmer inte i första taget min evighetslånga 3 månaders lunginflammation jag hade i vintras! Tänk om jag blir så sjuk igen.. Har ändå legat på stranden idag och simmat lite. Var när jag kom hem det satt igång ordentligt ;(

Försöker planera min framtid här men vet inte vart jag ska börja. Skulle vilja gå på Internationella skolorna som Diana gör. De är kostnadsfria.. Det är en kurs som heter spanksa i praktiken då skolan ordnar praktik inom det yrkesområde man har eller vill lära sig, Dille har praktik på ett bageri och jag skulle då tex kunna få praktik på en hudvårdsklinik eller make up affär. Meningen är att man ska öva på sitt spanska språk i praktiken och slussas in i arbetslivet i Barcelona och sen har man också lektioner på skolan vissa dagar. Jag tror bara inte att jag kommer ha lärt mig tillräckligt spanska för att bli antagen, man måste ha en viss grund men kanske jag kan lyckas lära mig den innan jag är klar här. Det har nu gått tre veckor och jag kan redan en hel del kanske om 10 veckor det satt sig en del?






Tisdags fiesta

Åh igår var vi till en klubb brevid stranden som var så snygg! påminde om elephant.. Mycket mysigare än Opium och vi dansade hela natten. Jag blev indragen till viphyllan av en rik ryss och fortsatte sedan festa med dom tills jag åkte hem (bilderna från den "vip hyllan" är längst ner) verkar dock tagit mest bilder på lokalen och inte folket :) En drink kosta 9€ så undar vad en hel vodkaflaska som ryssen hade kosta egentligen, hur som helst Barcelona vet hur att göra snygga klubbar! Vi var på gästlistan som vanligt så fick stega förbi alla i kön när vi kom :)










Primark

Idag åkte jag och Diana till Marselse forum och shoppade på Primark, herregud vad billigt det var! blev helt förblindad av alla priser och visste som vanligt inte vad jag ville ha så jag började istället köpa julklappar och lite andra saker jag kan visa. Bland annat en så söt sak till min syster. Till mig själv fick jag dock två skor som kostade 3€ styck!! och en bikini för 1€. Sen gick vi vidare till den största mataffär jag någonsin gått i! Åkte sen hem och nu lagar Max (den nya killen i lägenheten) middag till mig sen är det skola och i morgon är vi lediga för det är någon sorts helgdag så ikväll ska vi ut!

Fin förort






Hjälp var är vi?



Följer Dille..



mmh ni ser 1€ skyltarna, jag fyllde en korg med saker som kostat en euro styck, man bara måste köpa allt som kostar det för det känns så billigt.



BILligt!



Detta köpte jag till min syster Angelina :) 2.50 Euro



Kyrkan bakom vår lägenhet är rätt så fin..




juridik-kväll

Nu är alla andra på fiesta! men jag har stannat hemma. Skönt att få en kväll ensam i lägenheten. Jag har fullt upp med att läsa ett förundersöknings och huvudprotokoll på över tusen sidor som jag laddat ner angånde ett hemskt mord ;/ Som ni vet har jag alltid drömt om att bli åklagare eller advokat och få läsa juridik vore min största dröm som jag dock givit upp nu.. men det hindrar mig ju inte från att ta del av offentliga protokoll och gotta mig i alla juridiska termer och försöka förstå mig på rättväsenet..

máquina de cortar queso

Tänk att osthyvel kan ha ett så långt namn: máquina de cortar queso.. I alla fall har jag letat efter en osthyvel sen jag kom hit för tre veckor sen och har tvingats äta färdigskuren ost i förpackning.. typ något av det äckligast som finns! Nu hittade jag den här osthyveln i en sån där liten affär där det sitter en kines och säljer allt mellan himmel och jord för 1-2€. Ska fira mitt osthyvel fynd med att gå till en riktigt ostaffär och köpa en riktigt krämig, fet och god ost!
Har nu de sämsta lektionstiderna. 16.30-21.00. I fredags lärde vi oss alla namn för mat, grönsaker, frukt och hur man skriver recept, låtsades va i affärer och handla eller på restauranger, är mycket rollspel så man lär sig öva på riktigt vi skriver aldrig bara ner saker rakt upp och ner. Sen har vi varje dag två olika lärare. Den första läraren lär oss typ det nya orden osv och den andra går lite djupare in på samma sak men mer inriktat på gramatik. Tycker de är rätt bra upplägg. Men det måste ju finnas ett lättare namn för osthyvel? det där ovan betyder: maskin som skär ost.
Adios amigos..

Åhh

Jag är världens gladaste tjej! allt jag förlorar får jag åter. Hittade just kameran!! den hade åkt in i ett hål i väskan, så jag hade inte alls lämnat den på bordet som jag trodde. Åhh va bra det känns. Nu kan jag visa lite bilder också. Var bara jag, Josef och norrlänngen som åkte dit så jag fick prata svenska hela kvällen, skönt. Norrlänngen har sålt allt han äger och har, flytt Piteå och kommit hit för ett nytt liv. Sånt gillar jag :)









den bästa krogen ever

Igår fick jag äntligen besöka Elefant club! Den listas som en av Bacelonas bästa klubbar i massa böcker och jag älska det! Hade kunnat stanna föralltid. Stora statyer av elefanter och superhärlig orientalisk inredning. När vi satt oss ner kom en vakt och frågade vilken smak på vattenpipa vi ville ha och så hade vaje bord en egen vattenpipa man fick röka ifrån alltså. Det som är mest synd är att det här inte riktigt är min helg och jag tappade bort min kära kamera, Vi bytte bord och jag glömde ta den med och sen var den inte kvar :(

men ni ser ju hur underbart ställe detta är! man måste dock ta taxi dit men det gör ju inget då det är så billigt att åka taxi här.


Gracias papá!

Livet känns bättre nu. Har en snäll pappa också. Ska just ner till baren intill och möta upp Josef och en kille ifrån norrland sen ska vi träffa upp resten av "mitt gäng" Jag tror jag har den bästa klassen! för vi går samma tider och vi umgås med varandra och har alltid så roligt. De andra klasserna är lite mer splittade och inte samma tighta gemenskap vi har tycker jag det verkar som. Har fått riktigt fina vänner och som någon sa we are all really so unique personalities, dom är ganska lik mig till humor osv, jag tror ni skulle gilla dom! men ilbland saknar jag de som verkligen känner mig utan och innan, tur ni kommer hit snart. Har heller aldrig varit så här länge ifrån mamma! Nu jag växer upp  på riktigt eller? (; Har förresten fått mina betyg hit nu, så har med hjälp av det jag lärt mig och google translate knådat ihop en arbersansökan på spanska och engelska till Sephora.. Åh jo jag berättade en rolig historia igår så de andra i princip pissa på sig. Det var en helt verklig händelse tagen ifrån mitt liv direkt innan jag skulle gå upp till Charlotte. Har med mens att göra, kanske berättar den någon gång.




snyft

Å jävla nyckel. Jag har så lätt för att låta småsaker tynga ner mig totalt så allt blir helt jävla meningslöst. Känner mig fullkomligt värdelös för den slarviga, glömska människa jag är :( en sån som lyckas tappa bort en nyckel så den aldrig kommer åter i huset! Måste ju råka satt den i en påse jag sedan kastat i soporna eller något. Försöker tänka det kunde varit något värre jag tappat bort, som visakorten eller telefonen eller något sånt jag inte kan få nytt. 100 euro svider bara så jävla mycket i min fattiga barcelona budget :(( Hade velat va på stranden idag och gjort en massa saker och så måste jag sitta strandsatt här till måndag.

...

Jag vill bara gråta ihjäl mig för jag har lyckats tappa bort nyckeln fast jag inte varit någonstans igår. + jag inte hade kommit in i lägenheten utan nyckel ens men den finns varken här eller i lägenhten ovanför där jag var. Städerskan hittar den inte heller. Lika sjukt som när jag tappade bort visakortet förut en gång utan att ha lämnat rummet. Det är alltid så, saker bara försvinner spårlöst hur som helst utan någon logisk förklaring för mig. Kostar 100€ att få en ny :( och kan inte lämna lägenheten hela resterande helgen :'(





Frisyrer

Jag har börjat exprementera med sånt, om man nu kan kalla det här frisyr haha. Men i alla fall brukar jag aldrig göra något liknande, nu har jag flätat två flätor och dragit dem bakåt + lockat håret. Jag tror det är ganska fint. Jag har också lärt mig dricka vitt vin. Utvecklingen går frammåt här så att säga..





Helgen redo för 5€ who.. Vinet kostar alltså runt 1€ och är helt dugligt, det enda vitt vin jag fallit för.



En fråga till mina tjejkompisar

En fråga. Vad säger ni om det här? Jag kommer hem och jobbar 1 månad. Flyttar tillbaks till Barcelona i februari, kommer till Åland till sommaren och vi kör en minst lika underbar sommar igen som 2011 var?! (J du ska sommarjobba på Åland inkulderar min plan (; L ska komma oftare.. Cilla kommer hänga med i bakgrunden som vanligt ;) Det är min dröm, kan inte den bli möjlig vet jag inte vad jag ska ta mig till (att jag kan åka tillbaks hit så fort som möjligt alltså, jag behöver det...) Barcelona är min skydsängel.. can not me more hurt than i am at least

mmh.

Jag var till 1€ Sangria baren igår, eftersom det ligger i raval och på en lite skum gata kände jag att jag behövde en livvakt. Så jag knackade på Josefs dörr här hemma och frågade om han ville hänga på hehe. Det gick bra! Så vi satt där en stund, drack tre glas sangria.. prata ut om våra liv och gick hem igen.

Lo mejor mamá del mundo = Världens bästa mamma !

Mamma har sagt hon kan betala ett par trosor åt mig så i morgon går jag in och köper de billigaste och finaste i trosväg de har! Jag kan inte hjälpte Dolce Gabbana delat med Dior är mitt favoritmärke jag ju aldrig har råd att köpa något förutom Parfymer av. Men nu så, nu ska jag gå in där utan att behöva skämmas och gå ut tomhänt! Tack mamma! Lagade förresten en utsökt hemma middag idag. Spicy kyckling - tagiatelle med grön pesto - sallad med vitvinsvinäger, nötter, tomat, fetaost osv osv och så turkisk youghurt. När jag handlade kosta allt 7 eruo! Det är så billigt att leva här i matväg.. Jag älskar Spanien. Skulle vilja åka ut på Spanska landsbygden. Skolan ordnar en utflykt till Barcelonabornas semesterort Setiges (ngt liknande) en liten söt stad med strand och så åker de även till en annan stad med buss. Pågår hela dagen och kostar 40 euro, absolut värt det och jag var inte med sist. Så hoppas det ordnas snart igen så jag får åka då istället. Kul att se något annat än storstaden.

Gracia..

Jag har gått i Gracia. Ett område som känns som södermalm. Kändes väldigt lugt och fridfullt. Tror inte turisterna hittar dit lika lätt då det är en bit bort. Sen vandrade jag tillbaks ner längst alla lyxgator, önskade jag vore rik.. Undrar om jag någonsin kommer bli det? Så rik att jag kan gå in och köpa ett par Dolce Gabbana skor utan att det stör. Inte för att det är den biten i livet man blir lyckligast av men säkert skulle det bidra en liten del.

Här kan du gå in och plocka ägg ifrån höns som förhoppningsvis mått bra. Det finns en massa gulliga affärer i Gracia.





Fritt fram att sätta in pengar på mitt konto så jag kan unna mig lite mera tapas och kanske har råd med ett par trosor på dolce gabbana? Kan ju drömma.. känner mig så fattig just nu.


saknar min battery.. hemska red bull..








hi..

Jag hatar imperfecto, indefinido, preterito perfecto, presens.. = infenitiv, ininitiv o allt komplicerat det kan va i gramatik.. jag minns ju inte vad det är på svenska ens, dessa regler. Så jag har sysselsatt mig med att leka i panit och repetera sånt jag reda kan. Här har ni!


Asi es la vida - Sånt är livet..

Kändes som en propp löstes upp i min hjärna idag! Jag har njutit så av dagen dagen och varit så otroligt glad över att jag är just här! Jag hade en jätte rolig, verkligen rolig lektion! vi gör ju alltid en massa lekar och spel och sånt för att öva in det vi lär oss. Så det är inte tråkiga stela lektioner direkt det är lektioner fulla av skratt så magen värker ibland. Idag fick jag tex en lapp på huvudet där det stod No tiene amigos = Jag har inte några vänner och då skulle de andra försöka förklara vad det stod utan att säga det rakt ut och jag skulle försöka gissa mig fram till det. Har kommit en ny kille till klassen! Det har också flyttat in en ny svensk kille i vår lägenhet som ska stanna två månader, Josef. Jag och Josef såg på outsider om furries (människor som tror dom är djur) på min dator och sen såg vi på senaste avsnittet av Dexter (som jag längtat efter dexter...)

Efter skolan gick jag en powerwalk, men det går ju inte att gå utan att stanna in i typ alla affärer så den här promenaden tog ca tre timmar. Jag trillade in i en affär där inget kosta mer än 10€ Skor, kläder, väskor allt.. det blev bara för mycket då, Jag visste inte vad jag ville ha av allt jag ville ha till slut och det hade varit idiotiskt att gå ut utan att köpa något så då kom jag att tänka på min kära mamma som älskar väskor. Jag köpte en väska till henne för 10€ alltså, en svart vanlig som man alltid behöver. Du får den i julklapp!

Sen gick jag bara hem och var sjukt nöjd över var jag befinner mig och hur vackert allt och alla hus är. Men så dök något upp framför mig som gjorde det började renga massa gamla minnen över mig och jag kände mig tung som ett jävla berg inuti. Då kändes plötsligt allt fullkompligt meningslöst hur bra jag än har det, för de gamla minnen jag har slår allt vad vackert heter.. och jag vet inte hur man hanterar det? För dom kommer alltid finnas där och det kommer alltid va fina minnen som får mig ledsen genom att veta dom är över.. När jag kom hem och slog upp min spanska bok dök det här upp framför mig "Asi es la vida" = Sånt är livet.. Jag antar det bara ska kännas såhär helt enkelt? :(

Daniel and the nueo persona  (:



Din väska mamma!





ah ja

Ja nu har de andra vännerna fått käppen ur arsulet och bokat de också ;) Saknar Cilla så jag knappt står ut... saknar dig så gumman!!! glöm inte bort mig. Voff... Har lärt mig kropps delar på spanska, gjort träningsprogram på spanska osv.. så jo jag pluggar också. Vill ha Cilla med mig här.

31 grader

I like it.. Idag har jag varit upp i W, det var fint! Sett många snoppar då jag råkade klampa in på nudist stranden. Tog ett kort på en stor snopp men vågar inte lägga upp det haha, får bli det privata minnen i fotoalbummet. Kostar inget att åka upp i hotell W och kolla utsikten så det måste vi göra när ni kommer babes..

























V.I.P babe

Tror jag haft den bästa kväll någonsin" och då är jag hemma nu innan ett (cindirella..) Jag och de andra är med i något som heter internationella students som betyder att vi får komma på gästlistan på exlusiva ställen.(och ta med oss ett antal vänner) Ikväll var vi V.I.P på Opium och blev placerade på ett fab! område där vi fick gratis champange eller öl hela kvällen (Carlotte säger alltid i'ts fab, till allt som är.. fab.. det smittar av sig. På söndag är vi på gästlistan till ett event på hotell W, typ det lyxigaste hotellet i hela Barcelona? ni vet det som ligger på udden av stranden. Vi ska va högst upp i deras sky bar och ska ha de finast kläderna vi har på oss i princip, gona be fab..b.. Jag vill aldrig lämna Barcelona, förstår ni? Kvällen började förresten med gratis drink på en bar där vi välkommnade nya studenter och sen åt vi kinamat för 6.50 euro. Så hela den här kvällen har i princip varit gratis... På stranden lekte vi "jag har aldrig.. leken" Faaaaaaaaaab.



















guell

Idag har jag vandrat runt i Park guell.. Hur kan man inte älska den här staden?






BBB

I natt var, äh det går inte att beskriva hur nätterna är här! Var till en av klubbarna längst stranden, de finns en hel rad och alla ligger under marken. Tror den hette opium, var enorm och rätt snygg. Tappade bort alla och nu när jag ser bilderna förstår jag ju varför, gå inte på toa ensam nästa gång. Hemmafesten var roligast! och de bodde i ett så fint område då man hade utsikt upp över berget. Det blir så knäppt med Daniel, om han frågor mig något på engelska svarar jag automatiskt på svenska och de andra vet inte vad jag säger..










VODKA JELLY!





RSS 2.0