Hmm

Djur brukar ju känna på sig saker vi inte gör och nu kanske Cilla känner på sig att jorden sägs gå under i år för hon har börjat gräva en tunnel under mammas hus, hon har grävt som en galning hela dagen under altanen så ingen lätt arbetsplats heller och det hör inte alls till vanligheterna att hon gräver. I morse vaknade jag i ett järngrepp av hennes ben runt mig och nosen över halsen, kändes som en tung sten legat på mig. Nästa gång låg jag intryckt som en sill mot väggen. Hon får fortsätta gräva i morgon när jag lämnar henne till momma.

Sista natten.

Nu har jag lagat smootie och smörgås att ta med till mitt sista nattpass! Har funkat bra att jobba natt. Somnat inom 10 minuter då jag kommit hem på morgonen och sen sovit till 4-5 på dagen. Då stiger jag upp och äter middag som egentligen blir som frukost, sen dricker jag en smootie på natten och äter sen smörgåsarna på morgonen innan jag åker hem. Så jag äter nästan mindre de dygn jag jobbat natt nu än annars, så man behöver inte bli fet för att man jobbar natt :) Har varit lärorika dessa nätter.

Psykiatri sjuksköterska?

Känner mig så lycklig och harmonisk inuti ibland just för att det växt starkt så fram till vad jag vill utbilda mig till och arbeta och utvecklas resten av mitt liv inom! Sen jag kom hem ifrån Barcelona och började jobba som närvårdare igen har jag verkligen insett jag vill bli sjusköterska och det känns så bra att jag vill studera till det har på Åland och att det har mognat fram nu kommer så lägligt. Det hade inte varit värt innan utan det är nu efter alla erfarenheter jag samlat på mig och det jag gått igenom det är läge att börja utbilda mig till just det. (och nuförtiden har skolorna på Åland

Känns skönt att jag vet jag vill stanna och göra det här på Åland för att leva studentliv och bo på andra orter har jag redan gjort det är inget jag känner mig intresserad av alls och jag tror det vore mycket lättare för mig att orka studera då livet runt om kan se ut som vanligt. Jag kan bo kvar i min lägenhet, jag kan ta hand om Cilla, jag kan jobba extra med det jag brukat och jag kan fortsätta rida, ha viktiga vänner och familj runt mig :) Sen när jag är klar då kommer jag absolut vilja flytta bort och jobba ett tag, varför inte Barcelona! Eller någon annanstans i världen, jag kommer väl vilja ut och bara suga åt mig erfarenehter av att hjälpa människor i alla jordens hörn sen antar jag.

Sen ska jag specialicera mig vidare inom psykiatri och jag vet precis vad det är jag vill göra och framför allt vad jag har att ge.

Sen skulle jag vilja kunna säga till alla som fastnat i något jobbigt i livet, i mitt fall brustet hjärta som aldrig läkte, men vad som helst som gör man inte mår bra i sin situation att dra iväg! Mina månader i Barcelona var en sån vila för mig, jag behövde inte tänka på något där hemma bara va och lära mig spanska och få lära känna alla människor gjorde mycket.. Bara lägga hela framtiden på is. Det gav ju bra resultat för jag tror inte jag skulle kommit fram till det här annars! Är så glad över mitt jobb jag fick då jag kom hem för annars hade jag ju inte fallit in i vårdar rollen igen och känt att det är där jag vill stanna!
Sen kan ju jag öppna en hudvårdsklinik på sidan av och spruta in botox i de som vill tss.

HAVE BIG DREAMS! YOU WILL GROW INTO THEM







Humm..

Det här är något jag inte förstår riktigt. På FB så känns det som att så fort någon får rosor av sin pojkvän slängs en bildbevis på det med tillhörande text till och jag kan förstå man blir glad och vill visa hela världen vilken söt pojkvän man har då, men om det här är en grejj som upprepas varje gång då känner jag att det av romantiseras en hel del. Det tappar liksom det där speciella, det där intima bara de två människorna emellan, kärleken tappar lite sin glans då den ska visas upp för andra hela tiden. Vänta älskling jag måste bara ta en bild och ladda upp på FB. Det är bara vad jag känner såklart. Bara min egen känsla av att jag inte skulle vilja visa allt jag får av min pojkvän om jag hade någon nu, men kanske ibland! men då utan texten "kolla kolla vilken fin kille jag haar!" Vi alla är så olika, det är väl bra det.

Säg hej till vem?

Det här händer alltid mig, jag möter någon som hälsar på mig med en nickning eller hej och så säger jag alltid ett högst Hej tillbaks men inser jag gör det rakt ut i luften till ingen alls eller helt fel person för jag har varit så seg på min tillbakahäls så personen som sa hej till mig har förlängesen svängt åt sidan eller gått förbi och sen får jag ångest över att jag personen kommer tycka jag va otrevlig som inte hälsa :(


amor

Gömde visa upp mig själv och ett hjärta jag sprang på... mitt hjärta <3 den texten har hjälpt en aning.






lite shopping

Å hej å håå! Jag har varit till Cillas jobb och pussat på henne, hon jobbar som kontors vovve nu. Sen gick jag en  sväng på stan, fortfarande inte van vid att jag känner igen folk jag möter, van vid Barcelonas sus.. Gick på bokrea och blev så glad över att jag hittade Lyckofällan i pocket! Den bästa bok som finns efter ATC. Läs den så blir ni lyckligare på riktigt. Strategin i den är lite att få fram det inte går att jaga lyckan och läsa sönder självkänsloböcker. Den är en riktig tankeställare! Hämtade hem lite mat ifrån Havtorn också som jag fick gratis för att jag jobbade som Helmer :) Tänkte det kan va bra nattmat med en sallad, läste man inte ska äta för tungt på natten. Borde sova nu men är så pigg!! kanske är lättare i morgon att sova.

Ingen kan ju påstå jag snålar med bilder iaf :) men det är mest för min egen skull jag tycker det är roligt att ha bilder till min text även om det är bild på något helt meningslöst egentligen..





Bästa boken:






Prinsess bebisen

Åh har suttit bänkad framför tvn och väntat på prinsessans namn! Varit så less på alla gissningar om typiska drottningnamn, lite synd om bebisen som har hela sitt liv förutbestämt sådär och monarki är lite gammaldags för vår nutida värld tycker jag. Men jag tycker Victoria och Daniel är såå underbara och gör det bästa dom kan av det dom är i! Daniels tal är alltid så klockrena och personliga och såå var de modiga och moderna och valde ett ovanligt namn som Estelle också! massa plus poäng till dom av mig!!

bra att ha









lets get down to business

Känner lite att need to play more with my look before i get old.. Är ändå för kraftlös att sätta i ngt löshår. Ps. Jag torkar lakan, leker inte kojja.

Business Jen






¿Estás contento ahora sara

¿Estás contento ahora sara..(är du glad nu Sara?) När jag handlade mat idag (bara för att jag inte kan äta vanlig mat nu var jag så sugen på mat jag behövde göra en riktig stor handling) såå skulle jag köpa pyttipanna och till all ovanlighet så var en vegitariskpytt billigare än den jag tänkte ta.. så jag tog den.. och jag ska äta den och recencera den någon dag (; Jag kan stäcka mig att försöka äta mindre kött i vardagen.. Tycker ju också synd om djuren, därför åt jag förut inte kött på fyra år. MEN efter en sommar för mycket i kopnäs dregglande vid pappas grill har jag blivit beroende av blodig oxfile och den lämnar jag aldrig..
Annan mat jag köpte var massa GI-mat, rensade ur alla skåp så nu har jag bara fullkornsprodukter hemma :) Jag tror inte på LCHF att det kan va bra i längden att utesluta kolhydrater helt. Låter då betydligt sundare att istället äta de kolhydrater som är långsamm och nyttigare för kroppen. Jag har ändå alltid ätit mörkt bröd och tänkt på det så är inte så stort steg jag måste ta.

Är ju svensk vara så antar den finns i Sverige då.



amigos

Idag har jag lämnat bort min flicka till extra matte/husse över helgen nu när jag jobbar natt men i natt som ju är en vanlig natt innan jobb blir ensam.. Jag försöker hålla mig vaken lite längre ikväll så jag ställer om dynget lite, ska bli spännande att jobba natt sen!

Följer Sandras fotspår och lagar smooties, den här innehåller: hallon, blåbär, passionsfrukt, banan och en skvätt filmjölj 3% fett. Boken är en bok jag tycker ni ska kika i! jätte bra, precis en sådan bok en människa som vill hinna upptäcka så mycket som möjligt av världen vill ha.



Nu är jag hemma men så här mysigt hade jag ute i pappas tomma hus innan jag blev sjuk.



Kanske jag visat håret redan..



Härligt att vakna upp till! (förutom med förstoppning)



Känner att jag varit för lite i mitt egna lilla hem men eftersom jag hatar utsikten av stad utanför nuförtiden så har jag börjat försöka distrahera bort blicken med att hänga fina saker i fönstren istället (: Det här hjärtat köpte jag på sparhallen idag för pengar jag fick av att panta burkar (; När jag vart duktig och pantat burkar jag unna mig något fint för pengarna därför pantar jag alltid på sparhallen för dom har ju allt man vill ha ;)





Jag har många och jag har många nära vänner, vad som nu är många? mer än bara två tre nära vänner tänker jag då.. Kan inte förstå hur just jag lyckats så bra med vänskapen i livet, de är helt otroligt underbara dessa vänner och dom vill vara med mig! Föralltid hoppas jag, jag menar marta föreningen har vi ju redan färdig ordnad.


Sköljmedel

Var till akuten tredje gången gilt i natt hoppas jag! Fick pröva på lavemang, härligt.. När man är en stackare som mig som inte kan spy upp det dåliga som hamnat i magen bara lagras det där och gör ont kanske? för efter att jag fick en flaska vätska i slang uppkörd där bak känns det mycket bättre. Hoppas jag.. vågar inte hoppas något. Eller jo, nu ska jag fyllas med massa positiv anda och bara köra rakt fram mot friskheten! Måste ställa om dygnet och förbereda mig för nattarbete på fredag. Känner mig så snurrig och svag i huvudet då jag inte kunnat äta de senaste dagarna, men jag har ju blivit smal på köpet iaf, gått ner 5 kg.

Vidare till sköljmedel! Nu när jag har egen tvättmaskin får jag äntligen mina sköljmedels-behov fyllda!
Förut var dessa mina favoriter: Softlan Aroma Therapy Speciellt den lila!


Men nu har jag hittat något mycket bättre!! Comfort Sensations! Den rosa luktar lite som hubbaububba i kläderna, jätte lätt söt och fin doft! Den blåa luktar lite mer klassisk tvättdoft har jag hört men den rosa är den jag rekomenderar! Lukten sätter sig bättre än Softlan's



Och ifall ni vill veta så använder jag detta tvättmedel:


snart sommar.

Ush vilken ångest det är att ringa och sjukanmäla sig till jobbet, det värsta jag vet. Särskilt då man vet det absolut behövs någon istället för mig då jag skulle jobba kväll. Mår inte bättre nu heller ;( Har inte energi att skriva ngt alls, så drömmer mig bort i lite bilder..

cc.

Jag och min tjej ser på Wallander..
visste förresten det skulle bli värre.. har legat blixstilla o förlamad av illamående som än inte gått över, vill bara spy om jag bara kunde... lovar jag fått magsjuka också.. mår så sjukt illa bara vattnas i munnen o kallsvettas o blää, men kan omöjligt spy fast hela magen drar ihop sig o gör sig redo :( Jag har inte spytt sen jag var 8 år, min kropp ha glömt hur den gör och då mår jag såå ännu sämre av det som finns i mig som vill upp ;( Hoppas de går över i natt annars blir det tufft att jobba. Men som de är nu mår jag för illa för att sova, känner jag får kväljningar bara av att skriva nu, nåja jobbar kväll så hinner piggna i förhoppningsvis!

Igår


skit dag.

Vilken jävla fittdag rakt igenom!! Sov jätte länge för att jag inte ville stiga upp för att jag kände mig så ledsen, ensam och irriterad över att jag inte hade speciellt roligt igår.. Ruttna totalt på att vara i stan och ville bara fly ut till Lemland! På väg dit kör jag ner i ett jätte djupt dike och fick kräla upp ur bilen och bara jahaaaaaa... den låg liksom i 90 graders lutning dock mjukt i snön.. fick ringa efter bärgarn och stå och frysa ihjäl mitt ute i skogen.. Cilla som ju också rasa rakt ner till andra sidan bilen verka glad och pigg iaf, skulle dött om hon skadat sig. Bilen fick inga större fel heller som tur är, körde äntligen fram till mitt mål och väl framme är min mobil död och jag glömt laddaren, måste till stan iiigen.. och så går det inte att köra upp för den branta backen  ner till huset, bilen bara glider bakåt för det är för halt, så fick börja ställa upp massa brädor och grejer jag hittade att köra över för att få lite fäste..
Till på allt hade ju jag mitt smartskåp stängt dörren till köket så sluggo hade vart instängd i hallen i ett dygn utan mat,vatten och tillgång till kattluckan så fick jag ha ångest över det med.. Och så funkar inte vattnet i huset, kommer inte en droppe.. ser sen efter ett bra tag att huvudströmbrytaren i badrummet hade slagit ut sig. Så nu funkar allt, vet inte vad som händer näst, huset och jag sprängs väl i bitar i natt.
snyggt...
upp igen..

För att va kossa en dag

Idag har jag varit Helmer! Fått så mycket kramar och kramat de killar jag tyckte skulle få sig en gosig kram, skönt att va anonym. Var sjukt varmt och svetten rann hela tiden  så var nog som et ordentligt tränings pass där inne men roligt! I slutet av min lilla arbetsdag fick Helmer syn på sin mamma och då tog jag mina stadiga kossaben och sprang 10 meter rakt fram och kramade henne måste sett roligt ut :) Vill absolut vara Helmber igen. Jag fantiserade lite att det vore det ultimata tillfället att råka stöta på sitt ex i denna dräkt men det slapp jag göra (;




frihet!

En av världens bästa platser jag vet måste vara pappas hus och mark, här finns det ingen väg bilar kör förbi på, ingen människa som är ute och går, jag kan gå naken ut och skrika på altanen om jag så får lust! vore det sommar skulle jag ta mig ett kvällsdopp och ligga på stranden eller en klippa just nu.. men men istället sitter jag inne med tända ljust och en nyöppnad rött Amarone och njuter av tystheten! och mörkräddslan som smyger runt hörnet men den försöker jag ingorera, får ta mig en ordentlig sängfösare sen eller ngt.
Jag ser efter söta sluggo! i morgon får han klara sig själv. Han har kattlucka så han klarar sig fint..
men tänkte det vore snällt av mig att ge han sällskap såhär en fredagkväll..
Klippte mig idag, ni ser min riktiga läng längre ner.

slippa sig själv

Älskar den här videon! Speciellt för att på lördag ska jag klä ut mig och förvandlas till inte en Elefant men något likande :) Måste ju va det häftigaste jobb jag fått haha (: ska bli så kul! två timmar ska jag få slippa vara mig själv för en stund (;


Måste förtränga det här.

Skulle inte förvåna mig om hela poliskåren står utanför min dörr och ringer på snart, lät just som att jag slog sönder precis hela lägenheten med allt glas jag äger och har. Tvättmaskinen centruifugerade omkull min glashylla... konstigt nog behölls glas skivorna till själva hyllan hela men allt glas och parfymflaskor osv osv gick i tusen bitar.. Det var bara för mycket att smälta, så mycket så att jag inte ens kunde reagera, jag bara sopade upp allt och låtsades som att inget någonsin hänt.

I'm gonna marry the night

MHHHHH älskar mitt hår! äntligen känner jag mig som mig själv igen.


I'm gonna marry the night
I won't give up on my life
I'm a warrior queen
Live passionately tonight

I'm gonna marry the dark
Gonna make love to this dark
I'm a soldier to my own emptiness
I'm a winner





mmm

Nu är jag klar med alla middagar för nästa vecka och har slagit mig ner i soffan men en storslagen sangria, jag har lyckats hitta det perfekta receptet!! Istället för sprite så tillsätt fanta lemon. Jag smuglade hem en fanta lemon från sverige i helgen, här på Åland finns bara fanta lemon zero som inte alls smakar lika bra. Den här sangrian är att döö för!!! shit vad god den är. Skar ihop lite småplock, stekte hallomiost och lagade ceasars sallad utan kyckling och det blev min middag idag.



Hemligheten:









Ryck jag får..

Vad sysslar ni med en lördagkväll? jag har storkok i mitt kök typ. Efter en after work fika med Sofia och Maria på stan så skulle jag bara och handla lite ost men kom ut med en proppfull kasse. I kassan funkade inte mitt kort för jag hade inte flyttat över tillräckligt med pengar, pinsamt.. så fick skamset börja skrammla ihop kontanter att kompensera med. Allt detta för att jag fick för mig att jag skulle laga hela veckans mat nu ikväll och frysa ner i lådor! Jag tänkte laga korvsås till måndag, köttsoppa till tisdag, tonfiskröra och avokado till onsdag, karelska piroger och ägg till torsdag och fredag lördag lämna jag öppet eftersom jag är ledig då. Tänkte det vore skönt att inte behöva tänka på mat nästa vecka utan bara ta fram och värma upp :) Vilket innebär jag ska göra i ordnig fem olika rätter nu, tjohooo!

två dagar i en

Tvättar min första tvätt med min första helt egena tvättmaskin - spännande! Känns så otroligt skönt att ha en tvättmaskin i hus, att slippa släpa tvätt till och från mamma eller upp och ner i tvättstugan. Då får man ju aldrig känna den där goda nytvätt doften. Dessutom tycker jag att jag kan unna mig de lite dyrare tvätt o sköljmedel eftersom jag är en ensam person som inte tvättar så mycket. Low price får bli när jag har familj.
När jag var hemma hos mamma ikväll valde jag ut vad brorsan ska ha för kläder i morgon! Jag slet av och på han nya kläder och han var lite missnöjd för man imponerar inte på tjejerna om man inte har luvtröjja, jag valde inte ut en sån.

Hans säng är den skönaste som finns, jag låg där och läste kunga skvaller ett tag efter att jag hade masserat min kund klart, jaa för det har jag gjort idag också! extra knäckat lite. Finns det något jag inte gjort idag?



in action..



renbäddat!



nyduschad och nermysad!




boxersice

Åhh jag har blivit frälst! Min kusin ringde och frågade om jag ville komma med på boxersice och det gjorde jag. Var min gamla gymnastiklärare från högstadiet som ledde det hela dessutom och hon är så härlig :) kom ihåg mig gjorde hon också. I alla fall det var så _ROLIGT_ Så skönt att få boxas lite! + det är sån variation hela tiden och att man är två och två och byter av liksom. Skulle jag tex sitta på en spinning cyckel skulle jag bli rastlös men det här var den perfekta träningen för mig! Fick sån kontakt med min kropp jag inte fått förut!! Inte den där se sig i spegeln och va nöjd eller missnöjd med det yttre utan jag såg mig i spegeln och bara tänkte "bra där tjejen!" och insåg sen men det är ju jag ju! och blev stolt över vilken styrka och kraft min kropp har! Att jag är i mest toppform jag vart på mycket länge! Glad över varje muskel och ben som fungerar och till så mycket använding jag kan ha min kropp till! som jag kan göra så mycket mer roligt med än sitta i soffan typ, aaahh nu kommer jag bli träningsfantast verkligen. Det som är bra med att träna med Pernilla är ju att man inte behöver binda upp sig utan bara smsar och frågar om de finns plats och så kostar de bara 6€ per gång :) supernajs. Var kul att svettas lite med kusinen, dock blev hon lite störd på mig som inte svettades! vet inte vad jag hade för fel men kunde inte svettas men tror jag säkert tog i lite försiktigare än jag kunnat eftersom de var första gången. Puss.


Min sociala flicka

Cilla är den socialaste hund i världen, hon har såå många vänner och bekanta. Det märks nu när vi börjat gå lite på stan. Hade gått längst västra hamnen och svängde upp mot Mariehamns kyrka och där utan för pastorskansliet sken hon upp som en sol, då såg hon Jani genom fönstret som satt inne på sitt kontor så då måsta vi in dit och hälsa. Hon älskar verklgen alla och är nöjd med nästan vem som helst. Är glad hon fått sån bra extra matte o husse, i helgen ska hon få va där igen då jag jobbar :) Jag tycker hon har det rätt bra för hon behöver aldrig vara ensam då jag jobbar, antigen är hon hos mamma som jobbar kortare dagar eller så är hon hos extra matte som är helt ledig på helgen och där får hon bara ha en massa roligt! Tänker på de stackars hundar som sitter i en bur på något hunddagis.. Jag har haft prao på ett hunddagis då jag gick i högstadiet och jag kan säga det inte var en så trevlig upplevelse att se hundarna där, de var mest stressade och ledsna över sittuationen verkade det som.

Vi gick 1½ timmes promenad och Cilla hade min gröna sjal dagen till ära, just hemma var jag dödshungrig, stannade och köpte sushi och nu har jag fastnat i soffan istället för att va i stallet men ska försöska slita mig loss just. En enda ledig dag är bara så svår att bestämma sig för vad ska innehålla, fullt ös hela dagen eller bara slappa. Tror jag ska åka till Tjäna och fynda något. Yei det ska jag göra nu fick jag lust att ta mig upp igen.





Äta pinne paus:
Jag älskar henne såå mycket!! hon har vart världens största stöd i mitt liv och jag vill hon ska få uppleva allt, när jag skaffar barn, när jag gifter mig, när jag flyttar till Barcelona.. Jag får panik av att veta vår tid är begränsad och det finns inte så många år kvar och tänk om hon får höftproblem.



Tycker ni den här hunden påminner om någon ;);)?? Det är Cillas bror ifrån samma kull. Honeys Eve Donald heter han och finns här på Åland med en tjej lika gammal som mig. Cilla heter på riktigt Honeys Eve Duffy.



Ut mer er!

Jag kan ju inte tvätta idag är för vackert väder ute! Trodde det skulle va mulet men nu måste jag vara ute hela dagen ny friluftmänniska som jag är. Ska rida, promenera en timme och åka pulka med Thimmy på gnisten ikväll. Som jag längtat efter att få åka pulka!!

Ready to goo.. (så här du borde se ut Sara) OBS ni ser väl vad duktigt jag varit och köt en fin nallebjörn till reflex :)



Glimmar fint (;


puss

Heej! Har köpt en tvättmaskin för 40€, vilket kap va! :) fin är den.. Ska tvätta som ett tok nu i morgon bara för det. Har också skrivit i min hemliga blogg, varsogod. Är ledig i morgon, ska bli naaaajs! Ringde till Havsvidden idag och sa jag fått annat jobb så inte kan vara där i sommar :) äntligen fick jag det gjort, jobbigt med sånna samtal, men sa jag görna hoppar in och masserar någon helg jag är ledig för att inte tappa det här med massagen och glömma liksom, vore kul att göra det om jag har energi nog och det skulle jag få göra :)

rapzunel hår




En bit fri

Kanske alla mindfulness övningar ger något resultat efter allt. Jag var och red idag efter jobbet och det var den bästa ridtur någonsin igen! Utanför bet kylan i kinderna, allt var totalt vitt och strålande och himlen var totalt lila/rosa/orange och på andra sidan lyste fullmånen upp samtidigt som solen gick ner och plötsligt inuti min hjärna var det som att starka skjutdörrar bara tvingade alla tankar och känslor åt sidan och istället öppnades ett enda tomrum med plats för vad som hände i nuet och under mig kände jag en stark och stor häst som travade fram med snö yrandes ifrån hovarna och en hund som racade brevid i full fart med det största glada leende en hund kan ha och så kom från ingenstans den där känslan av fan vad underbart det kan va att leva och andas och finnas, att bara vaa, att bara kunna ta åt sig till 100% av det fina som händer runt omkring en och idag kunde jag det!! Jag återgår alltid till just Cyril för då jag började rida honom regelbundet för ett år och två månader sen blev han min fasta punkt jag tvingade mig till trots jag just fått hela hjärtat sönderslitet och var i total livskris, förlorat den som hållt mig på fötter och med Cyril behövdes jag inte hållas på fötter för han bar mig fram genom skog och berg medans jag satt ovanpå och grät och var i en helt annan värld av tankar och ledsna känslor men djur kräver ingenting, det räcker med att man bara finns där och jag tror dom har en helande kraft på en. Det har blivit vinter, vår, sommar, höst, samma häst, samma ridturer men jag som förändrats bit för bit och byggt upp mig själv igen utan den där man älskade av hela sitt hjärta och idag var första dagen jag bara lyckades så här bra! När man lär sig leva i nuet 100% då kan man klara av vad för motgångar som helst i sitt liv för oavsett vad som händer så finns alltid små saker i ens liv kvar att må bra av, som för mig att rida i olika årstider och se min glada hund springa brevid..

När vi var färdiga åkte jag och Cilla och jagade solnedgången ända ut till Småholma där solen till sist sjönk ner i vattnet, det var såå kallt så Cilla fick låna karbusen.

Att jag körde i all ro upp till stallet och baaam rakt in i en snödriva och insåg det inte var plogat, kom på något otroligt sätt loss, när jag skulle sätta mig upp på cyril och föll rakt ner på andra sidan för att mina byxor var så hala, landade på armen och höll på bryta den, att precis allt var hårt som sten och fruset, spånen, vattnet, höet.. det va bara småsaker som inte rörde mig i ryggen :)

Skulle vilja avrunda de här på ngt snyggt sätt men vet inte hur.. Att tomheten finns kvar och den får finnas där bara, de funkar ändå. Det enda jag saknar är väl den där fina kärleken jag hade till någon men den kunde jag ju inte forstätta ge och skulle inte till någon förens jag gått igenom allt det här och hittat ut genom hjärtesorgens kolsvarta hopplösa mörker. Jag ska nog skriva en bok en dag.. Har mycket att berätta (;







Den här bilden tog jag i Älmsta :) Var ju i Norrtälje över helgen föra att dricka rödvin, se på arkiv x och tvinga iväg min vän på café. Norrtälje hade inte förändrats så mycket, kände mig obekväm isjälva staden.. bli blivit så Ålandskär nu, bara Åland eller Barcelona som duger, möjligtvis någon strand i asien också.


Ryan Lochte

Såg nyss på sporten, världens snyggaste kille dök upp i en 10 minuters intervju och mer avslappnad och skön kille har jag aldrig sett, så cool jordnära eller hur jag ska förklara honom! Och ruggigt snygg. Nu vill jag ha en simmare. (han påminner om någon....)


Presidentval

Nu har jag gjort min pikt för Finland och röstat på Finlands president, kunde inte bestämma mig så gick sist och slutligen på utseendet och den jag tycker har mest charm heh.

Rapunzel

Idag kom min beställning på hår ifrån http://www.rapunzelofsweden.se/
hem i brevlådan!! hade valt ut exakt rätt blond/bruna färg och nu har jag låångt tjockt hår" klipsen var färdigt i sydda och är den bästa hårkvalite på extensions jag haft! Så nöjd!! över allt förutom att jag glömde säga kissie som rabatt kod när jag köpte :p Tänker bara köra på klips tror jag.. billigare och så får mitt egna hår växa och vila och jag kan ha kortre hår om jag så känner för! 

Semester

Kan typ inte föstå det är sant men jag kommer ha två veckors betalt semester i sommar! Kunde aldrig drömma om att lyckas få ihop så mycket då jag ju just börjat jobba, men jag började rätt tid på året helt enkelt :) känns super nice. Behöver jag ens nämna jag kommer befinna mig i Barcelona då eller!? Jag var mycket ledig förra sommaren men inget är ju bättre än betald ledighet vilket jag som sagt aldrig haft :) snacka om att jag verkligen ska semestra fullt ut då och känna mig såå värd varje sekund.

Soplåds drama

När jag och mamma flyttstädade min lägenhet glömde vi att tvätta soplådorna under diskbänken nämnde nog det åt Maria direkt typ och verkade va lungt :) Såå kom den dagen idag då jag flyttat mitt bredband hit ner och bad henne sätta ut min router så jag kunde koppla om här hemma, fick ett sms svar i stil med "Jag har satt ut den utanför dörren bakom DIN smutsiga sopkorg!" och jag bara vadå för min smutsiga sopkorg?! har jag glömt en sopkorg, fatta ingenting. Kom senare hem och upp efter routern som jag fann bakom köks-sopkorgen som var smutsig och jag bara "shiiiit nu är hon sur för att jag glömde städa den då förut och nu har hon gått och stört sig på det i evigheters evighet och NU passa hon på att pika mig som fan om det och satt ut den i samband med mitt router hämtande och menar på att jag ska ta hem och städa upp den så här en månad senare" Såå tänkte jag och prövade ringa på dörren för att fråga men ingen öppna , hjälp är hon så lack hon inte ens vill sem mig nu (tänkte jag nästan tss) skamset tog jag med min den skitiga sopkorgen ner till mig.. och fick efter en stund ett sms att hahah inte hade du behövt ta med dig den jag skrev sådär för en pik om att jag inte hunnit tvätta upp den än men såklart du ska få ta den den är ju din" Såå va ju bara ett helt storkok av missförstånd från båda håll haha, neej det är inte min sopkorg fick jag svara, den hör ju till lägenheten och är din! men gud vad mycket tankar som snurrar i ens huvud fram och tillbaka och vilka missförtrånd man kan skapa bara i sin egen hjärna. Nu är det här med sopkorgen i alla fall utrett för mig tror jag och ingen har någonsin varit sur..puuust

Jag åt mat också

Oj jag glömde dagens middag. Försöker gå från flodhäst till trimmat lejon igen men går väl sådär.. Skiter i LCHF det är för sekt-aktigt! satsar på GI istället! verkar lite vettigare :) Idag lagade jag köttfärsås och istället för pasta så kokade jag vitkål, gröna linser och lite couccus och åt en granatäpple sallad med lite fetaost till.

Sen åt jag faktiskt vid köksbordet, mina matsällsap brukar va tvn eller skvaller, ibland datorn men då blir man allt för okoncentrerad. Sånt är livet som singel.. Skönviksligan borde ordna matkvällar..


jaja

Hej min första ledig dag efter ett 6 dagars pass! och nu är det bara två arbetsdagar till sen är det ledig helg och jag åker över till Norrtälje över helgen, till min braiga vän (: Vi har inte träffats på typ två år så det ska bli roligt!! Igår var jag och moster ut på utflykt till godby. Jag skulle hämta ett bord jag köpt för 12€ på Ålands köp o sälj men jag vill inte ha det längre nu. suck. Måste sluta hänga på den sidan för jag budar på en massa och sen orkar jag inte träffa människorna ju! Men har fått två vina klädesplagg därifrån faktiskt, tröjan var jätte fräsch och kosta bara fem.

På väg hem fikade vi på Matsons i godby, det nya haket såg det ut som..



Idag har jag varit ut och gått med Cilla längst västra hamnen och upp på mariegatan och genom stan hem. Irriterade upp mig på hur folk kan klaga över att bo här! De kunde ha råkats klämits ur i någon tråkig bysha med bara skog och inget hav i Tyskland eller bara platt bar mark i Danmark eller... jaa.. men här har vi såå fint!!! så otroligt vackert. Lite för litet såklart men det är ju en charm med det hela. Jag ser bara fördelar i Åland nu förtiden! Åland och Barcelona i mitt hjärta.
Det är klart då man bott i en storstad i tre månader att man sen blir helt överlycklig och chockad över att va så nära natur och hav hela tiden sen.. verkar hålla i sig läänge länge ocskå min lycka över landskapen där jag föddes.




Jag gick förbi mitt absoluta favorithus på Åland, det är blått. Jag älskar blå hus! Det har den perfekta blandningen blåa färger och det är så snyggt uppbygt. Det vill jag köpa någon dag! men det går säkert i arv typ.









Mer fina hus.. trallade fram överallt lalla lalalaa och bara njöt av att gå runt i Mariehamn! och tänkte på alla bittra ungdommar jag mötte som jag tänkte bara vill härifrån och hatar Åland.. Jag hoppas bara de åker runt i världen och får perspektiv på saker och ting! Man måste leta sig runt för att finna sin plats och veta man är på rätt.

Nya toppen.



och tröjan


RSS 2.0